Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
Re: Rumalad küsimused 2
Mitte et teema lappama laskmisesest midagi kohutavat halba oleks - foorumis käimegi ju et lugeda ja kirjutada - aga prooviks nii, et keegi ka mu küsimusele vastaks. Keegi kel on kogemusi odava otsa saagidega.
Mul on seda saagi vaja nii palju, et nt üleeile metsas jalutades nägin et üks vanem puu pikali kukkunud - läheks saeks ta alt maha, lõikaks kolmeks-neljaks et jõuaks lohistada ning õhtul saeks küttepuudeks juba elektrilisega mugavalt saepuki peal. 525-eurost või 750-eurost ma selle jaoks ostma ei hakka, ega.
rd. kirjutas:
Ee 65 lehekülge läbi lugeda, et leida kas keegi on ostnud odavalt uue sae ja siis aasta-paar hiljem selle kohta kirjutanud, et kestab hästi... suht nõela otsimine heinakuhjast.
10 lehte lugesin aga rohkem pole aega.
-
- Tsikkel: Honda Shadow
- Tänatud: 1 kord
oil kirjutas:rd. kirjutas:Ee 65 lehekülge läbi lugeda, et leida kas keegi on ostnud odavalt uue sae ja siis aasta-paar hiljem selle kohta kirjutanud, et kestab hästi... suht nõela otsimine heinakuhjast.
Link on ju konkreetse postituse juurde seal teemas.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
oil kirjutas:rd. kirjutas:Ee 65 lehekülge läbi lugeda, et leida kas keegi on ostnud odavalt uue sae ja siis aasta-paar hiljem selle kohta kirjutanud, et kestab hästi... suht nõela otsimine heinakuhjast.
Samamoodi on nõela heinakuhjast otsimine foorumist küsimine. Katsu mõne mitte konkreetse margiesinduse saepoe remondimehega jutu peale saada ja usu tema arvamust. Igal juhul kindlama peale minek, kui kuskilt foorumist küsida. Margiesinduste probleem on see, et seal kiidavad dierktorist koristajani kõik ainult oma esindatavat marki, aga sellises kohas, kus müüaksegi erinevate firmade toodangut ja remonditakse ka neid koha peal, olen ma saanud asjalikke soovitusi. Vähemalt saasta otsa pole sattunud.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
rd. kirjutas:oil kirjutas:rd. kirjutas:Ee 65 lehekülge läbi lugeda, et leida kas keegi on ostnud odavalt uue sae ja siis aasta-paar hiljem selle kohta kirjutanud, et kestab hästi... suht nõela otsimine heinakuhjast.
Link on ju konkreetse postituse juurde seal teemas.
No siis olen vist mina püsti loll, sest ei leia sealt konkreetsest postitusest ega järgnevaist sõnagi sellest, kuidas see saag vastu pidas peale aastat-paari kasutamist... leidsin aint info, et üks tüüp tellis omale odava sae, sai kandekasti kah kaasa ning tööle läks küll.
-
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 170 korda
Mis on odav üldse? Miks minu pakutud stihl ms170 või ms180 ei kõlba? Aiatähes kampaania ka praegu.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
oil kirjutas:Nüüd tahaks mootorsaagi. Vahel vaja kasutada saagi kohas kuhu kaablit vedada ei viitsi.
On kellelgi soovitada mõnd mootorsaagi, mis maksaks vähe aga mõistlikul tarbimisel ka kestaks?
MS180 Selle raha eest kvaliteeti küll ja veel. Puud saeb ka pooleks. Enda oma olen suht armutult piinanud palkide ja kütte saagimisega ja midagi järgi ei ole andnud.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
hoi!
Niisama siblimiseks soovitaks ka Stihli.
Käisin just garaages kaemas, endal MS230 vist mingi 15+ aastat vana. Vahetasin paar aastat tagasi laagrid ja simmerid ära (vaadake mõõdu järgi, mitte OEM ja hinnavõit 3X) ja latt on ka juba uuem.
Tassin teist laasimiseks kaasas, hea kerge.
Töötegemiseks on Jonsered 2159SW (ka mingi 7a vana)-see on juba pill
edu
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 34 korda
Re: RE: Re: Rumalad küsimused 2
yeekim kirjutas:hoi!
Käisin just garaages kaemas, endal MS230 vist mingi 15+ aastat vana. Vahetasin paar aastat tagasi laagrid ja simmerid ära (vaadake mõõdu järgi, mitte OEM ja hinnavõit 3X) ja latt on ka juba uuem.
Töötegemiseks on Jonsered 2159SW (ka mingi 7a vana)-see on juba pilledu
15 aastat jalutad ringi ja saag on igaks juhuks kaasas kui peaks midagi laasida vaja olema? Kui tihti jopanud on? Eks ta vast on jah nagu langevari, et alles siis saad aru kui väga sul seda vaja on kui sul seda õigel hetkel kaasas pole.
