Järjekordne õliteema → Re: Rumalad küsimused 2

Kasutaja avatar

Teema algataja
Madlobster
Toetajaliige
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 486 korda
Tänatud: 585 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Bruno kirjutas:
Madlobster kirjutas:
Macintosh kirjutas:

Ma olen 99.99% kindel, et manual soovitab valida Honda Mootoriõli. Justkui Honda ise toodaks mootoriõli. Enam-vähem kõik tsiklitootjad jagavad saranseid soovitusi. Õlide vahetusest ja valikust on millegipärast tõeline religioon tehtud. Sind huvitavad täpselt kaks asja: et vastaks standardile (JASO MA ja/või API SG) ja oleks õige viskoossusega (10w40). Võid kindel olla, et kui ostad täna poest neljataktilise mootori tsikliõli, siis see mitte ainult vastab nendele strandarditele vaid on parem. Midagi muud vaadata pole vaja.

Tuntud putiik tõstis käed üles kui soovisin õli osta aga ainult juhul kui leiab täpse tehase vaste. :)
Ei kahtlegi, et sul on õigus samad andmed leidsin ka manualidest. Tiba mõtlen veel tootja üle (see turg on kirjum kui mehhiko laat) :)

"Honda VFR800 2008 user manual -
OIL RECOMMENDATION:

• API classification: SG or higher except oils labeled as energy conserving on the circular API service label
  • Viscosity: SAE 10W-30
  • JASO T 903 standard: MA
  • Suggested Oil: Honda "4STROKE MOTORCYCLE OIL" or equivalent.

Your motorcycle does not need oil additives.
Use the recommended oil.
Do not use oils with graphite or molybdenum additives. They may adversely affect clutch operation.
Do not use API SH or higher oils displaying a circular API "energy conserving" service label on the container. They may affect lubrication and clutch performance.
Do not use non-detergent, vegetable, or castor based racing oils."

Selle leidsin ise ka ja lisaks veel mingi tabeli, kus oli ära toodud millist viskoossust milliste tempide juures ja tundus, et 10w40 sobiks paremini.
Keerulisem on selle Do not use alaga. Average varuosapood ei tea samuti sellest osast suurt midagi.

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”