Mootorratta lisatuled Hiinast
Moderaator: Moded
Re: Mootorratta lisatuled Hiinast
Need 20W Bullboy'd on Motonetis kohapeal olemas, 34,5EUR hinnaga. Stendis ka, saab näha, katsuda ja sisse lülitada. Eredad olid küll, kuigi jah, ühtegi märgistust peal pole.
http://lisavalot.valmiskauppa.fi/waloni ... -8559.html
Tellisin omale Soomest sellised kaugtuled just. Läbimõõdult gramm väiksemad oleks ju võinud olla, samas GSA piisavalt suur ja lai ratas, vast pole hullu ja ehk näitavad selle võrra paremini ka. Mis peamine, hind mõistlik ja õiged tähistused peal. Müüjaga kiire ning meeldiv suhtlus, tulevad SmartPostiga kohale.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Kui viitsid ja saad, mõõda neil tegelik voolutarbimine ka ära Lihtsalt huvipärast tahaks teada.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 8 korda
See on ikka tk´i hind. Karbis on üks tk sees.
Lepa kirjutas:Need 20W Bullboy'd on Motonetis kitina kohapeal olemas, 34,5EUR hinnaga (paar). Stendis ka, saab näha, katsuda ja sisse lülitada. Eredad olid küll, kuigi jah, ühtegi märgistust peal pole.
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
My bad - just vaatasin, et seal oli justkui üksikuna ja siis see karp, millel peal "kit" ja kui mälu ei peta, siis ka karbil oleval pildil kaks tuld. Ilmselt kit siis tähendab kinnitusvahendeid?
Piipz kirjutas:Kui viitsid ja saad, mõõda neil tegelik voolutarbimine ka ära
Lihtsalt huvipärast tahaks teada.
Kui keegi mulle puust ja punaseks teeb, kuidas seda mõõdetakse, siis võin mõõta küll. Multimeeter on olemas, a sellist protseduuri pole varem teinud.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Lepa kirjutas:My bad - just vaatasin, et seal oli justkui üksikuna ja siis see karp, millel peal "kit" ja kui mälu ei peta, siis ka karbil oleval pildil kaks tuld. Ilmselt kit siis tähendab kinnitusvahendeid?
Kui keegi mulle puust ja punaseks teeb, kuidas seda mõõdetakse, siis võin mõõta küll. Multimeeter on olemas, a sellist protseduuri pole varem teinud.
Vahetad multimeetri 10A voolu mõõtmise peale ning lükkad ahelasse jadamisi multimeetri vahele.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
Puust ja punaseks: http://www.wikihow.com/Measure-Amperage
No ja watid saa teada, kui korrutad voldid ampritega.
Mina oma hiinakatel mõõtsin, oli lubatud 30W, tegelik 25W, olin üsnagi üllatunud, sest kartsin neid tellides, et heal juhul 10w tuleb ära.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Vatid mõõdad ära,aga ega need sul teed valgemaks tee?
Valgustugevus peaks ikka kõige olulisem olema.Kui müüja andmed õiged siis peaks päris valusad olema."Valoteho 3486 lm" on rohkem või sama,kui enamustel xenon kaugtuledel.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
Ja kindlasti mõõda ka pinge ära ning seda lambi, mitte aku klemmidel (kui just otse aku külge ei ühenda). Voolul ei ole vahet kus mõõdad . Aga pinge on kõigil minu ratastel näiteks esitule juures olnud volt ja rohkemgi vähem kui aku klemmidel - see annab võimsuse arvutamisel juba vahe sisse.
terv
Kris.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
urmas66 kirjutas:Vatid mõõdad ära,aga ega need sul teed valgemaks tee?
Valgustugevus peaks ikka kõige olulisem olema.Kui müüja andmed õiged siis peaks päris valusad olema."Valoteho 3486 lm" on rohkem või sama,kui enamustel xenon kaugtuledel.
Ei tee jah, kuid watid annavad umbkaudse pildi ikkagi ette
2.9A x 12.92V (otse värskelt laetud akult, seisva mootoriga) = 37.5W
-
Mitme meetri pealt jne peaks mõõtma, kui tahaks lx teada? Kuidas metoodika ette näeb?
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 291 korda
- Tänatud: 233 korda
Piipz kirjutas:urmas66 kirjutas:Vatid mõõdad ära,aga ega need sul teed valgemaks tee?