Kas saemeestel ja on ametiveidruseid ka, näiteks, et uhkus ei luba poest valmis segatud 2takti bena osta, et igal mehel oma retsept? Mõni segab näiteks kopra verd ka sisse, et häste teravalt ampsaks?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Margusxx kirjutas:Spoiler
yeekim kirjutas:hoi!
Töötegemiseks on Jonsered 2159SW (ka mingi 7a vana)-see on juba pilledu
15 aastat jalutad ringi ja saag on igaks juhuks kaasas kui peaks midagi laasida vaja olema? Kui tihti jopanud on? Eks ta vast on jah nagu langevari, et alles siis saad aru kui väga sul seda vaja on kui sul seda õigel hetkel kaasas pole.
Kas saemeestel ja on ametiveidruseid ka, näiteks, et uhkus ei luba poest valmis segatud 2takti bena osta, et igal mehel oma retsept? Mõni segab näiteks kopra verd ka sisse, et häste teravalt ampsaks?
Spoiler
Ma ostakski ainult valmis segatud bena, kui selle hind oleks bena+õli. Paraku on aga segubentsu liiter omajagu kallim. Isegi kui ainult kümmekond liitrit kuus läbi lased, teeb see aasta peale omajagu. Ma pole küll mingi päris saemees, oma metsanatukest majandan, aga kui seda nüüd ametiveidruseks pidada, siis ma kasutan segubentsu tegemiseks ainult saetootja soovitustele vastava kvaliteedi ja omadustega seguõli. Pean mõttetuks kuluks mingi odavama õlitilga pärast sae remondi peale raha raiskama hakata.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
oil kirjutas:Mul on seda saagi vaja nii palju, et nt üleeile metsas jalutades nägin et üks vanem puu pikali kukkunud - läheks saeks ta alt maha, lõikaks kolmeks-neljaks et jõuaks lohistada ning õhtul saeks küttepuudeks juba elektrilisega mugavalt saepuki peal. 525-eurost või 750-eurost ma selle jaoks ostma ei hakka, ega.
Siis peaks ju sellest piisama?
reimps kirjutas:oil kirjutas:Mul on seda saagi vaja nii palju, et nt üleeile metsas jalutades nägin et üks vanem puu pikali kukkunud - läheks saeks ta alt maha, lõikaks kolmeks-neljaks et jõuaks lohistada ning õhtul saeks küttepuudeks juba elektrilisega mugavalt saepuki peal. 525-eurost või 750-eurost ma selle jaoks ostma ei hakka, ega.
Siis peaks ju sellest piisama?
Jah, suur aitäh abi eest, reimps.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
No endiselt, kui nii vähe kasutad, siis seismisest saad tänu bensiinile jamasid. St, et natuke pead seda ikka ka kasutama, mitte päris seisma jätma. Elektrisaega suht hea muretu seisma jätta, kui just kuhugi üliniiskesse ruumi ei pane. Elektrimootor on ikka väga lollikindel asi.
Aga noh, kui väga palju ei kasuta, siis siin eespoolt on juba pakutud odava hinnaga mootorsaagesid. Kui tööd tegema ei pea, siis nüsid selle 1.1 kW-ga ka oma ühe puu ära. 100 euroga on bensumootoriga lootust saada vaid mingit random koopiat originaalsaagidest.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
MS170 on mul pidanud umbes 7 aastat vastu ja kuigi ta suht nõrgukene, siis tuleb lihtsalt osata ketti teritada ja kannatust anda. Teeb kõik tööd ära aga aeglasemini. Kui on vaja hirmus kiiresti midagi korraks teha, siis leia sõber võimsama saega ja laena temalt, mingit 500 - 1000€ saagi pole mõtet niisama nurka seisma osta.
Piipz kirjutas:MS170 on mul pidanud umbes 7 aastat vastu ja kuigi ta suht nõrgukene, siis tuleb lihtsalt osata ketti teritada ja kannatust anda. Teeb kõik tööd ära aga aeglasemini. Kui on vaja hirmus kiiresti midagi korraks teha, siis leia sõber võimsama saega ja laena temalt, mingit 500 - 1000€ saagi pole mõtet niisama nurka seisma osta.
Tänud asjaliku vastuse eest!
Aitähe poes saab selle suht väga mõistliku hinna eest ka, 179 eur ainult. Pole päris sama mis mu esialgne 100 eur hinnaskaala, aga nagu poodides uurimustööd tegin, siis mõni odav saag paistab ikka tõesti eriline käkk.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
Kas sellist pidurikettalukku ka on, mis on tagumisele kettale mõeldud? Hetkel ei otsi küll endale, kuid idee iseenesest pole ju paha.
Nimelt on tagakettal (Aprilia Tuono V4) nii väikesed augud, et tavaliste kettalukkude "pulgad" sealt läbi ei mahu.
