Tänavalegaalne ringrajaratas
Re: Tänavalegaalne ringrajaratas
Ennukas kirjutas:Rehvidest läbi minu lühikese kogemuse:
Pirelli SC karkass on õhuke ja kerge, kummisegu kiht on õhem ning mustrisooni on vähem. Plussid: ilma soojendajateta sõites soojeneb kiiremini ning pöörlevat massi on vähem. Pidamine on kindel, tunnetus ja tagasiside väga hea. Väga lõpuni sõidetud rehv hoiatas turvaliselt mitu korda, et nüüd on aeg leida uus rehv alla. Miinused: ka lihtsalt niiskel rajal ootamatult libe; väga tundlik rehvirõhu muutusele ka 0,5bar osas. Kui täpselt rõhku ei jälgi, on külma- ja kuumarebendite tõttu rehv ühe rajapäevaga kiirelt otsas...
Kus kasutaksin? Rahvaliiga võistluspäeval- töötemp on kiirelt käes ja võid varem max. oma oskuste piiril sõitma hakata...Dunlop SP Max2: tugev ja jäik külgkarkass ja mustri eripära tagab parema kindluse max. külgkalde juures. Netis on palju pilte, kus sellises kaldes Pirelli ohtlikult kokkusurutud külgseinaga on. Mustrit on rohkem ning ka kummisegu kiht on paksem. Ei ole nii tundlik rõhumuutusele. Kord ülessoojenenuna hoiab oma tempi paremini. Ratas tundus võrreldes Pirelli SC-ga konkreetsem ja jäigem ning tagasisidet tuli rohkem. Minu jaoks aga oli infot ja konkreetsust korraga liialt palju. Oma parimad ringiajad soitsin SC-ga, võimalik et SP2-ga ei jõudnud lihtsalt piisavalt harjuda. Miinused: tooksingi välja ehk liialt konkreetse ja palju infot andvana; lisaks suurem mass mida kaldesse saada. Plussid: hea pidamine niiskel rajal, üllatavalt ok vihmasel rajal. Rohkem mustrit ja kummi annab pikema kasutusea.
Kus kasutaksin: soojenduskottidega trennipäevadel, korralikult üles soojendatuna ei teki rebendeid ega üleliigset kulumist. Rohkem kummi annab sama soetusmaksumuse juures rohkem rajapäevi.
Pirelli sliki puhul mulle just ei meeldinud see tuimus, suhteliselt ebamäärane rehv võrreldes Dunlopi KR slikkidega. Mingist arengutasemest rajal on see tagasiside ja konkreetsus väga hea asi vaatamata sellele, et Dunlop raskem on (seda kompenseeritakse võimalusel kergemate velgedega kel võimalus jne). Üldiselt minu tähelepanek oli, et kiiremas otsas kel võimalik siis kasutati eelistatult hea meelega Dunlopit nii meil kui soomlaste puhul. Pirelli oli küll soodsam kui Dunlop kestis kauem ja kasutatud Dunlop oli iga kell parem kui kasutatud Pirelli. Pirelli küll soojeneb kiiremini aga kui kasutada kotte siis on Dunlop parem variant ka seetõttu, et tänu oma traatkarkassile ta soojeneb ühtlasemalt ja hoiab ka soojust ühtlasemalt (eriti oluline kui on selline rada kus on oluliselt rohkem ühele poole kurvid). Dunlopi eelis ongi see, et korralikult siklit maha kallates on oluliselt turvalisem piiri tajuda, Dunlopile on omane hoiatada enne kui piir päris kätte tuleb. Pirellil seda omadust ma ei avastanud. Pirelli eelis on näiteks see, et segude valik on suhteliselt lihtne võrreldes Dunlopiga kel segusid rohkem (segudega on algajatel ülimalt lihtne puusse panna). Samas lisaks seda, et 2015 hooajal olin mina enda tiimist ainuke kes sõitis Dunlopiga, ülejäänud 3 Pirelliga. Erki sõitis C klassis ka ilma soojenduskottideta profiil Pirelliga ja arvestades tema parimat aega 1.20 algus midagi, siis saab sõita küll. Samas Superbike esiots nii meil kui soomlastel olid kõik Dunlopi usku.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.