KTM 990 ADV ettevalmistamine pikemaks sõiduks → Re: Mis see kõik mulle andis? Milleks see kõik?

Kasutaja avatar

KIBU
Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 79 korda

Re: Mis see kõik mulle andis? Milleks see kõik?

Lugemata postitus Postitas KIBU »

Spoiler
ats30 kirjutas:

Aeg on läinud, hooaeg on alanud ja sõltumata sellest et terve talve pühendunult garaazis nokitsesin ning aktiivselt impordiga tegelesin, olen hetkel ilma tsiklita. No see selleks, varsti kohtume jälle. Aga tagasi vaadates, numbreid kokku lüües on paslik endalt küsida- mis ma kõigest sellest sain? Mis see mulle andis? Milleks kogu see töö?
Teema pealkiri oli tsikli ettevalmistamine pikemaks matkaks. See justkui tähendab et matkale minnes peab tsikkel korras olema ning eelnevalt on vaja teha kõik hooldused, et reis kulgeks tõrgeteta. Hooldused on hädavajalikud, ilma igasuguse vaidluseta. Vaadates aruannet, on elementaarsetele hooldustöödele kulunud märkimisväärselt vähe kogu projekti maksumusest. Mõistlikud ja vajalikud hooldused neelasid kogu projekti maksumusest ainult kümnendiku, jäädes tublisti alla tuhande euro. Siinkohal tuleb arvestada et kui kõik need tööd oleks tehtud teeninduses, oleks summa olnud mõnevõrra suurem.

Kogu ülejäänud osa kulutustest (jätaksin konkreetse numbri hetkel veel avalikult välja ütlemata :bsmile: ) võib jagada poolvägisi kaheks- preventatiivsed täiendused ja mugavusvarustus. Matkamiseks ei ole need kulutused vajalikud. Kui ratas on hooldatud, ketid-õlid-rehvid vahetatud, mõned konkreetse ratta hellad kohad üle käidud (LC8 puhul nt veepump), võib vabalt matkale minna. Ja ongi ju käidud, minu puhul igal aastal vähemalt üks pikem matk. Mõistlik inimene kulutakski kogu selle ressursi näiteks otseselt reisimisele, remondile vms. Kui su ratas on samas varustusastmes sõitnud sinu all probleemideta 25000km siis kust küll tuleb mõte et enam nii ei saa, vaja on ntx uusi velgesid, karmi põhjakaitset, lisapaake, pestavaid filtreid, kõrgeid porikaid jne-jne. Vastus on selge-kõike seda ei olegi vaja. Vähemalt mitte selleks et reisida, tsikliga matkata. Aga reisida ei ole ju ka tegelikult vaja :ner:

Kogu projekti peale kulus ca 5 kuud. Osa ajast kulus ka tellitud kraami ootamisele. Suur osa ajast kulus vajaliku informatsiooni hankimisele erinevatest foorumitest. Olulise osa neelas lihtsalt garaazis "mediteerimine", tegevuste planeerimine, mõtete kogumine jne.

Lõpuks siis peamine küsimus- mis ma sellest kõigest sain? Eelpool juba sai selgeks et reisimiseks see kõik hädavajalik ei olnud. Aga ma sain 5 kuud puhast naudingut! See rõõm mida tunned kui oled midagi uut teada saanud, välja uurinud, on esimene. Sama asi pakub rõõmu siis kui internetipoes selle ära ostad. Siis pakub meeldivat ärevust tellitud kauba ootamine. Vaatad meili, ootad Omnivalt SMS-i nagu laps jõuluvana :). Järgmine rõõm on pakile järgi minek, selle avamine. Siis saabub moment kus saad jubina ratta külge kruvida, rõõmustades selle üle et oledki tellinud õige asja, sobibki! Aga see ei ole veel kõik- nüüd naudid seda kuidas asi töötab paremini ja näeb välja parem kui enne! Edasi pakub rõõmu see moment kui ratas on jälle koos ja toimib, juppe ei olegi üle jäänud :D. Ja kõige lõpuks loodetavasti pakub rõõmu kogu tehtud töö kasutamine, mis peaks olema mugavam, turvalisem, probleemivabam. Selleni mina veel jõudnud ei ole, on mida oodata. No ja kui ratta välimus on ka muutunud pisut edevamaks kui enne, siis mida üks räpane esteet veel võib elult tahta?!

Võin kinnitada et need 5 kuud garaazis on olnud ühed parimad talvekuud üldse. Tegevus ise ongi see mida ma olen saanud.

Teekond on alati olulisem kui kohalejõudmine!

lisaks võid "saadud" listi lisada ühiskondliku panuse selle teema näol. :) ilmselgelt on lisaks minule veel palju neid kellel see teema talve aitas üle elada ja hinge toitis :bsmile: ole tänatud!
muus osas olen täpselt sama meelt. ka enda ratta näppimise peale tagasi vaadates on mul täpselt samad mõtted. tulemus on tore asi kuid kõige olulisemaks pean ka just kogu seda meeldivat ajasisustamise poolt ja niimoodi mõeldes ei tundu kulutatud summad kah nii jaburad. :)

5248653

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”