Kuhu sellel suvel matkate?

Loadära
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 127 korda

Re: Kuhu sellel suvel matkate?

Lugemata postitus Postitas Loadära »

Spoiler
ats30 kirjutas:
Raki kirjutas:
Loadära kirjutas:

Pole siin tobedat midagi, ma olen juba reisil...aga kui räägin ülehomsest, siis samuti suunda paigas pole! Ainus kindel asi on see, et kuskile ma ikka lähen :D

Lühidalt: eile tuli siis Lesbosel üks lisapäev (mis tegelikult polnudki nii paha!), täna Chiosel ja homme Samosti saar...aga sealt edasi suur ?
Pakuti Lesbimaalt küll ka otse suurele maale läbi Kavala linna, aga see ikka ei sobinud mitte praeguse kevadilmaga ja lisaks modra siit regioonist ära liigutada oli pärast nii kui nii plaanis läbi Thessaloniki...Seega riskisin ja võtsin ikka saared, aga nüüd edasi suur teadmatus, sest need laevapiletite netilehed moblas eriti ei jookse vist ( pidevalt mingis väärastunud mõõduga shriftis jne) ja paar, mis mobiilisõbralikku vaadet pakkusid, jooksid konkreetsemaks minnes üldse kinni :)
Ühesõnaga homme Samosele ja siis juba uue hooga koha peal laevakompaniide kassaluuke kraapima!
:bsmile:

Kuidas reis läks/läheb?

Ma pakun et enne järgmist reisi me temast ei kuule ... :bsmile:

Ahoi

ja rõõm näha, et oma seiklus siiski kellelegi peale enda ka veel korda läheb :)
Ma ise ei kippunud siia sestap väga kirjutama enam, et pealkiri on siiski just kui rohkem tulevikuplaanidest, mitte nii väga reisimuljetest...kuid noh, nüüd võite vähemult mu käest enda tulevikuplaanide jaoks seal regioonis vihjeid küsida, sest Egeuse mere nooremekspert on valmis vastama :D

Aga mis siin ikka, juba eelmisel pühapäeval pidin (kahjuks...) kodus tagasi olema. Seega kokku selline 11-12 päeva meeldivat äraolemist ja saartering sai siis selline:
Ateena-Lesvos-Hios-Samos-Syros-Naxos-Pireas-Peloponnes-Zakinthos (tegelikult oli põhieesmärk küll Kefalloonia, kuid siin kolistasin praamiliiklusest arusaamisega jälle ämbrit :/ )-Pelopennos-Ateena.
Alul oli küll mast maas selle passi jama pärast, kuid nüüd tagantjärgi mõtlen, et kõik läks tegelikult siiski parimal võimalikul moel: olles näinud, kui sisutihedad saavad päevad väiksematelgi saartel, viibides seal päev või kaks igal...siis ilmselt oleks mu esialgne plaan (päev Türgis, Izmir sh., Kos ja Rhodos kumbki pool päeva, Kreeta kaks ja pool päeva jne...) ilmselgelt lihtsalt "otse läbisõitmiseks" läinud. Kilomeetreid tuli vist mingi 2400 lõpuks ja loodetavasti sai ikka rohkem kui laevakilomeetreid :) Seega sellised 200 või pisut peale päevad ja väga mõnus sai, oli aega lasta nii kohalikul köögil enda magu hellitada, kui teinekord ka asfalteedelt pisut maha keerata. Ehk siis iga päev lisandus ka mingi endurokatse ning parimate vaadete nimel sai kolmel saarel ka kõrgeimad mäetipud sadulas vallutatud. Naxosel ainult jäi ratas kuhugi 950m kanti maha, see viimane 50 sai ikkagi jala võetud- pisut endurolaadset võis seal ju proovida, aga päris traieliks ma veel matkalastis Banditiga siiski valmis veel polnud, eriti veel üksi kuskil karuanuses, kus hiljem oleks lisaks katkisele ilmselt ainult kitsed ja lambad seltsiks... (crash).
Aga paar selgitavat pilti ka siis lisaks:

IMG_5790.JPG

Siin siis kiviklibukatse suunaga üles...

IMG_5845.JPG

...ja ega alla pärast ka väga lihtsam polnud ;)

IMG_20170329_144448.jpg

Tee ääres ka hoiatav näide, et mis mägedes katkeb, see mägedesse jääb ( ning jah, see vaevuaimatav rada seal sara kõrval on taas see, mida mööda alla pidn saama...) :D

IMG_6129.JPG

No ja kui muidu ilm oli ikka selline 20 +/-paar kraadi...siis @1500+m olid pisut teised tingimused ja paaril korral oli oht, et lohaka sõiduga võis ka lausa lumme kinni jääda... :P

IMG_4768.JPG

Ja kuna aega oli, siis korra sai, lisaks kohalike eluoluga tutvumisele, ka mitte nii väga kohalike olmega tutvumiseks pool päeva vastavas laagris viibitud!

jnejnejne...ehk siis vaimustuses sai taas mingi tuhat pilti üles võetud ja tegelikult tahaks hetkel isegi mingit hästi labast veebilehte luua, kus iga saare kohta oleks oma lõik ja siis igasse lõiku vb paarkolmkümmend pilti pisikeste seletustega juba lisada. Aga kuna IT oskus on alla igasugust arvestust, siis kardan jällegi, et lihtsalt aega ei ole end selle värgiga kurssi viia ja lõpuks on ikka nii, et hea, kui lihtsalt pildipakigi kuhugi üles jõuan lükata!

Kuid jah, hetkel ütleks selle osa lõpetuseks lihtsalt, et ilmselt kõige mõnusam lõik sellest Vahemere sõõrist senini (kuigi jah, pisut võib siin pilti moonutada seegi, et ka kõige värskem emotsioon lihtsalt...) ja kellel vähegi võimalust end argielust vähemalt paariks kolmeks nädalaks lahti rebida, siis igal juhul sajaga soovitan!
Muidugi väiksematel saartel oleks vb eelistadud siiski kodarvelgede ja vähe pikema amordikäiguga ratas... :bsmile:

Suzuki DR350- metsa all mähib küll...Triumph Street Trippe"R"- tsivilisatsioonis käimiseks :)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”