Kuhu sellel suvel matkate?
Moderaator: Moded
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Mootorrattaga Itaaliasse ja Prantsusmaale, kiirteel
Spoiler
urmas66 kirjutas:AnTyx kirjutas:Macintosh kirjutas:Teekonda ja vaatamisväärsusi saab uurida siit:
https://goo.gl/9DEetsKas sa nende väikeste Austria ja Šveitsi tükkide pärast ostad vinjetti ka, või loodad niisama pääseda?
Austrias ja Šveitsis on vinjett ainult kiirteel liikumiseks,tavateedel pole tsiklile seda vaja.Ehk pole millestki pääseda,kui mägedes sõidad.Ma olen seal igakord ilma sõitnud ja nendes maades on kiirtee ka viimane koht kuhu tsikliga sattuda.
Mul pole ühtegi lõiku kiirteedel, programmile on ette antud tingimus "väldi kiiireteid" ja nii neid sinna ka ei tule. Olen mitmel aastal käinud mootorrattaga Alpides (Austria, Shveits, Prantsusmaa, Itaalia) ja pole veel kordagi tundnud vajadust kasutada kiirteed.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 372 korda
Re: Kuhu sellel suvel matkate?
Saab muidugi ilma. Ma ise tavaliselt lasen marsruudi kiirteede ja kiirteedeta arvutada ja siis vaatan, kuidas mõistlikum tuleb ja kombineerin. Kui ajakulu ja lisakilomeetrid pole võrdväärne nägemata jäänud asjadega, siis selle 10-15 eur kiirtee jaoks on ikka leidnud.
-----------------------------------------------------------------Muidu Venemaa suunal. Mis toidukraami üldse kaasa võtta tohib? See suvi minek ja kuna pole just kõige tihedama asustusega ala, siis oli plaanis igaks petteks 2 päeva toit kaasas hoida ja see Eestis juba valmis sättida, et kannataks ka sooja. Täna kuulsin aga igasugu huvitavaid lugusid, kuidas toll toidu käest ära korjab ...
Vastused toidukraami kohta siin: >>>> viewtopic.php?f=38&t=101188&p=767369#p767369Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
- Tänanud: 63 korda
- Tänatud: 60 korda
No sinu plaanis jah, tõesti, Brigi ja Martigny vahel pakub Google maanteel ajasäästuks pool tundi. Vaatasin nüüd enda sellesuvist ainult ühe päeva otsa, seal oleks läinud 4,5 tundi kahe tunni asemel. Proovisin kord, puhtalt huvi pärast, ümber Brienzersee-d sõita mööda külateed (kiirteest oli kõrini), see tähendas 40-ga külaliikluses rabelemist. Kui aeg on piiratud, siis on küll vinjetivajadus olemas.
SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1991 korda
- Tänatud: 585 korda
Puhkusel ei saa aeg olla piiratud selles mõttes,et PEAB tsikliga kiirteed kasutama.Vähemasti sellistses maades nagu Austria ja Šveits või siis see pole enam minu jaoks puhkus.Mõlemal maal on jumala korralikke maanteid,mida mööda saab riigist läbi sõita ja seda täiesti mõistliku kiiruse,naudinguga ja ummikuteta.Korduvalt seda teinud.Saksas kus võib suuremate vahemaade läbimiseks vajadus olla,on see tasuta.Mac ,nagu ma aru saanud,ei kavatse puhkust kiirteel veeta
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
No vaata, ma hommikul ärkasin üles Schaffhausenis ja ilma liigse kiirustamiseta pakkisin kokku, hakkasin sõitma. Jõudsin lõunaks Lucerne-i, kõndisin seal natuke ringi, jõin kohvi. Siis sõitsin edasi Interlakenist mööda Kanderstegi, sõitsin alpikelguga, jalutasin mägedes, õhtuks jõudsin kõrtsi, kus ööbisin. Kui sellest plaanist kaks pool tundi välja lõigata, et vinjetiraha säästmiseks kiirtee kõrval läbi külasid vurada, siis minu jaoks see pole enam puhkus.
