Rumalad küsimused 2

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas Piipz »

reimps kirjutas:
Piipz kirjutas:

consumables

Replacement part(s) peaks vähe täpsem olema, consumable on rohkem siuke objekt, mis ongi mõeldud ärakulutamiseks, a la kütus jms. Kõhutunne ütleb nii vähemalt.

EDIT: Kiire google ütleb suht sama:
https://en.wikipedia.org/wiki/Spare_part
A spare part, spare, service part, repair part, or replacement part, is an interchangeable part that is kept in an inventory and used for the repair or replacement of failed units.

Spare part on otsetõlge ikkagi varu-, mitte kuluosadele aga see on ainult mu isiklik arvamus.

Kuluosa - õli, rehvid, piduriklotsid
Varuosa - nukakett, kolb, klapikambrikaanetihend jne.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Piipz kirjutas:
reimps kirjutas:
Piipz kirjutas:

consumables

Replacement part(s) peaks vähe täpsem olema, consumable on rohkem siuke objekt, mis ongi mõeldud ärakulutamiseks, a la kütus jms. Kõhutunne ütleb nii vähemalt.

EDIT: Kiire google ütleb suht sama:
https://en.wikipedia.org/wiki/Spare_part
A spare part, spare, service part, repair part, or replacement part, is an interchangeable part that is kept in an inventory and used for the repair or replacement of failed units.

Spare part on otsetõlge ikkagi varu-, mitte kuluosadele aga see on ainult mu isiklik arvamus.

Kuluosa - õli, rehvid, piduriklotsid
Varuosa - nukakett, kolb, klapikambrikaanetihend jne.

Seesama viidatud Vikipeedia artikkel ütleb, et consumable parts on kuluosade kohta sobivaim nimetus.
Parts that are not repairable, are considered consumable parts. Consumable parts are usually scrapped, or "condemned", when they are found to have failed.
Spare parts oleks otses tõlkes "tagavara osad" ja tõlgitakse kui "varuosad".

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

Vint kirjutas:

Ajame asja hullemaks! :wack:
Kui näiteks neljasilindrilisel mootoril, visata ühest silindrist karpa minema ja ühendada väljalase, teiste sisselaskesse, kas tuleks reaalselt toimiv turbo efekt?
Kuna, "ära näpitud" silinder jääks kõigi eelduste kuhaselt ainult õhku pumpama. :mrgreen:

Ükskõik, kas tuleb turboefekt või mitte, on see minu tehnilise arusaama kohaselt mõttetu. Mootori ülelaadimiseks vajaliku rõhu saavutamiseks piisab täiesti ventilaatorist, selle energiakulu on võrreldes kolbkompressoriga palju madalam. Kolbkompressori tootlikus on veel ülelaadimise jaoks mõttetult madal ja töörõhk mõttetult kõrge. Turbo ja rihmaga käitatav kompressor on oma tööpõhimõtte poolest ventilaatorid. Kui tahad ülelaadimist ise ehitada, pane näiteks mingi traktorimootori suure turbo külmkoda mootori väntvõlli otsa. Selle suurus peaks mingil määral madalaid pöördeid kompenseerima.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Kui ventilaatorist piisaks siis poleks väljalaskele tehtuid turbosi ega ka muud moodi käitatavaid ülelaadureid ju tarvis.Miskipärast nii ju pole.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Raitsraisk
Tsikkel: F650
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Raitsraisk »

franz125 kirjutas:

Kui ventilaatorist piisaks siis poleks väljalaskele tehtuid turbosi ega ka muud moodi käitatavaid ülelaadureid ju tarvis.Miskipärast nii ju pole.

Pühak mõtles ilmselt sellist "ventilaatorit" :
https://en.wikipedia.org/wiki/Supercharger

Kasutaja avatar

Vapsik
Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Vapsik »

On kellelgi kogemusi veljekaitse ringidega? Mõtlen selliseid kindlate mõõtudega mis velje ja rehvi vahele kinnituvad mitte mingite kleebistega mida rullist lõigatakse.

