Mootorratturite reisikirjad → Re: RE: Mootorratturite Reisikirjad
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 34 korda
Re: RE: Mootorratturite Reisikirjad
elguk kirjutas:Tere!
Olen lugenud Teie lugusi reisimisest ja käimistest. Olen saanud palju infot ja mõtteid.
Nüüd minu poolne lühike panus. 2016 sai siis ette võetud esimene pikem motoreis (kolm mootorratast Transalp 600,DR800,SuperTenere).
Soovitan eimeseks reisiks minna lõuna Poola,linna nimega Zakopane. Seal asuvad ka Tatra mäed.Reis ei ole väga pikk ja on tasku kohane. Kilomeetreid kogunes 3500 ja raha kulus ca 600 euri,((sisaldab-ööbimised hotellides ja söömised väljas (pubid,hotellid,majutus kohad),piletid ,meened)).Sõites Poola soovitan Leedu peale sõita Siauliai kaudu. See trass on/oli rahulikum ja vähem rekasi. Tegime ka sellel trassis olles jalutus/sirutus käigu Kryziu Kalnas-el (ristimägi).
Poolas tasub kindlasti külastada soolakaevandust Wieliczka Salt Mine(Krakowi lähedal),seal tasub võtta giid,sest siis saab parema pildi, kuidas see kaevandus kunagi toimetas. Ekskursioon kestis 3,5 h (NB.piletid on soovitatav ette osta,siis ei pea seal pikalt järjekorras ootama,N.eelnev õhtu).
Auschwitzi külastasime ka. Sealne teema on kahes kohas.Üks on koonduslaager Panstwowe Muzeum (sissepääs tasuta),teine on rohkem muuseumi moodi Auschwitz -Bikernau,siin peab ennast ära registreerima, sissepääs samuti tasuta. (juhul kui ei kasuta giidi teenust).Ja edasi kulgesime Zakopanesse. MÄED.
Zakopanes käisime mägedes matkamas,jäädes üheks ööks mägihotelli .Mäed ja vaated on ILUSAD, kui jõudu ja julgust on, siis saab kaljudel turnida, tunda end mägironijana. Kõrgeim tipp 2301m Swinica, täiesti reaalne.
Käisime ka Slovakia poole peal mägiteid sõitmas. Sõitsime Chopoka suusakeskusesse ja seal suusaliftidega mäkke üles. Tõesti mägedes sõita on äge!!
Tagasi tulles käisime Hitleri hundikoopas (Wolfs Lair). Tasub võtta giid ,sest sealne info mingi hoone, asja kohta on puudulik.
Reis kestis 9 päeva.
Ma pakun välja, et tatrad ei asu mitte zakopanes vaid zakopane asub tatrates?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.