Ja noh, Austria ja Sloveenia vinjetid olid piisavalt odavad, et õigustavad end ära kasvõi suveniirkleepsudena.
-
- Toetajaliige
AnTyx kirjutas:No vaata, ma hommikul ärkasin üles Schaffhausenis ja ilma liigse kiirustamiseta pakkisin kokku, hakkasin sõitma. Jõudsin lõunaks Lucerne-i, kõndisin seal natuke ringi, jõin kohvi. Siis sõitsin edasi Interlakenist mööda Kanderstegi, sõitsin alpikelguga, jalutasin mägedes, õhtuks jõudsin kõrtsi, kus ööbisin. Kui sellest plaanist kaks pool tundi välja lõigata, et vinjetiraha säästmiseks kiirtee kõrval läbi külasid vurada, siis minu jaoks see pole enam puhkus.
Ja noh, Austria ja Sloveenia vinjetid olid piisavalt odavad, et õigustavad end ära kasvõi suveniirkleepsudena.
Ma ei pidanud raha silmas.Need maksavad tõesti vähe isegi autole.Kui kiirteele kuluvat raha vaja lugeda,siis seda saab Itaalias ikka usinalt teha.Mujal pole see eriti märkimist vääriv,aga ma olen siiani oma sõtmised kuidagi nii suutnud organiseerida,et kiirteele mägistes riikides eriti ei peaks sattuma.Sõit alpikülades on ju ka ise enesest vaatamist väärt.Kui sama kohapeale juba mitmendat korda sattuma kipud,siis võiks ka kiirtee alternatriiviks olla.Mulle ei meeldi tsikliga kiirteel sõita.aga autoga pole selle vastu midagi ja mida võimasm ja kiirem auto,seda parem
ML-Transport AS
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
AnTyx kirjutas:Kui sellest plaanist kaks pool tundi välja lõigata, et vinjetiraha säästmiseks kiirtee kõrval läbi külasid vurada, siis minu jaoks see pole enam puhkus.
Kas meil peale raha teisi väärtushinnaguid enam kasutada polegi?
Mind ei huvita motomatkal (eriti veel mägedes) võimalikult kiiresti ühest punktist teise jõuda. Teekond ongi eesmärk. Külast külla on mägedes tore sõita, kiirtele ronin ainult transiidi korral (Saksamaa, Poola) ja isegi sel juhul tõsise vastumeelsusega, sest ka seal on huvitavamaid väiksemaid teid. Kiirtee ainsaks eesmärgiks on sõiduk ja reisijad võimalikult kiiresti ja lühimat teed pidi punktist A punkti B toimetada. Ma ei sõida mootorrattaga praktilistel kaalutlustel. Kui ma tunnen, et hing ihkab kiireteele siis auto on õige sõiduvahend.
-
- Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 79 korda
üks, kes julges raha mainida, saab jälle peksa. nagu aru saan ei olegi ei ühelt ega teiselt poolt jutu point kiirtee kasutamise hinnas. kui lugeda ridade vahelt siis keegi ei arvagi, et kiirteed ei kasutata kuna see maksab raha. ka saavad kõik aru, et kiirtee kõrval on toredam sõita. mina saan aru nii et toodi välja alternatiiv 40km/h külavahel ukerdamisele (keegi ei pea sind vaeseks ja lolliks kui sa seda eelistad). lihtsalt variant, sõidad kiiresti teise kohta kus on veelgi toredam kui külavahe ummikus ja teed midagi muud. ehk et kannatad kiirtee ära ja naudid pärast rohkem. seda ei pea tegema aga ei ole ka vaja kohe ärevile minna kui keegi soovitab midagi mis sinule ei sobi. mõnele võib see olla väga väärt info, et ei pea reisi planeerima kiivalt kiirteid vältides vaid võibolla on neid kohati mõistlik kasutada. lisaks võib kiirtee mägiteede vahel mõjuda nagu jääaugus käimine kuuma leili vahel. mõlemad eraldi peale mingit aega tarbimist enam nii mõnusad ei ole kuid vaheldumisi on ideaalne.
