Tavaliste teksadega + kaitsmetega eksamile enam ei pääse → Re: Väiksemates linnades sõidueksamit teha ei saa?

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7358
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1078 korda
Tänatud: 1060 korda
Kontakt:

Re: Väiksemates linnades sõidueksamit teha ei saa?

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

lampisjalg kirjutas:

Riigiteatajas on asjad suht segased aga peaks olema:
https://www.riigiteataja.ee/akt/128062011018 - paragrahv 10 lõige 6. Ja siis selle määratleb omakorda ära sama redaktsiooni lisa 7. Maanteeameti vastus on küll ikka täiesti mööda. Keegi ametnik on selle kokku klopsinud ja mitte väga süvenenud.

Selles § 10. lg 6 on öeldud "Mootorrattajuht peab sõidueksamil kandma nõuetekohast turvariietust ja -varustust."
Küsimus selles ongi, et millises seadusandlikus aktis need nõuded kirjeldatud on? Pole sellist akti. Erinevalt kiivritest puudub sõiduvarutusel sertifitseerimisprotseduur, seega pole võimalik määratleda nõuetele vastavuse parameetreid. Ka EU pole seda küsimust reguleerinud.

See ei olnud meil esimene kiri Maanteeametiga. Ma vahetasime neid õige mitu. Algatuseks üritasid nad mulle telefoni teel vastata, palusin neil teha seda kirjalikult. Minu viimane kiri oli selline: "Antud juhul on siiski selgusetu, millistele nõudmistele peab turvavarustus vastama. Ei seaduandluses ega teie viimases vastuses pole viidatud ühelegi normile ega seadusandlikule aktile. Kes otsustab ja millele tuginedes, et mootorratturil seljas olev varustus ja saapad kas vastavad või ei vasta mainitud (määratlemata) nõuetele? Antud sõnastuse järgi võib aru saada, et igasugune turvariietus on sobiv niikaua, kui tegu on turvariietusega sõltumata selle kasutusalast. Palun ühtlasi ka täpsustada millised on nõuetele vasatavad mootorratturi kaitsekindad ja kuidas nõuetele vastavaus tuvastatakse? Sama küsimus käib ka põlve-, õla- ja küünarliigesekaitsmete kohta. Kelle pädevuses on nimetatud varustuse eksamieelne kontroll ning kuidas toimub täpselt varustuse nõuetekohasuse hindamine?"

Britid on lahendanud selle nii (https://goo.gl/TLyt24), et iga asja puhul on selge ja arusaadav alternatiiv. Näiteks: "mootorratturi saapad või muud vastupidavad jalanõud, mis toetavad ja kaitsevad hüppeliigest" või "tekstiilist või nahast mootorratturi sõidupüksid või (tugevast) teksariidest püksid". Ei mingit nõuetele vastavuse juttu. Kohe, kui eksisteerivad mingid määratlemata nõuded annab see võimaluse ametnike omavoliks. Mida need ka kohe viivitamatult teevad.

Ma olen seda ise näinud-kuulnud, kui eksaminaatori ütles (Saue): "Nende pükstega ma sind eksamile lasta ei saa." Kõige tavalisemad teksad olid mehel. Õnneks olime üsna ühte mõõtu ja mul olid kohvris teksad kaasas. Vahetasime sealsamas parklas pükse. See on selge näide ametniku omavolist.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”