Valgustugevus peaks ikka kõige olulisem olema.Kui müüja andmed õiged siis peaks päris valusad olema."Valoteho 3486 lm" on rohkem või sama,kui enamustel xenon kaugtuledel.Ei tee jah, kuid watid annavad umbkaudse pildi ikkagi ette
Nii ja naa. Kui võrdled sama tootja seadmeid või sarnaste tootjate omi (eeldades, et kasutatakse +/- samal tasemel tehnoloogiaid), siis on vattides väga hea võrrelda. Aga reaalselt on valgusviljakus (inglisk. efficacy) erinevatel kiipidel väga erinev. Arenenud LED valgusti puhul võid saada luumeneid vati kohta isegi 50% rohkem, kui vanema tehnoloogiaga võrrelda. Näiteks 80 lm/W kohta on täiesti tavaline OK LED, mida näed paljudes seadmetes. Aga reaalselt toodetakse ka kiipe, mille valgusviljakus on näiteks 134 lm/W.
Esimene ettejuhtuv näide väga hea efektiivsusega LEDist:
http://www.cree.com/news-media/news/art ... or-quality
Laiema tausta mõttes üks vanemapoolne tabel (kasvõi võrdlus lahenduslambiga/metallhaliidiga - näiteks Xenon on midagi sellist)
graafik pärit siit: http://www.lumerica.com/led-technology/
Kui aga reaalsesse ellu tulla, siis isegi 2017 ei ole tarbeelektroonikas valgusviljakus väga tihti 100 lm/W, pigem 80 lm/W nagu üleval mainisin. Eks põhjuseid on erinevaid. Hinna, tehnoloogia kättesaadavuse ja stabiilsuse suhe ilmselt üks olulisematest.
Kusjuures ei välista, et kvaliteetsem no-name tootja võib kasutada palju efektiivsemat kiipi, kui suur ja tuntud bränd. Kiibi vastupidavus ja valgusti enda kvaliteet on muidugi iseküsimus.
PS! Võimsuse juures peab arvesse võtma kadusid. 80 lm/W kohta on mõõdetud kiibil (ilma toitekateta). Kvaliteetne 230V toitekas kaotab hoobilt ligi 10% ära. Kahjuks ma pole teadlik, kui palju tavapärastes tsiklituledes kaotsi läheb. Kui on näiteks mitu LEDi ja takistit kuidagi ebaefektiivselt jadasse pandud, et seda 12V CV voolu pealt käiata, võib ka päris palju kaotsi minna.
PPS! See Cree artikkel, eksole. Kui ebays mees väidab, et jumala eest on ehe Cree LED, siis ma väga sügavalt kahtlen, et see tegelikult ka nii on... Aga sellest pole midagi. Need hiinakad on teinekord suht okeid.
-
ranel kirjutas:Mitme meetri pealt jne peaks mõõtma, kui tahaks lx teada? Kuidas metoodika ette näeb?
Valgusvoog (inglisk. luminous flux) luumenites (lm) on stiilis selline asi, et mõõdad kogu valguse ära, mis valgusti nokast välja tuleb. Selleks pannakse mõõtekuuli sisse valgusti (Ulbrechti kuul). Eestis on näiteks TTÜs olemas. Valgustitootja annab tavaliselt luumenid ja vatid.
Netist rottisin foto:
Valgustustihedus luksides on see, mida saad mõõta selle käeshoitava luksmeetriga, millel on valge muna peal. Sellega võid mõõta kaugelt tahad, mida kaugemale lähed, seda väiksemaks valgustihedus jääb (kukub hüppeliselt, kuna valgus jaotub ruumis). Ma ei tea, kas sõidukitel on selle kohta mingi standard - üldvalgustuse puhul on ette antud, et näiteks töölaual 250lx? (olgu see lamp siis kui kõrgel iganes).
Veel üks rotitud pilt:
Sind huvitaks ilmselt valgusvoog luumenites, kuid selle mõõtmine ei ole piisavalt soodne, et seda huvi pärast oma tsikli tuledele teha. Luksmeetriga võid ju mõõta aga selle info järgi saad teada, kas su tuli on nüüd konkreetse punktis šeffim, kui ta oli vanasti, kuid sa ei saa teada, kas näitajad vastavad tootja poolt lubatuile.