-
- Tsikkel: 1200gs LC Rallye, CRF300 Rally
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 80 korda
Sellel aastal lähen hoopis isaga autoreisile. Start mai esimesel nädalal. Plaan autoga Ungarisse Budapesti ja tagasi. Teepeal Hitleri Hundikoobas poolas. Slovakkias rahvuspark ja Sucha Bela. Ungaris Budapestis 2 päeva.
Kas keegi Ungaris oskab soovitada veinimõisasid või piirkonda kus neid leidub?
Või Slovakkia-Ungari asemel hoopis Tsehhi-Austria
TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye—> BMW 1300GS Trophy
-
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 127 korda
Hai,
mul nii paljukest vähemalt ok, et ratas kreeklase juures oli täitsa alles. Käivitus ka ja Pireause sadama õige alusega leidsin ka vist üles, siin nüüd ongi mahti veidi netis passida Homme peaks siis Lesbosaarel rattad maale saama ja kui karter jälle bena täis pole jooksnud, siis peaks kena päev tulema: tänapäeval on valikuvõimalusi ju lisandunud, et kas minna Moria roomlaste aegset akvedukti vaatama...või hoopis Moria pagulaslaagrit kaema
PS! Kiirteid alati kalli hiņna pärast ka just vältima ei pea, kui häda käes...ma vahepeal mõtlesin lausa, et võiks maksmata kiirtee pileteid koguma hakata, kui neid juba 3-4tk taskusse oli tekkinud. Aga siis jälle polnud edasist vajadust ja lõin käega, lihtsalt ekstreemi pärast ka ei viitsinud sarinahhaaliks hakata...sest rahulikum on tegelikult ikkagi seadust mitte eirata

-
- Tsikkel: 1200gs LC Rallye, CRF300 Rally
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 80 korda
Loadära kirjutas:Hai,
mul nii paljukest vähemalt ok, et ratas kreeklase juures oli täitsa alles. Käivitus ka ja Pireause sadama õige alusega leidsin ka vist üles, siin nüüd ongi mahti veidi netis passida
Homme peaks siis Lesbosaarel rattad maale saama ja kui karter jälle bena täis pole jooksnud, siis peaks kena päev tulema: tänapäeval on valikuvõimalusi ju lisandunud, et kas minna Moria roomlaste aegset akvedukti vaatama...või hoopis Moria pagulaslaagrit kaema
PS! Kiirteid alati kalli hiņna pärast ka just vältima ei pea, kui häda käes...ma vahepeal mõtlesin lausa, et võiks maksmata kiirtee pileteid koguma hakata, kui neid juba 3-4tk taskusse oli tekkinud. Aga siis jälle polnud edasist vajadust ja lõin käega, lihtsalt ekstreemi pärast ka ei viitsinud sarinahhaaliks hakata...sest rahulikum on tegelikult ikkagi seadust mitte eirata
Väga mõnusad reisid on sul. Head seiklemist.
TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye—> BMW 1300GS Trophy
-
- Toetajaliige
Macintosh kirjutas:AnTyx kirjutas:Kui sellest plaanist kaks pool tundi välja lõigata, et vinjetiraha säästmiseks kiirtee kõrval läbi külasid vurada, siis minu jaoks see pole enam puhkus.
Kas meil peale raha teisi väärtushinnaguid enam kasutada polegi?
Mind ei huvita motomatkal (eriti veel mägedes) võimalikult kiiresti ühest punktist teise jõuda. Teekond ongi eesmärk. Külast külla on mägedes tore sõita, kiirtele ronin ainult transiidi korral (Saksamaa, Poola) ja isegi sel juhul tõsise vastumeelsusega, sest ka seal on huvitavamaid väiksemaid teid. Kiirtee ainsaks eesmärgiks on sõiduk ja reisijad võimalikult kiiresti ja lühimat teed pidi punktist A punkti B toimetada. Ma ei sõida mootorrattaga praktilistel kaalutlustel. Kui ma tunnen, et hing ihkab kiireteele siis auto on õige sõiduvahend.
