KTM 990 ADV ettevalmistamine pikemaks sõiduks
-
Teema algataja - Postitusi: 612
- Tsikkel: KTM 990 Adventure
- Tänanud: 151 korda
- Tänatud: 73 korda
Re: KTM 990 ADV ettevalmistamine pikemaks sõiduks
Rehvid.
K 60 Scout ja E 07 (Dakar). Võrdleks natuke neid rehve omavahel. Ja võrdleks hea meelega järgmisi omadusi:
Märg savine pinnas. Kuidas rehv töötab? K 60 on laiemate vahedega, kas nn "isepuhastumine" toimub paremini kui Mitasel? Omast kogemusest tean, et E07 on savi sees hetkega üks libe ketas.
Lihtsalt mudasel pinnasel, E07 ja K 60 külgmine pidamine. E 07 on külje pealt mõnusalt nupuline, pehmete rööbaste vahel sõites hoiab külgedelt hästi. Kuidas K 60 sellises tingimuses töötab?
E 07 on märjal asfaldil ilgelt libe. K 60 on minu jaoks seni katsetamata. Kuidas neid selles olukorras võrrelda? Minu kogemuse järgi on lõunamaade asfaltkatted nagunii kordades libedamad, isegi kuiva ilmaga. Tõenäoliselt sellepärast et nätskemad ja pidavamad katted sulaks kuumaga lihtsalt vedelaks.
Eelpool mainitud kilometraasid, E 07 20-25 000 km ja K 60 15-20 000km ... Minu kogemus jällegi E-07 puhul on pigem selline et esimesed 5K km on rehv selline nagu ta mõeldud on olema, edasi veel ca 5K km vastab mustri sügavus nõuetele ja siis edasi on see ülejäänud 10K km. Jah, temaga saab sõita mööda kuiva kruusa ja kuiva asfaldit, aga mingeid pidamisega seotud omadusi tal enam ei ole. E 07-l muidugi on need külgmised nupud tavaliselt endiselt alles ja mingis mülkas nad midagi ehk aitavad ka aga see lõpu venitamine on pigem kuidagi lähima rehvipoeni saamine kui rehvi kasulik ja mõistlik eluiga. Seda minu hinnangul. Kuidas hinnata K 60 rehvi nö kasuliku eluea kõverat? Kaua ta töötab enam-vähem normaalselt ja mis ajast lihtsalt veel saab sõita?
Lahtise liiva sees, kumba neist eelistada? Peale vaadates tundub et kumbki pole eriti hea aga Mitas justkui võiks tiba parem olla..?
Ootaks arutelu.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.