Kusjuures minu eelmisest postist tuleb ju välja, et näiteks 50% parema valgusviljakusega LEDi kasutav tootja on justkui sunnitud oma valgusti võimsuse suuremaks valetama, sest ta lihtsalt ei saa seda muidu müüa (eeldusel, et pole tuntud brändi toode, mida kõik usaldavad)...
-
- Toetajaliige
Morse see jutt on jumala õige,aga hiinast ei saa alati kõike nii nagu olema peaks.Ma olen neid hiinakaid 2tk erinevaid prooviks tellinud ja kui ka vatid vastavad tegelikkusele,ei ole need kumbki adekvaatset valgust andnud.Ka led tulel peab mingi optika olema,ise see cre led ei valgusta midagi.Ma küll tellisin päevasõidu tulesid,aga vahet pole,tuli peab valgustama või nähtav olema vastavalt selle järgi, milleks ta tehtud on.
Odavalt saab tänasel hetkel head valgust, xenon lambi halogeen tulesse istutades ja nö poollegaalseks jäädes.Aga ostes kallimad LED tuled,mida on ka juba enamvähem hinnaga saadaval, saab ikka super head valgust ka E tähistusega tulena.
Sõber käis harrikaga reede õhtul külas ja tal oli margikohane E tähistusega täis(gabariit-päev-lähi-kaug) LED tuli ees.No oli ikka valge küll,kadedaks tegi kohe.
ML-Transport AS
-
urmas66 kirjutas:Morse see jutt on jumala õige,aga hiinast ei saa alati kõike nii nagu olema peaks.Ma olen neid hiinakaid 2tk erinevaid prooviks tellinud ja kui ka vatid vastavad tegelikkusele,ei ole need kumbki adekvaatset valgust andnud.Ka led tulel peab mingi optika olema,ise see cre led ei valgusta midagi.Ma küll tellisin päevasõidu tulesid,aga vahet pole,tuli peab valgustama või nähtav olema vastavalt selle järgi, milleks ta tehtud on.
Odavalt saab tänasel hetkel head valgust, xenon lambi halogeen tulesse istutades ja nö poollegaalseks jäädes.Aga ostes kallimad LED tuled,mida on ka juba enamvähem hinnaga saadaval, saab ikka super head valgust ka E tähistusega tulena.
Sõber käis harrikaga reede õhtul külas ja tal oli margikohane E tähistusega täis(gabariit-päev-lähi-kaug) LED tuli ees.No oli ikka valge küll,kadedaks tegi kohe.
Ilma, et oleksin peale Audi asendus LED tagatule liikurmasinatele elus midagi pooljuhtidega valgustamiseks ostnud, kipun arvama, et sul on õigus. Seda kuidas panna skaalale konkreetsed odavad eBay/Alibaba saastamüüjad, kvaliteetsed no-name müüjad ja head brändikaubad, võiks keegi ülikoolis valikainena õpetama hakata - ma läheks vabakuulajaks! Teisisõnu, eks nad on olemas (need noname kvaliteetsed müüjad) aga leia nad üles... Kusjuures mu Audi aftermarket asendus OEM tagatulele kustus jälle osaliselt ära. KRT! Ja asi pole ju LEDis - asi on selles, et vennikesed ei oska teha neid tükke, mida nad müüvad.
Edit: muidugi on optikat vaja, kiip ise pläristab valgust esiotsast välja ühtlaselt ja nii laialt, kui oskab. Lisaks on vaja jahutust ja veekindlat korpust ja vibrale ning muule vastupidavat toiteskeemi ja head kronšat ja ilusat välimust ja korralikke vasest ning kummist kaableid. You know! Lisa siia kulu selle kõige arendamise eest ja saadki hinna, mida tuleb välja käia kasvõi Hiinas tehtud aga hästi tehtud toote eest... (aga see kõik on ütlematagi selge)
-
- Tsikkel: 1200gs LC Rallye, CRF300 Rally
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 80 korda
Re: hiinast lisatuled
Macintosh kirjutas:pets77 kirjutas:Paned äkki ka pildi, et millised on?
Minu ärgitusel ostis Piipz sellised: https://goo.gl/pxgkAH
2pcs-30W-3000LM-4-Cree-XML-U2-Led-Work-Light-For-Offroad-Machinery-Atv-Suv-Use.jpg_640x640.jpg
kaua need tulevad?
TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye—> BMW 1300GS Trophy
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
3 nädalat kuni 3 kuud, kunagi ei tea Ühest väikesest vidinast juba loobusin ükskord aga see tuli lihtsalt 4 kuud hiljem. Eks sealt tellimine, vähemalt ooteaja mõttes, on alati väike risk.
-
- Tsikkel: 1200gs LC Rallye, CRF300 Rally
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 80 korda
Piipz kirjutas:3 nädalat kuni 3 kuud, kunagi ei tea
Ühest väikesest vidinast juba loobusin ükskord aga see tuli lihtsalt 4 kuud hiljem. Eks sealt tellimine, vähemalt ooteaja mõttes, on alati väike risk.
Kas siin pika teema kokkuvõtteks mõni alternatiiv alla 100 EUR Eesti turult ka saada on? mu 1150GSil on ikka väga väga nadi esituli.
TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye—> BMW 1300GS Trophy
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
No ega minugi omad otseselt sõidutuled pole, seega julgeks neid soovitada, kui poest kohapealt tahad http://www.motonet.ee/et/toode/481056/L ... 20W-10-30V
-
- Toetajaliige
Piipz kirjutas:No ega minugi omad otseselt sõidutuled pole, seega julgeks neid soovitada, kui poest kohapealt tahad http://www.motonet.ee/et/toode/481056/L ... 20W-10-30V
Kusjuures pühapäeval käisin Motonetis ja näppisin neid tulesid.Seal saab stendis neid ka sisse lülitada ja mulle tundus,et on väga eredad.Pimedas võivad vastutulijat pimestada vabalt.Kui kasutada,siis pigem valgel ajal päevatuleks.
Seal on ka selline lapik töötuli,mis sobib mõnele tsiklile esitule alla ja oli ka päris ergu valgusega.
http://www.motonet.ee/et/toode/481045/L ... 30-V-5x3-W
Kaalun ise ka seda päevatulena kasutusele võtta.Ilmselt ostangi ära ja panen läbi relee tööle,et kui lähide peale paned,siis kustub see ära nagu peab.
Nii palju julgeks soovitada,et need töötuled ei sobi ilmselt pimedas sõitmiseks.Eelkõige selle pärast,et nad ei valgusta kaugele.Need tuled teevad nö ninaesise valgeks ja seoses sellega näed kaugemale veel kehvemini.Mul on kogemus laotõstukil sellistega ja veokate töötuledena ka .
ML-Transport AS
-
Sõbral on mul 1.4W tuled. Isegi need on päris häirivad peeglis, kui lampi reguleeritud.
-
- Tsikkel: Raske riisiader
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
urmas66 kirjutas:Piipz kirjutas:No ega minugi omad otseselt sõidutuled pole, seega julgeks neid soovitada, kui poest kohapealt tahad http://www.motonet.ee/et/toode/481056/L ... 20W-10-30V
Kusjuures pühapäeval käisin Motonetis ja näppisin neid tulesid.Seal saab stendis neid ka sisse lülitada ja mulle tundus,et on väga eredad.Pimedas võivad vastutulijat pimestada vabalt.Kui kasutada,siis pigem valgel ajal päevatuleks.
Seal on ka selline lapik töötuli,mis sobib mõnele tsiklile esitule alla ja oli ka päris ergu valgusega.
http://www.motonet.ee/et/toode/481045/L ... 30-V-5x3-W
Kaalun ise ka seda päevatulena kasutusele võtta.Ilmselt ostangi ära ja panen läbi relee tööle,et kui lähide peale paned,siis kustub see ära nagu peab.
Nii palju julgeks soovitada,et need töötuled ei sobi ilmselt pimedas sõitmiseks.Eelkõige selle pärast,et nad ei valgusta kaugele.Need tuled teevad nö ninaesise valgeks ja seoses sellega näed kaugemale veel kehvemini.Mul on kogemus laotõstukil sellistega ja veokate töötuledena ka .
Tegu töötuledega ja töötulede kasutamisel vist eritingimused. Kas neil on klaasil ka vastav märge ja kas ülevaatusel aktsepteeritakse töötulede kasutamist päevatuledena? Mul kunagi olid autol tagurpidikäigu tuled päevatuledena ja need kästi küll maha võtta.

-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
nolev kirjutas:Mul kunagi olid autol tagurpidikäigu tuled päevatuledena ja need kästi küll maha võtta.