Peaaegu nagu mõttekaaslane Aga lihtsalt neile ,kes pole seal kandis palju käinud.
Šveitsis ja Austrias on selliseid meie Pärnu mnt laiuseid kaherealisi teid (Austrias on lubatud kiirus 100km/h)piisavalt palju,et riik neid mööda läbi sõita.Paljud neist lähevad ka paralleelselt kiirteedega.
ML-Transport AS
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
KIBU kirjutas:üks, kes julges raha mainida, saab jälle peksa.
nagu aru saan ei olegi ei ühelt ega teiselt poolt jutu point kiirtee kasutamise hinnas.
Täitsa õige. Sest mees, kes peksa sai mainis kiirtee kasutamist koonerdamise/kokkuhoiu võtmes. Tihti ei taha ostjad seda, teist või kolmandat osta kuna nende vajadused on erinevad.
Aga, kui kedagi huvitab kiiremini kuhugi jõuda siis andke aga tuld. Ma ei laida ega kiida kedagi, kes kiirteel sõidavad. Mina pole veel mootorrattaga sõites mägedes kiiretee järgi vajadust tundnud ja mingit silmapaistvad planeerimist sellest hoidumiseks pole ka harrastanud. Navi saab lihtsalt juhendiks "väldi kiirteid" ja tehtud. Nii ääremärkusena olgu öeldud, et enamus navisid tarib sind esimesel võimalusel kohe kiireteele, kui sa talle ainult selle võimaluse annad.
-
- Tsikkel: Beta 390
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:
urmas66 kirjutas:Peaaegu nagu mõttekaaslane
Aga lihtsalt neile ,kes pole seal kandis palju käinud.
Šveitsis ja Austrias on selliseid meie Pärnu mnt laiuseid kaherealisi teid (Austrias on lubatud kiirus 100km/h)piisavalt palju,et riik neid mööda läbi sõita.Paljud neist lähevad ka paralleelselt kiirteedega.
Austria tavateedel on küll 100km/h lubatud, aga reaalne keskmine erinevalt Eestist ei tule sinna lähedalegi, vaid on üsna alati kuskil 50km/h kandis. Pärnu maanteega on seal üsna vähe võrrelda. Lihtsalt kurve ja külasid on nii palju. Šveitsis on lubatud kiirus maanteel vaid 80km/h ja kohalikud jälgivad seda punktuaalse täpsusega. Seega, kui reisi eesmärk pole Austria või Šveits ja tahaks rohkem aega pühendada sihtkohale, siis on kiirtee kasutamine kohati täiesti põhjendatud. Eks igal matkajal omad huvid ja eesmärgid.
-
- Toetajaliige
randel kirjutas:urmas66 kirjutas:Peaaegu nagu mõttekaaslane
Šveitsis ja Austrias on selliseid meie Pärnu mnt laiuseid kaherealisi teid (Austrias on lubatud kiirus 100km/h)piisavalt palju,et riik neid mööda läbi sõita.Paljud neist lähevad ka paralleelselt kiirteedega.Austria tavateedel on küll 100km/h lubatud, aga reaalne keskmine erinevalt Eestist ei tule sinna lähedalegi, vaid on üsna alati kuskil 50km/h kandis. Pärnu maanteega on seal üsna vähe võrrelda. Lihtsalt kurve ja külasid on nii palju. Šveitsis on lubatud kiirus maanteel vaid 80km/h ja kohalikud jälgivad seda punktuaalse täpsusega. Seega, kui reisi eesmärk pole Austria või Šveits ja tahaks rohkem aega pühendada sihtkohale, siis on kiirtee kasutamine kohati täiesti põhjendatud. Eks igal matkajal omad huvid ja eesmärgid.
