Kuhu sellel suvel matkate?
-
- Tänanud: 43 korda
- Tänatud: 13 korda
Re: Kuhu sellel suvel matkate?
Loadära kirjutas:Multi kirjutas:Mina tiirutasin eelmisel suvel sealkandis ja võib-olla ongi see minu reisikiri, millele viitad (https://reinholdjasemud.wordpress.com/2 ... -avastama/).
Ise küll katsetama ei läinud, aga see peaks nii olema jah, et Kosovo templiga enam Serbiasse ei lasta, sest nende seisukoha järgi oled sa piiri rikkudes Serbia territooriumile sisenenud (kuna nad Kosovo iseseisvust ei tunnusta). Serbiast Kosovosse minek peaks vist võimalik olema küll.
Kas täna on ikka veel asi nii hull? Jah- siin on üks uudisnupp selle aasta jaanuarist: http://www.bbc.com/news/world-europe-38630152Rääkides ägedatest ja kurvilistest mototeedest, siis julgen kindlasti soovitada Kosovost Peje linna kaudu Montenegrosse Rožaje'sse sõita. Sealne piiriületus oli küll päris meeldejääv. Olen kuulnud, et Põhja-Albaania pidi väga ilusa loodusega olema, aga kahjuks sinna ise ei jõudnud. Kunagi tahaks tagasi minna ja toda piirkonda ka uurida. Montenegro on aga tervenisti üks väikeste kurviliste teede rägastik.
Tegelikult, kui pisut seda Kosovo-Serbia teemat veel urgitseda, siis tekkis veel selline idee: kas mõlemas või emmas-kummas riigis tuleb üldse ilmtingimata pass esitada sisenemisel/väljumisel, või piisab ka ID.kaardist? Sest viimast ju teadupärast ei tembeldata... Lihtsalt "alt ülespoole" liikudes oleks ikka igatepidi hirmus sõõritamine Serbiat Kosovost ettepoole hakata nihutama, aga kui saaks vähemalt ühes neist ilma passiga vehkimata hakkama, siis endale meeldiks üldse enim minna marsruudil Makedoonia-Kosovo-Montenegro ja siis Serbia...ning Montenegro ja Serbia suhted suhted pidid vist jällegi väga ok olema, nagu nüüd eelmainitud blogist lugesin?
Jah, tegelikult Serbiasse peaks küll ID-kaardiga saama, Kosovosse vist mitte. Montenegro ja Serbia saavad omavahel läbi küll.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.