Sinu kodus tehtud päevatuled lasti maha võtta sest: "Töötulelaterna klaasil ei tohi olla sõiduki valgustus- ja valgussignaalseadmena kasutatava laterna tähistust."
Seda töötulede juttu on varasemelt siin paar korda nämmutatud (https://goo.gl/j94RbX ja https://goo.gl/nOxFpl). Töötuled, vastavalt seadusele allpool. Kui otsid netist siis ametlik nimetus on "töötulelatern"
-
ei pea omama e-märgistust
-
valgusvihk peab olema valge või kollase värvusega;
-
ei tohi olla sileda/läbipaistva klaasiga (hajutava mustriga laterna klaas)
-
peab omama eraldi lüliti armatuuril
-
paeb olema armatuuril signaallapmp
Seadus ütleb muide, et "Sõidukile paigaldatud lisatuled, mis on ette nähtud töökoha valgustamiseks, võivad põleda ainult seoses tööülesande täitmisega. Need ei tohi pimestada teist juhti."
-
- Toetajaliige
Töötule tüüpi tule ühendad nii,et on kaks lülitit ja kontroll lamp.Ühest lülitist lülitad sisse valiku(paned selle kuskile silma alt kõrvale ja teisest lihtsalt on-off asendi.Valiku lüliti on kahe poolne ja ühespoole asend toimib läbi teise lüliti töötulena.Teises asendis ,aga päevatule reziimis ja kui lähid peale paned,siis kustub ära.Selleks saab kasutada releed,mis on vool peal(lähituled põlevad) off asendis ehk lahutab relee klemmid.
Täna kusjuures käisin Motonetis ja soetasin paadi osakonnast kaitsme karbi 6 väljundiga.See läheb päeva-ja lisakaugtulede,laadimispesade ja GPS-i ühendamiseks.Selle töötule jätsin praegu ostmata.Äkki leiab mingi päris õige sobiliku päevatule.
ML-Transport AS
-
Töötulede osas. Tulede kiitmine lõppeb sealtmaalt, kui oma aparaadi välja tõmban.
Tänane saak.
48W oli 30W
27W oli 20 W
18W oli 9W
18W oli 8 W
Rekordit hoiab hiinakas 15W asemel 1.2W.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
urmas66 kirjutas:Töötule tüüpi tule ühendad nii,et on kaks lülitit ja kontroll lamp.Ühest lülitist lülitad sisse valiku(paned selle kuskile silma alt kõrvale ja teisest lihtsalt on-off asendi.Valiku lüliti on kahe poolne ja ühespoole asend toimib läbi teise lüliti töötulena.Teises asendis ,aga päevatule reziimis ja kui lähid peale paned,siis kustub ära.Selleks saab kasutada releed,mis on vool peal(lähituled põlevad) off asendis ehk lahutab relee klemmid.
Täna kusjuures käisin Motonetis ja soetasin paadi osakonnast kaitsme karbi 6 väljundiga.See läheb päeva-ja lisakaugtulede,laadimispesade ja GPS-i ühendamiseks.Selle töötule jätsin praegu ostmata.Äkki leiab mingi päris õige sobiliku päevatule.
Ja kui sellist karpi tahad, et üks pluss sisse ja 6 välja, siis palju õnne See karp ju tegelikult seda juhtme***si väga palju ei vähenda.
Ise ostsin sellised:
https://www.aliexpress.com/item/6-Way-D ... 0.0.EiPtlK
-
Piipz kirjutas:urmas66 kirjutas:Töötule tüüpi tule ühendad nii,et on kaks lülitit ja kontroll lamp.Ühest lülitist lülitad sisse valiku(paned selle kuskile silma alt kõrvale ja teisest lihtsalt on-off asendi.Valiku lüliti on kahe poolne ja ühespoole asend toimib läbi teise lüliti töötulena.Teises asendis ,aga päevatule reziimis ja kui lähid peale paned,siis kustub ära.Selleks saab kasutada releed,mis on vool peal(lähituled põlevad) off asendis ehk lahutab relee klemmid.
Ja kui sellist karpi tahad, et üks pluss sisse ja 6 välja, siis palju õnne
See karp ju tegelikult seda juhtme***si väga palju ei vähenda.
See karp on ikka eesmärgiga tarbijatel kaitse vahele.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.