Ma pidasin silmas riigist läbisõiduks sobilikke teid(eelpool ka mainisin seda).Šveitsis on kiirteid üldse näpuotsaga,et riiki läbida(läänepool on ,aga idas polegi tegelikult neid),aga Austrias on veits rohkem.Šveitsis saab riigi suht head ja laia asfaslteed mööda läbida suunal Itaaliast tulles kodupoole näiteks St.Moritz-Landek teenr 27. ja teed nr 11,17,19 on ka igati normaalsed enamuses orgudes kulgevad teed.Austrias on A2 A10 ja E45-ga suhteliselt kogu teede pikkuses nende kõrval tavateel võimalik sõita täiesti normaalse kiirusega.Kohati on seal kohalikud autod minust ka mööda põrutanud,sest ei ole alati soovi nii kiiresti sõita kui tohiks.
Aga kui kiirteed tõmbavad,siis andeke tuld.Mind ei tõmba need kohe üldse,kui tavatee samas suunas olemas ja eriti just nendes maades.
Aga on ka kohti,kus kiirteest on raske loobuda.Näiteks Genova-Nice.Seal on vist tsikliga sõitmiseks maailma vastikuim kiirtee,aga ometi olen seda lauasa 3 korda läbinud ja maksab ka veel lisaks ilge kirvehinna.
Teema ,aga sai tõstetud sellest,et kas saab Austrias ja Šveitsis normaalselt liigelda ilma kiirteid kasutamatta.Ma veelkord ütlen,et saab ja isegi väga hästi saab.Prantsusmaal saab ka,aga Itaalias nii väga ei saa ja vahel peab kasutama kiirteid ning see on lisaks veel ka väga kallis.Raha ei ole probleem,miks neid vältida ,vaid nauding sõitmisest mägiteedel kaalub minu jaoks kõik muud argumendid üle.
ML-Transport AS
Macintosh kirjutas:...Mina pole veel mootorrattaga sõites mägedes kiiretee järgi vajadust tundnud ja mingit silmapaistvad planeerimist sellest hoidumiseks pole ka harrastanud...
Liigne üldistamine, mäed on küll eesti inimese jaoks toredad sõita aga kui mägedes sõit just eesmärk omaette pole, kulub mägiteedel mässamisele kuradima palju aega. Kui näiteks on tegemist minusuguse "mereinimesega", hoiab alpide läbimise kiirteede abiga päevakese rahulikult kokku.
-
- Kontakt:
urmas66 kirjutas:randel kirjutas:urmas66 kirjutas:Peaaegu nagu mõttekaaslane
Šveitsis ja Austrias on selliseid meie Pärnu mnt laiuseid kaherealisi teid (Austrias on lubatud kiirus 100km/h)piisavalt palju,et riik neid mööda läbi sõita.Paljud neist lähevad ka paralleelselt kiirteedega.Austria tavateedel on küll 100km/h lubatud, aga reaalne keskmine erinevalt Eestist ei tule sinna lähedalegi, vaid on üsna alati kuskil 50km/h kandis. Pärnu maanteega on seal üsna vähe võrrelda. Lihtsalt kurve ja külasid on nii palju. Šveitsis on lubatud kiirus maanteel vaid 80km/h ja kohalikud jälgivad seda punktuaalse täpsusega. Seega, kui reisi eesmärk pole Austria või Šveits ja tahaks rohkem aega pühendada sihtkohale, siis on kiirtee kasutamine kohati täiesti põhjendatud. Eks igal matkajal omad huvid ja eesmärgid.
Aga kui kiirteed tõmbavad,siis andeke tuld.Mind ei tõmba need kohe üldse,kui tavatee samas suunas olemas ja eriti just nendes maades.
Aga on ka kohti,kus kiirteest on raske loobuda.Näiteks Genova-Nice.Seal on vist tsikliga sõitmiseks maailma vastikuim kiirtee,aga ometi olen seda lauasa 3 korda läbinud ja maksab ka veel lisaks ilge kirvehinna.
See on hea näide sellest, miks ei tasu oma eelistusi automaatselt kõikidele sobivaks pidada.