Kasutaja avatar

Kauri
Tsikkel: VN 750 custom
Tänanud: 77 korda
Tänatud: 81 korda

Lugemata postitus Postitas Kauri »

Vapsik kirjutas:

On kellelgi kogemusi veljekaitse ringidega? Mõtlen selliseid kindlate mõõtudega mis velje ja rehvi vahele kinnituvad mitte mingite kleebistega mida rullist lõigatakse.

Olen käes veeretanud ja näinud ka paigaldatuna. Pigem on tegu ikkagi vigastuste varjamiseks või isikupärastamiseks suunitletud tootega.
Korralik veljekaitse servaga rehv on kindlasti mõistlikum investeering.

Kasutaja avatar

Vapsik
Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Vapsik »

Kauri kirjutas:
Vapsik kirjutas:

Olen käes veeretanud ja näinud ka paigaldatuna. Pigem on tegu ikkagi vigastuste varjamiseks või isikupärastamiseks suunitletud tootega.

Unustasin ennist mainida et auto velgedest just jutt.
Mõned neist tunduvad siiski natuke tõsisemad kui teised. Kahjuks on mõnede hinnad ka teised.
Kõik rehvid nö kaitsega aga see kaitseb ainult mingites tingimustes. Ei kaitse eriti kui äärekivini libiseda parkides nt. Kahjuks veljed tiba tumedamad ja iga kriim ääres näha. Tunduvad enamuses sellised "libisevat tüüpi" vigastused just.

Kasutaja avatar

Kauri
Tsikkel: VN 750 custom
Tänanud: 77 korda
Tänatud: 81 korda

Lugemata postitus Postitas Kauri »

Vapsik kirjutas:
Kauri kirjutas:
Vapsik kirjutas:

Unustasin ennist mainida et auto velgedest just jutt.
Mõned neist tunduvad siiski natuke tõsisemad kui teised. Kahjuks on mõnede hinnad ka teised.
Kõik rehvid nö kaitsega aga see kaitseb ainult mingites tingimustes. Ei kaitse eriti kui äärekivini libiseda parkides nt. Kahjuks veljed tiba tumedamad ja iga kriim ääres näha. Tunduvad enamuses sellised "libisevat tüüpi" vigastused just.

Ma autovelge silmas pidasingi. Ma ise lihtsalt oma talupoja tarkusega vaatasin seda asja ja mõtlesin tookord. Kui on valuvelg väga konkreetse välisservaga, siis ehk on abi. Aga kui on selline klassikaline valuvelg "rounded" servaga, siis äärikiviga kohtumisel olen enam kui kindel et need 5-6 naga seal rehvi ja velje vahel ei ole võimelised võitlema auto massi ja äärekivi omavahelise hõõrumisega.

tehh
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas tehh »

Kas keegi,siin üleval pakutavatest ukraina naistest,mõne endale ka juba on sebinud?

Kasutaja avatar

pühak

tehh kirjutas:

Kas keegi,siin üleval pakutavatest ukraina naistest,mõne endale ka juba on sebinud?

Mul pakutakse kassipoegade ja kutsikate toitu hoopis. Või prille. Ainuke asi nendest mis nendest kasutust leiaks, oleks kutsikatoit. Olen senimaani piima-leiba ostes seda ka kaasa haaranud, kuskilt otse Hiinast ei viitsi tellida. Kutsikas kasvab enne suureks, kui see kohale jõuab.

Kasutaja avatar

kaimex
Mode
Tsikkel: honda putukas :P
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas kaimex »

davidsoniharald kirjutas:

Kas "V8 Magazine" on Eestis ka võimalik kuskilt üle leti osta? Tallinnas siis eelkõige.

Kui tartus asud, siis ps.

alfred1

Lugemata postitus Postitas alfred1 »

Tere.
Küsiks ka siis siit nõu ei hakka uut teemat tegema, kas kellelgi on sellise aparaadiga kogemusi Stamos S-MIG250p?
Keevitusvool 50 - 250A. Päris auto töökoda pole aga kas kodustesse tingimustese on see okei? Tööd oleks auto summutid, auto kere jne?

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

kaimex kirjutas:
davidsoniharald kirjutas:

Kas "V8 Magazine" on Eestis ka võimalik kuskilt üle leti osta? Tallinnas siis eelkõige.

Kui tartus asud, siis ps.

Siiski Tallinn.

