Jama majas. A2->A. mingi uus seadus! Veider päev.


Rasmusk
Postitusi: 214
Liitunud: 16 Apr 2015, 22:35
Tsikkel: Honda VFR1200x DCT Crosstourer
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 23 korda

Re: Jama majas. A2->A. mingi uus seadus! Veider päev.

Lugemata postitus Postitas Rasmusk »

reimps kirjutas:

Mis ajal sul vaja oleks, kuskohas ja ma võin oma Tuono anda. Kati tõusuga on ju vaid linnasõit?

Jah. Tõepoolest on see nii. A2>A on vaja sooritada sõidueksami järk 2.

Täpsed nõuded on välja toodud siin: https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/11 ... 9_lisa.pdf#

Lisaks nõuded eksamisõidukile:

A-kategooria:
Ilma külghaagiseta mootorratas, tühimassiga üle 180 kg ja võimsusega vähemalt 50 kW. Lubatud on kasutada ettenähtust kuni 5 kg võrra väiksema massiga mootorratast.
Sisepõlemismootoriga käitatava mootorratta mootori töömaht on vähemalt 600 cm³. Lubatud on kasutada ettenähtust kuni 5 cm³ väiksema mootori töömahuga mootorratast.

1) A-kategooria, A2- ja A1-alamkategooria eksamimootorratas ning AM-kategooria eksamimopeed peab olema varustatud sidevahendiga, mille abil saab pidada sidet eksamineeritavaga. Kui sõidueksam toimub neljarattalise mopeediga ning eksamineerija istub eksamisõidukis kõrvalistmel, pole sidevahendi kasutamine vajalik;
2) mootorrattaga ja kaherattalise mopeediga sõidueksami andmisel peab eksamineeritaval seljas olema liiklusseaduse § 11 kohane kollakas-roheline ohutusvest. Mootorrattajuht peab kasutama turvariietust ja nõuetekohast turvavarustust (nõuetele vastav ja sobiva suurusega motokiiver, mootorratturi saapad või muud kinnised hüppeliigesekaitsega saapad, mootorratturi kaitsekindad, vähemalt põlve-, õla- ja küünarliigesekaitsmed). Mopeedijuht peab kasutama sobiva suurusega motokiivrit ning turvariietust ja -varustust (kinnised hüppeliigesekaitsega jalanõud, vähemalt põlve-, õla- ja küünarliigesekaitsmed või eelpool nimetatud nõuetele vastav turvariietus).

Allikas: https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/11 ... /lisa7.pdf#

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”