Genova-Nice kattub põhimõtteliselt "Route des Grandes Alpes" trassiga, mis sisaldab endas Euroopa kõrgemaid kurusid, mina väldiks kiirteid iga hinna eest justnimelt seal http://www.grande-traversee-alpes.com/e ... ndes-alpes
-
randel kirjutas:urmas66 kirjutas:randel kirjutas:urmas66 kirjutas:Peaaegu nagu mõttekaaslane
Aga on ka kohti,kus kiirteest on raske loobuda.Näiteks Genova-Nice.Seal on vist tsikliga sõitmiseks maailma vastikuim kiirtee,aga ometi olen seda lauasa 3 korda läbinud ja maksab ka veel lisaks ilge kirvehinna.See on hea näide sellest, miks ei tasu oma eelistusi automaatselt kõikidele sobivaks pidada.
Genova-Nice kattub põhimõtteliselt "Route des Grandes Alpes" trassiga, mis sisaldab endas Euroopa kõrgemaid kurusid, mina väldiks kiirteid iga hinna eest justnimelt sealhttp://www.grande-traversee-alpes.com/e ... ndes-alpes
Äkki aetakse siin siiski Genova ja Geneve(Genf) segamini praegu...?

-
- Toetajaliige
randel kirjutas:See on hea näide sellest, miks ei tasu oma eelistusi automaatselt kõikidele sobivaks pidada.
Genova-Nice kattub põhimõtteliselt "Route des Grandes Alpes" trassiga, mis sisaldab endas Euroopa kõrgemaid kurusid, mina väldiks kiirteid iga hinna eest justnimelt sealhttp://www.grande-traversee-alpes.com/e ... ndes-alpes
Oled ise seda teed selles suunas liikumiseks kasutanud ka?See on Genfist-Nice,mitte Genovast.Üks on Šveitsis ja teine Itaalias
Ma võin küll eksida,aga minu teada ei ole Genova-Nice paralleelset maanteed isegi mitte lähedal.Tähendab, on see mereäärne tee,aga see on pea kogu pikkuses linnaline ala ehk kiirus seal nagu linnas ikka.200km linnas, versus maanteel on ikka väga erinevad asjad.Mägedesse minnes ei ole seal seda nö ühest linnast teise minekut võimalik teha,sest see on ikka väga suure ringiga.On ka need kohad läbi käidud ja arvan teadvat ka sinu pakututud teid.Provence Alpid on väga lahedad.Need ei ole võrreldavad näiteks Auatrias Salzburg-Innsbruck ja sealt edasi Lichtensteini või mingeid muid teid mööda riiki läbida.Just Austrias on väga palju ilmselt vanu teid kiirteede kõrval,mis on ikka reaalselt 90-100 sõidetavad.
ML-Transport AS
-
Tegelikult tahtsin muidugi seda öelda, et kulunud tõde küll, aga matkamehed, vaadake ikka ja alati passi sissepoole ka, kui üle hulga aja jälle selle riiulist haarate:
Et türklane mind võtku, aga ei mingit Türgit igatahes seekord, nagu just äsja piirikontroll selgeks tegi. Kui just ei taha mingit tühjaks jäänud pagulaste paati tagasi viia vms...
Mõttekoht ühesõnaga
...ja veelkord

-
- Toetajaliige
Loadära kirjutas:Tegelikult tahtsin muidugi seda öelda, et kulunud tõde küll, aga matkamehed, vaadake ikka ja alati passi sissepoole ka, kui üle hulga aja jälle selle riiulist haarate:
Et türklane mind võtku, aga ei mingit Türgit igatahes seekord, nagu just äsja piirikontroll selgeks tegi. Kui just ei taha mingit tühjaks jäänud pagulaste paati tagasi viia vms...
Mõttekoht ühesõnaga
![]()
...ja veelkord
Kahju,ei vedanud sul.See 5a pass on ikka jube lühikese aja peale ja endalgi oli eelmine kord pass sujuvalt enne vahetust aegunud.Nüüd tegin koos ID-ga siis on paremini meeles.
ML-Transport AS
-
- Kontakt:
urmas66 kirjutas:randel kirjutas:See on hea näide sellest, miks ei tasu oma eelistusi automaatselt kõikidele sobivaks pidada.
