Rattasoovitused esimeseks ostuks?

Rasmusk
Tsikkel: Honda VFR1200x DCT Crosstourer
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 23 korda

Re: Rattasoovitused esimeseks ostuks?

Lugemata postitus Postitas Rasmusk »

Mina alustasin Honda CB500-ga. 42kW. Hea väike ja suht kerge ratas esimeseks tõsiseks hooajaks. Kui alguses tundus sellegi ratta käsitlemine keeruline, siis hooaja lõpus oli juba mõnus. Sõitsin ca 18K. Sügiseks oli selge, et sellest rattast kasvan ma ruttu välja ja kuna klassikalised rattad meeldivad, siis järgmiseks sai võetud Honda CB750 (Seven-Fifty). See on senini alles. Tegemist on üsna raske rattaga ja seetõttu algajale kindlasti ei soovitaks. Ka teisel hooajal sai sõidetud ca 18K.

Nüüd on ees (tegelikult juba käimas kolmas aktiivne hooaeg, sest pea 2Kkm on juba sõidetud). Seega ostsin endale juurde veel Honda XL 1000V (Varadero) suureks matkarattaks, kuna sellel suvel plaan paar kuud mööda Euroopat ringi kolistada. Loodan, et see ratas õigustab ennast samuti omas klassis.

Seega minu soovitus on. Leia endale esimeseks rattaks pikkusele sobiv kerge ratas, mis ei ole väga võimas, mis andestab juhtimisvigasid ja millest jõud igati üle käib. Üle 50kw kindlasti ei soovitaks (kuigi viimane number ei ole absoluutnäitaja, sest lisaks on ka palju muud, millest sõltub).

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”