DIY ketiõlitajad
-
- Tsikkel: Yamaha T7
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 65 korda
Re: DIY ketiõlitajad
Minul kestis isetehtud ketiõlitajaga kett 2 hooaega, scottoileriga 4 vägagi sarnastes tingimustes ja ketil polnud peale seda häda mitte midagi + kestab jumal teab kaua uue omaniku käes veel.
Seepärast ketti survekaga pesta ei soovitata et sealt lööb survega vee sisse, kui ketirattapelt sinna õli sisse lööb ei mõju see kuidagi halvasti ketile. Omatehtud ketiõlitajaga ma sisuliselt ujutasin ketti, friktsioon pinnad läikisid, aga O rongad olid jumala kulunud ja kett lõdva. Seda rõngaste juttu ma ei mõelnud ise välja vaid seda rääkis suures motopoes müüa kui küsisin scottoilerite kohta. Aga vahet pole, äkki müüa valetas, äkki kõik see teooria on vale, aga minu kogemuse põhjal pikendas scottoiler keti eluiga teenides ennast 2 aastaga tagasi, tegi elu mugavamaks ja ükski teoreetik kelle ülesanne on ümber lükata teiste kogemused ja seisukohad ei lükka minu kogemust ümber.
will111 kirjutas:Stinger, kui õli pääseks o-rõngaste vahele siis oleksid need rõngad üks üsna mõttetu komponent. Need rõngad on ketil selle jaoks, et tootmisel sinna sisse topitud määre sealt rõngaste tagant välja ei pääseks ning, et vesi ja pask rõngaste taha ei pääseks. Keti õlitamine tähendabki metalli tööpindade õlitamist, et seal oleks vähem ja aeglasem kulumine ja selle tulemusel ka vähem friktsiooni ning lärmi sõites.
Igasugused oilerid on mõttetu toode sest sellist asja lihtsalt pole vaja, kui just ei sõida tsikliga igapäevaselt 1000km ja nii väga tihti, viimasel juhul kindlasti tuleb kasuks, aga kui palju neid maailmarändureid siin reaalselt ikka on.
Ja kõik härrad, kes siin läbisõite kirjutavad ja võrdlevad hoogsalt...need on täiesti sisutud võrdlused nii mitmel põhjusel, et ma ei viitsi isegi hakata neid põhjuseid üles loendama, aga kes natuke mõelda mõistab peaks isegi aru saama.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.