Oled ise seda teed selles suunas liikumiseks kasutanud ka?See on Genfist-Nice,mitte Genovast.Üks on Šveitsis ja teine Itaalias
Ma võin küll eksida,aga minu teada ei ole Genova-Nice paralleelset maanteed isegi mitte lähedal.Tähendab, on see mereäärne tee,aga see on pea kogu pikkuses linnaline ala ehk kiirus seal nagu linnas ikka.200km linnas, versus maanteel on ikka väga erinevad asjad.Mägedesse minnes ei ole seal seda nö ühest linnast teise minekut võimalik teha,sest see on ikka väga suure ringiga.On ka need kohad läbi käidud ja arvan teadvat ka sinu pakututud teid.Provence Alpid on väga lahedad.Need ei ole võrreldavad näiteks Auatrias Salzburg-Innsbruck ja sealt edasi Lichtensteini või mingeid muid teid mööda riiki läbida.Just Austrias on väga palju ilmselt vanu teid kiirteede kõrval,mis on ikka reaalselt 90-100 sõidetavad.
Vabandan, ajasin Šveitsi Genfi (kohalike keeles Geneva) ja Genova omavahel segamini. Itaalia Genova puhul olen Sinuga nõus, see rannikul olev linn-küla tee on tõesti sõidetamatu, olen seal sõitnud autoga küll.
Austria osas jään eriarvamusele, enamusel tavateedel saab vabalt 100-ga sõita (tsikliga ka 200ga), aga vaid jupiti. Kui punkti A ja B vaheline kaugus on rohkem kui 100km, siis minul ei õnnestunud keskmist kunagi oluliselt üle 50 saada.
Aga et natuke teemasse tagasi tulla, siis mina tahaks see suvi matkata hoopis ida poole, kui plaanid teostuvad, siis käin ära nii Pamiiri mägedes kui Usbeki kõrbetes, 5 nädalaga sõidan 15000km.
-
- Tsikkel: GSA
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 8 korda
Teemast rääkides on see aasta plaanis Norra Bergeni ja Trondheimi vahelise alaga tutvuda. Umbes nii, et Stockholmist peale lennata Bergenisse, üles Trondheimi, Atlantic road ja sealt väiksemaid teid pidi ümber Botnia Helsinkisse jõuda.
Kas keegi hea inimene oskab öelda, kus see filmitud on? Üles laadija kahjuks ei ole vastanud.
PS. Palun ärme hakka arutama, kas ma peaksin sinna hoopis kiirtee kaudu minema või mitte
-
- Kontakt:
Kahjuks ei oska öelda, kus täpselt see video tehtud on, aga minu arust on suur osa Norra rannikust selline või siis väga sarnane.
Kui ma 2007 Norras käisin, siis eeltöö tulemusena keskendusin põhiliselt Bergeni ja Stavangeri ümbrusele ja põhja poole ei läinud - see osa Norrast pidi olema kõige vingemate vaadetega. Põhja pool jäävad mäed madalamaks, muus osas suurt vahet pole. Mina jäin oma reisiga igatahes väga rahule.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
randel kirjutas:Aga et natuke teemasse tagasi tulla, siis mina tahaks see suvi matkata hoopis ida poole, kui plaanid teostuvad, siis käin ära nii Pamiiri mägedes kui Usbeki kõrbetes, 5 nädalaga sõidan 15000km.
Lähed üksi või mitmekesi?
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
sarikas kirjutas:...
1:45 on trollide redel, ülevalt tulles esimene kosepoolne tagasipööre. Endal plaan see suvi sinna jõuda.
Kuna ta on kirjutanud, et kokku 5500km, siis vaata selles raadiuses Geirangeri ümbrust streetviewdest

-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 291 korda
- Tänatud: 233 korda
u. 10a tagasi sõitsime Helsingi laevalt ümber Botnia Norra. Norra teed olid kuld. Aga esimesed päevad lamedat maad suht igavad. Üles sõitsime pigem väiksemaid teid lääne Soomes. Elu hakkas pihta siis kui esimesed mäed Rootsis kerkima hakkasid - ja sealt oli Norra juba kiviga visata.
