Tahaks tsiklit pesta aga vesi on kaugel...
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 25 korda
Re: Tahaks tsiklit pesta aga vesi on kaugel...
Mis vesi teeb rattale. Vihma kätte ei ole jäänud keegi..rääkimata endurotamisest. Ise olen 10 a. Pesnud ja siiani ok
-
Teema algataja - Postitusi: 453
- Tsikkel: Kawasaki Versys 650 2019
- Tänatud: 103 korda
bitter kirjutas:Sõidad kohale ja ootad kuni maha jahtub. Tsikkel kärus on ka veel variant
No näed, ja jõudsimegi lihtsa ja mugava lahenduseni, eksole! Ma võin ju lasta ratast korralikus pesulas pesta ka, kogu asja point oli selles, et asi oleks minu jaoks mugavam - ei pea kuskile minema, aegu kokku leppima jne ajunussi. Ja nüüd siis hea soovutus rahva poolt võtta töölt päev vabaks ja tsikkel käru peal selvepesulasse viia
-
stev666 kirjutas:Mis vesi teeb rattale. Vihma kätte ei ole jäänud keegi..rääkimata endurotamisest. Ise olen 10 a. Pesnud ja siiani ok
Ega vesi ei teegi, eriti selline vihm ja loigust läbi sõitmine samal ajal, kui mootor käib ja sooja juurde toodab. Aga kui võtta üks kuum seisma jäätud õhkjahutusega mootor ja sellele ühest servast külma vett krae vahale ajada, siis tekib päris korralik temperatuuride erinevus mootori eri punktides. Võimalik, et mõnele mootorile midagi ei tee, aga kindlalt teada saab ainult enda oma peal proovides.
Midagi sarnast, kui vesijahutusega mootoril on jahutusvedelik välja jooksnud, suure ehmatusega avastad ja valad kastekannust külma vett radikasse. Vahel on selle tulemuseks mõra plokikaanes, vahel plokikaane tihendi leke, vahel ei juhtu midagi. Õhkjahutusega tsikli mootor lõhki ei löö muidugi, aga need jõud mis seal mõjuvad, ma ei tahaks katsetada, mida nad täpselt korda saata suudavad. Teine asi on vesijahutusega mootorit väljast pesta, sellel peaks suht suva olema kuna nagunii vedelik on juba plokki jahutanud.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 492 korda
- Tänatud: 598 korda
Tegelt see kuuma mootoriga pesema minemise pelgamine on natuke üle mõeldud. Kui sa just piirajas torud punased kohale ei sõida ja kohe täis külma vett peale ei lajata pole seal hullu mitte midagi.
Eriti veel vedelikjahutusega mootoriga ei ole mingit probleemi. See, et silinder tiba soe on sellest ei juhtu mitte kottigi kui vett saab.
(leotusaine toimivusaeg on lühem kuna kuivab kiiremini )
-
- Toetajaliige
No sa pead õhkjahutusega mootorit ka piinama, et nii kuumaks ajada, et pesemine reaalselt midagi teeb. Tänaval sõites ei ole porilombid mingi haruldus. Ei ole keegi peale lompi mootorit vahetanud. Kastekannu lugu on juba siis kui mootor on ületempis (vedeliku puudusel läheb silindri ümbrus pea kohe ületempi ja on üsna loogiline, et sinna ei maksa vett kallata)
Kui ikka nii väga kardad puhasta lapiga kiivrit, süga kolm min ennast vms, alsuta pesu tagaveljest. Reaalselt on siin hirmul suured silmad
-
Nagu ma kirjutasin, pole mõtet võrrelda olukorraga, kus mootor töötab (lombist läbisõit jne). Teiseks õhkjahutusega mootor läheb kõige kuumemaks mitte piinates, vaid ummikus passides. Kolmandaks jah, ma olen põhimõtteliselt nõus, et midagi ei pruugi juhtuda, aga kas arvestada sellega konkreetse mootori korral või tulevikus saada arvamusele kindel kinnitus, selles on küsimus.
-
- Toetajaliige
Piinates (kiirus on väike pöörded suured) läheb õhkjahutusega mootor kuumaks. Jah ummikus ka.
Selleks ajaks kui oma kiivrid, kindad, nahad maha saad on tava tempis mootor piisavalt jahtunud. Sa võid lihtsalt öelda, et sa ei taha sinna pesulasse minna see mootori pragunemine on tiba veider põhjus.
jkristjan kirjutas:...
Aga tead mis? Mul lahendus olemas.
Võta töölt vaba päev ja vii tsikkel käru peal selvepesulasse.
Võta heaks
-
Madlobster kirjutas:Sa võid lihtsalt öelda, et sa ei taha sinna pesulasse minna
Ei taha ka muidugi jah. Nahui ma sipsin seal sõiduriietega ja sõiduajal/sõiduilmaga. Kodu hoovis sõitmiseks ebasobival ajal, täis peaga ja lühkaritega tehakse selliseid asju. Sellest kogu teema algas, ma ei viitsi ratast täisteenusega pesulassegi viia, mis see selvepesula siis veel aitab.
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Paistab et aeg Bobber kapi otsa tõsta.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
Aga miks mitte selle aiapritsiga pesta, põhiline et tsikkel märjaks ju saada, et s**t lahti liguneks, siis harja/svammiga üle ja siis uuesti selle pritsiga loputus. Saan väga häst teemaakgatajast aru, tahaks äkki lihtsalt oma aias lühkarite väel ja õllepurgi najal seda teha.
-
- Tsikkel: Kawasaki Versys 650
- Tänanud: 4 korda
Midagi sellist ei sobi? : https://www.rosebikes.com/article/aqua2 ... aid:611102
-
- Toetajaliige
zebra1188 kirjutas:Midagi sellist ei sobi? : https://www.rosebikes.com/article/aqua2 ... aid:611102
Juba pakutud
-
- Tsikkel: Kawasaki Versys 650
- Tänanud: 4 korda
No, siis vähemalt valikut rohkem
Üks asi on näidata videot asjast, mis kuskil Meerika maal asjatab, teine konkreetne Euroopa poe link ja mõistlikum hind
-
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Midagi sellist?
Kes mett teeb, see mett sööb!
-
- Tsikkel: KTM 990 Adventure
- Tänanud: 151 korda
- Tänatud: 73 korda
Tegelt ka, vaese mehe Kärcherid ja muud Teleturu jutud lähevad suures plaanis kallimaks kui "rikkamehe Kärcher". Praegu on 1T mahuteid (need kandilised, metallist raami sees) saada ca 25-40€ eest. Pane kasvõi garaazi kõrvale plokkide peale. Lased korra vett täis ja saad terve suve ratast pesta. Normaalne survepesur maksab samapalju kui 4tk neid pulgaga pumbatavaid.
Akuga survepesur: https://www.youtube.com/watch?v=kfO78OxT2B4
Imeb kas veenõust või tiigist vett ning pritsib aku toitel. See aasta Eestis müüa ei ole aga ilmselt järgmisest kevadest saab. Praegu leiab kindlasti Amazonist või Ebayst
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.