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
Piipz kirjutas:Kas sellist pidurikettalukku ka on, mis on tagumisele kettale mõeldud? Hetkel ei otsi küll endale, kuid idee iseenesest pole ju paha.
Nimelt on tagakettal (Aprilia Tuono V4) nii väikesed augud, et tavaliste kettalukkude "pulgad" sealt läbi ei mahu.
Täiesti mõtetu tegevus enamjaolt, eriti kergemate rataste puhul. Tagumine ratas lohiseb lihtsalt blokeerunud olekus järgi. Pane esimene käik sisse ja proovi lükata, saad pildi ette kui palju/vähe konkreetse rattaga kasu on.
-
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
Piipz kirjutas:Kas sellist pidurikettalukku ka on, mis on tagumisele kettale mõeldud? Hetkel ei otsi küll endale, kuid idee iseenesest pole ju paha.
Lase paar auku suuremaks lihtsalt.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
simp kirjutas:Piipz kirjutas:Kas sellist pidurikettalukku ka on, mis on tagumisele kettale mõeldud? Hetkel ei otsi küll endale, kuid idee iseenesest pole ju paha.
Nimelt on tagakettal (Aprilia Tuono V4) nii väikesed augud, et tavaliste kettalukkude "pulgad" sealt läbi ei mahu.Täiesti mõtetu tegevus enamjaolt, eriti kergemate rataste puhul. Tagumine ratas lohiseb lihtsalt blokeerunud olekus järgi. Pane esimene käik sisse ja proovi lükata, saad pildi ette kui palju/vähe konkreetse rattaga kasu on.
See soovitus lukustada tagaratas pärineb ühelt endiselt tsiklivargalt.
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
Macintosh kirjutas:simp kirjutas:Piipz kirjutas:Kas sellist pidurikettalukku ka on, mis on tagumisele kettale mõeldud? Hetkel ei otsi küll endale, kuid idee iseenesest pole ju paha.
Nimelt on tagakettal (Aprilia Tuono V4) nii väikesed augud, et tavaliste kettalukkude "pulgad" sealt läbi ei mahu.Täiesti mõtetu tegevus enamjaolt, eriti kergemate rataste puhul. Tagumine ratas lohiseb lihtsalt blokeerunud olekus järgi. Pane esimene käik sisse ja proovi lükata, saad pildi ette kui palju/vähe konkreetse rattaga kasu on.
See soovitus lukustada tagaratas pärineb ühelt endiselt tsiklivargalt.
jah, seda oleme me kõik lugenud
Kui vaadata meie oma kohalikkust "varastatud rattad" alateemast lõpplahendusega lugusi/vihjeid, siis kui tihti eestis rattad ise "ära sõidavad"?
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
Ma veidi täpsustaks, esimene ratas läheb ka lukku. Kasu üldiselt lukkude paigaldusest pole, sest kui vargal on kindel plaan sinu ratas ära varastada, siis teeb ta seda niigi. Küll aga aitab eemale hoida need mehed, kellel on tekkinud äkkplaan tsikkel minema lohistada.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
simp kirjutas:Macintosh kirjutas:See soovitus lukustada tagaratas pärineb ühelt endiselt tsiklivargalt.
jah, seda oleme me kõik lugenud
Ma pean vist vabandama: mul läks see tabel natuke sassi, kus ma järge pean selle kohta, kes on lugenud ja kes mitte.
-
Vahepeal tõi fredy inimesi siia foorumi, Nüüd "strundiboss" andre, kes on järgmine?
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 487 korda
- Tänatud: 590 korda
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänatud: 20 korda
Eu seltsimehed-twinnimehed.
Tahaks rattalaagreid vahetada. Noh nii profülaktika mõttes enne reisileminekut teeks seda vigurit, et siis teaks, kuidas käib ja oleks vähe kindlam tunne. Oskate mulle öelda laagrite ja simmerite mõõdud, mille järgi ma neid ostma suure hurraaga minna saaksin? RD04 on, aga ma ei usu et seal vahet on rd07ga.
-
sinilind123 kirjutas:Eu seltsimehed-twinnimehed.
Tahaks rattalaagreid vahetada. Noh nii profülaktika mõttes enne reisileminekut teeks seda vigurit, et siis teaks, kuidas käib ja oleks vähe kindlam tunne. Oskate mulle öelda laagrite ja simmerite mõõdud, mille järgi ma neid ostma suure hurraaga minna saaksin? RD04 on, aga ma ei usu et seal vahet on rd07ga.
Tere Sinilind!
Esimene
Simmerid.
28x42x8mm
45x55x5mm
Laagrid
17x40x12mm 2tk
Tagumine
Simmerid
28x47.2x7mm
25x40x7mm
Laagrid
17x47x14mm
17x40x12mm
20x47x14mm
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänatud: 34 korda
6203 laager mõlema
Need 2 jagavad samu laagreid. 6302. Enim levinud laager.