Igaljuhul soovitan.
edit: kas see sai nüüd "mine kiirteed mööda" post?
sarikas kirjutas:Teemast rääkides on see aasta plaanis Norra Bergeni ja Trondheimi vahelise alaga tutvuda. Umbes nii, et Stockholmist peale lennata Bergenisse, üles Trondheimi, Atlantic road ja sealt väiksemaid teid pidi ümber Botnia Helsinkisse jõuda.
Kas keegi hea inimene oskab öelda, kus see filmitud on? Üles laadija kahjuks ei ole vastanud.
PS. Palun ärme hakka arutama, kas ma peaksin sinna hoopis kiirtee kaudu minema või mitte
![]()
-
- Tsikkel: GSA
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 8 korda
morse kirjutas:u. 10a tagasi sõitsime Helsingi laevalt ümber Botnia Norra. Norra teed olid kuld. Aga esimesed päevad lamedat maad suht igavad. Üles sõitsime pigem väiksemaid teid lääne Soomes. Elu hakkas pihta siis kui esimesed mäed Rootsis kerkima hakkasid - ja sealt oli Norra juba kiviga visata.
Igaljuhul soovitan.
edit: kas see sai nüüd "mine kiirteed mööda" post?
Ei, ma selle pärast teistpidi planeerisingi, et kodu poole nina pöörates hakkab kõigil nagunii kiire ja Soomet läbi joosta pole kahju. Tuleme tagasi ilmselt ranniku kaudu. Põhja Norras ma olen käinud aga selliseid vaateid nagu videos pole seal näinud. Kesk-Norras olen ka autoga mõned korrad olnud ning ei ole ka nagu midagi ülemäära edevat silma hakanud. Bergeni-Trondheimi vaheline osa on uurimata ja siit-sealt on silma jäänud, et peaks päris kena koht olema.
-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 291 korda
- Tänatud: 233 korda
Ma praegu Türgi kehvas netis ja videot vaadata ei saa aga tookord võtsime Michelini kaardi rohelisi (scenic) radu ja toimis 100%.
-
morse kirjutas:u. 10a tagasi sõitsime Helsingi laevalt ümber Botnia Norra. Norra teed olid kuld. Aga esimesed päevad lamedat maad suht igavad. Üles sõitsime pigem väiksemaid teid lääne Soomes. Elu hakkas pihta siis kui esimesed mäed Rootsis kerkima hakkasid - ja sealt oli Norra juba kiviga visata.
Helsingist käib autorong ka. Sai 2015 suvel proovitud - väga mõnus, säästab just seda igavat kiirteesõidu. Kell 19 Pasilas rongi peale, hommikul kell 8 Rovaniemis maha (sõltuvalt päevast käivad rongid kas sinna või lausa Kolarisse, mis Norrale veel lähedasem). Kuna see oli Soome jaanipäev ja kõik peale automaattanklaid oli kinni, siis hakkasingi lihtsalt lääne poole sõitma, kui Kirunani jõudsin siis sain aru, et erineva ajavöönde tõttu on mul üks tund varus - kella kolmeks jõudsin Polar Parki, mis Narvikist mingi 50km põhja poole. Aeg oli just tähtis, sest natuke peale kolme saab seal polaarrebaseid käest toita ja nendega mängida. Lõppsihtmärgiks oli tookord Lofoten.
Rong maksis kokku 250 euri, mis tundub küll palju, aga seal oli hinna sees ka duššiga tuba rongis. Kui arvestada bensiinikulu, hotellis ööbimist ja kaks päeva sõitu Rovaniemini, siis isegi täitsa mõistlik. Ajasääst igavate teede arvelt on tohutu.
Mis aga Atlantic Roadi ja Trollstigeni kohta, siis viimast on kõige parem teha just läänest idapoole sõites (ehk tagasiteel rannikust Stockholmi); siis kurvilisel osal sõidad ülesmäge, ja selle tagaosa on mõnusalt lauge ja kurviline. Redelist alla sõit, eriti vihmaga, ei pruugi eriti mõnus olla, eriti kui oled päevast väsinud (too päev algas Lillehammerist ja jõudsin veel Geirangerfjordist läbi käia).
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.