Trans Euro Trail - TET
Re: Trans Euro Trail - TET
Otsustasin ka enda TET kogemuse kirja panna. Eesti TET-i sõitsime läbi kahekesi (kasutaja Villu. –ga). Plaan oli läbid rada 3 päevaga. Alustasime Tallinnas sadamast 21.09.17 kell 9:20. Kuna ma ei ole eriline telgis ööbija siis panime paika plaani, et ööbime RMK metsaonnides. Esimese õhtu plaan oli jõuda Varessaaare metsaonni ning teine öö oli plaanis jõuda Liipsaare metsaonni. Reaalsus oli aga selline, et kumbagi metsaonni me ei jõudnud ja ööd veetsime siiski telgis (1. öö Liivjärve lõkkekoht 2. öö Otteni lõkkekoht.) Kes Villu. –ga koos on sõitnud, need teavad, et nii kui on asfalt või laiem/kiirem kruusa lõik, nii hakkavad tema silmad metsapoole vaatama, et ehk saab kusagilt mõne metsasihi või raja võtta. Seega pidin kümneid kordi talle meelde tuletama, et me sõidame ikkagi TET-i. Esimesed ca. 40km oli puhas asfalt, siis aga läks juba põnevaks. Korraks sai keeratud offroad parki ning seal harjutatud, sest mäletasin, et karu soovitas harjutada tõusude võtmist. Veidi aega edasi sõites siis jõudsimegi selle kurikuulsa tõusuni, mille kohta Villu FB-s kirjutas, et sealt ei oleks ka kergega ülesse sõitnud. Vahetult enne tõusu oli korralik veetakistus (vett on taevast ikka korralikult alla tulnud), mis välistas hoovõtmise. Ülesse saime siis nii, et üks jalutas tsiklit lenksust ning teine lükkas tagant. Edasi kulges rahulikult, kuni jõudsime ka siin foorumis näidatud mudaauguni. Meil oli laagriplatsini alla 10 km-i. Läksin ees ning sõitsin probleemideta läbi, ei midagi hullu, Villu sõitis järgi ning võisime teed jätkata, kuid üks väike lombike oli veel ees. Tagumine ratas vajus harja pealt ära, tsikli tõmbas risti. Ma olen suhteliselt lühike ning minu jalad lombi põhja ei ulatanud, nii ma sinna külili prantsatasin. Villule tegi see muidugi nalja, kuid karma sai ka tema kätte, mõned kilomeetrid edasi suutis ka tema tsikli külili panna. Esimese päeva TET distants ca 330 km. Teine päev algas kohe sellega, et Villu keeldus koheselt TET-iga jätkamast ning leidis metsasihid, kus sai harjutada nii tõusude kui laskumiste võtmist, ca. 5km hiljem jõudsime ikkagi TET-i peale tagasi. Otsustasime, et vaatame palju meil siis sellest Varessaare metsaonnist puudu jäi, ca. 3h. Põnev oli see, et kui selle onni kirjeldust lugeda, siis autoga juurde ei saa vaid auto tuleb jätta parklasse ning 2km kõndida, meie tsiklitega lootsime siiski onnini sõita. Tee pealt näitas silt onnile, kuid kus on parkla? Hakkasime siis seda mudast teed mööda minema ning 200 m pärast avastasime, et on keelumärk ja laiem ala, see oligi siis see parkla, kuid millise autoga parklasse pidi sõitma seda ma ette ei kujuta. Keelumärgist edasi ei sõitnud, sest siis läks tee veel hullemaks. Jumal tänatud, et me ööseks sinna ei jõudnud. Teise päeva sõitmise märksõnad on kitsas sirge kruusatee 5km, siis pööre ja jälle kitsas sirge kruusatee 5km, siis pööre jne. Tegelikult oli ka metsas sõitmist. Teise päeva TET ca. 380 km. Kolmas päev algas sellega, et hommiku puder jäi tegemata. Õues oli nii jahe, et priimuse gaas otsustas mitte aurustuda, pool tundi oli tuli alla, kuid vesi keema ei läinud. Ega midagi, kodinad kokku ning olerex-i putru sööma. Sõitnud olime mingi tunnikene, kui avastasime ühe ilusa liivavälja koos tõusudega, läksime siis hullama. Järsku avastasime, et mingi tsiklimees tuleb mööda TET-i. Villu läks juttu puhuma ning tuli välja, et Marko plaanib minna Tartust Valka sünnipäevale ning valis liikumiseks TET-i. Edasi liikusime kolmekesi. Loomulikult jätkus Villul soov alati kuhugi mujale keerata, kus tundus põnevam. Nii otsustas ta ka pärast Värskat paremale keerata. Sai veidi aega siis Villu TET-i sõidetud, kui jõudsime tagasi õige TET-i peale. Siis hakkas Villu rääkima, et siin piiri ääres on üks saabas, kust saad läbi venemaa sõita, et hullult tahaks sealt läbi sõita, tundub huvitav. Kaarti vaadates tõdesime, et Villu valitud tee, läks sellest saapast mööda. Võru ja Põlva maal oli neid mudas puurimisi päris omajagu ka TET-il. TET-i lõpetasime 23.09.17 kell 15:25. Kolmanda päeva TET ca. 240 km. Marko läks edasi valka ning meie otsustasime läbi läti Rõugesse sõita. Nüüd ei suutnud ma enam Villut tagasi hoida, TET oli läbi ning nüüd hakkas metsasihtide vallutamine. Need ca. 40 km pärast TET-i olid rohkem mudased kui kogu TET kokku.
Suured tänud TET-i rajameistritele. Omalt poolt tänan ka Villu.-t et ta mind välja kannatas.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.