Kasutaja avatar

kaimex
Mode

kuidas 97a zx6r on? Et pakutakse vahetuseks. Endale välimuselt väga ei meeldi ja pigem tahaks 2004 a mudelit... Samas teiseks rattaks äkki käib kah? Kurb ka uuem osta ja katki kukkuda. :D

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 492 korda
Tänatud: 596 korda

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Enamus (vist ikka kõigil) tsiklitel ja autodel spidokad valetavad kiiruse suuremaks. Kas läbisõidu näidik arvestab spido näidu järgi või kerib see ka kihutades rohkem km ette (tehase mõõdus rehvidega)???
Osadel valetab suurematel kiirustel juba 10km/h, et kas siis iga tund tuleb läbisõitu 10 km rohkem kui tegelikult läbiti? On keegi kunagi mõõtnud? Mitte, et see väga oluline oleks aga äkki keegi on kunagi mõõtnud.

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

kaimex kirjutas:

Samas teiseks rattaks äkki käib kah? Kurb ka uuem osta ja katki kukkuda. :D

Kuskohalt ja kuidas teil mehed need kukkumise hoiakud/hirmud kujunevad? Ma küll ei suuda mõelda pidevalt, et ostan ratta ja kukun katki. Ikka pigem, et ostan ratta ja sõidan kaua ning mõnuga.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

kaimex
Mode

Macintosh kirjutas:

Kuskohalt ja kuidas teil mehed need kukkumise hoiakud/hirmud kujunevad? Ma küll ei suuda mõelda pidevalt, et ostan ratta ja kukun katki. Ikka pigem, et ostan ratta ja sõidan kaua ning mõnuga.

Piipz hirmutab. :D Siin päris palju lugenud, et nii mõnelgi parklas katki kukkunud jne. Eks väike hirm ikka on. :)

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

A seda teist ratast on nagu kukkumiseks vaja?
Ma oma 3-st rattast olen kaks ära risustanud(SP-d lausa mitu korda)Cruiserit hästi ei tahaks aga kui juhtub siis juhtub.Õnneks pole selline inime kes selle peale juukseid katkuma hakkab.Sportlikud rattad on nagu rohkem kuluosa :mrgreen:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Madlobster kirjutas:

Enamus (vist ikka kõigil) tsiklitel ja autodel spidokad valetavad kiiruse suuremaks. Kas läbisõidu näidik arvestab spido näidu järgi või kerib see ka kihutades rohkem km ette (tehase mõõdus rehvidega)???
Osadel valetab suurematel kiirustel juba 10km/h, et kas siis iga tund tuleb läbisõitu 10 km rohkem kui tegelikult läbiti? On keegi kunagi mõõtnud? Mitte, et see väga oluline oleks aga äkki keegi on kunagi mõõtnud.

Mul Shadow paneb umbkaudu 50 m kilomeetrile otsa.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

kaimex kirjutas:
Macintosh kirjutas:

Piipz hirmutab. :D Siin päris palju lugenud, et nii mõnelgi parklas katki kukkunud jne. Eks väike hirm ikka on. :)

Tuleb tunnistada, Piipz on hirmus koll küll. Olen minagi ärganud öösiti hirmuihigi otsa ees, sest olen Piipzu unes näinud kukkumisest rääkimas. :wack:

Muidugi, ikka juhtub et, kukub parkals aeg-ajalt külili. Üks võimalus on tõesti selles hirmus ratast mitte osta. Üks mure kohe vähem.
Ega vist igatsorti kukkumisraudu ja -punne ning jumal teab mis kukkumis-blabla-blaasid pole vist veel leiutatud? :roll:

Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

Ivoonu kirjutas:
Madlobster kirjutas:

Mul Shadow paneb umbkaudu 50 m kilomeetrile otsa.

Honda Blackbirdi odokas pani spidokaga samas tempos. Nii kuskil 10% rohkem näitasid mõlemad.

Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 492 korda
Tänatud: 596 korda

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

10% maha kerida siis veel pettusega ei tegele :D

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

Macintosh kirjutas:
kaimex kirjutas:
Macintosh kirjutas:

Tuleb tunnistada, Piipz on hirmus koll küll. Olen minagi ärganud öösiti hirmuihigi otsa ees, sest olen Piipzu unes näinud kukkumisest rääkimas. :wack:

Muidugi, ikka juhtub et, kukub parkals aeg-ajalt külili. Üks võimalus on tõesti selles hirmus ratast mitte osta. Üks mure kohe vähem.
Ega vist igatsorti kukkumisraudu ja -punne ning jumal teab mis kukkumis-blabla-blaasid pole vist veel leiutatud? :roll:

Ma panen tavaliselt vana madratsi tsikli külje alla Et, kui kukub, siis midagi väga katki ei läheks.

Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

piiks kirjutas:
Macintosh kirjutas:
kaimex kirjutas:

Ma panen tavaliselt vana madratsi tsikli külje alla Et, kui kukub, siis midagi väga katki ei läheks.

Palju häid mõtteid! See seletab, miks linnas on pidevalt näha mehi madratsite ja tsiklitega. Ma arvasin seni, et tegu on kodutute mootorratturitega. Aga hoopis kukkumismadratsid on. :wack:

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Nüüd üks asjalik rumal küsimus :).
Mul on krossibussil kaks akut. Üks on põhiaku nagu ikka ja teine on lisaaku, mis mootori mitte töötades toidab igasuguseid seisu ajal vajalikke lisaseadmeid, nagu näiteks seisusoojendus, veepump, valgustus jne. Nüüd on välja tulnud, et lisaaku on omadega ilmselt läbi sest seisusoojendus lülitab ennast mingi hetk välja (tal peaks peal olema toitepinge kontroll, et kui langeb alla mingi taseme, siis lülitab välja, et akut täiesti mitte kuivaks imeda). Põhiaku on suht hiljuti uus ostetud ja heas korras. Nüüd ostsin juurde veel ühe tutika aku. Kas mõistlik oleks nüüd panna see praegune põhiaku lisaakuks ja tutikas aku põhiakuks või jätta põhiaku samaks ja tutikas panna lisaakuks? Mis koormab akut rohkem - kas suht lühike käivitus või pikemaajaline mitte väga suure vooluga tühjendamine? Seisusoojendus võtab keskmiselt kuskil 1A või alla selle.

Kasutaja avatar

pühak

Mul kaubikul ka lisaaku igatsugu muud jama toitmas. Ma ostsin selle jaoks niinimetatud vooluaku, see kannatab tühjenemistsükleid palju paremini, kui tavaline autoaku. Ehituslik erinevus tavaakuga on, et vooluaku plaadid on paksemad, seega ei kõverdu nii kergesti ja lagunevad ka aeglasemalt. Paksemad plaadid aga põhjustavad selle, et vooluaku ei anna käivitamiseks vajalikku teravat laksu ehk elektrit korraga väga palju välja ei tule ja starter ketrab lahjalt. Kui autol mootor soe ja vooluaku täis, saan soovi korral selle pealt ka kuidagimoodi käima, aga kohe on tunda, et see aku pole mootori käivitamiseks mõeldud.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

Kuhu on kadunud foorumi püsiasukas Mella?

Kasutaja avatar

kaimex
Mode

Macintosh kirjutas:

Kuhu on kadunud foorumi püsiasukas Mella?

Tuleb hoiatus anda, küll ta tagasi siis tuleb. (togi)

mmasuurikas
Tsikkel: Honda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mmasuurikas »

mx77 kirjutas:

Nüüd üks asjalik rumal küsimus :).
Mul on krossibussil kaks akut...

Mingit vahet ei ole, kuidas ise soovid. Ideaalis võiks muidugi lisaaku olla püsitoiteaku, kannatab paremini pikemaajalist pidevat koormamist, aga need on ka kallimad. Omal on lisaaku põhiliselt ainult voolumuunduri jaoks, see lülitab end ise välja, kui pinge langeb alla 11,5v. Ei lase mitte kuidagi akule liiga teha. Buss on tehasest tulnud kahe aku süsteemiga, teoreetiliselt peaks asi toimima sedasi, et peale käivitamist laadib kõigepealt põhiakut ja alles seejärel lisaakut. Seega tagab, et (peaaegu) alati saad auto käima.
Muidugi, hobi korras võib neid akusi ka vahepeal omavahel vahetada, kui on samasugused :D

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”