Talveunne külmalt?

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Re: Talveunne külmalt?

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ei tee see soe garaaž ka rattale midagi, kui just ise ei hoolitse, et liigne niiskus sisse pääseb. Külma õhu absoluutne niiskusesisaldus on väiksem, kui soojal. Ja kui seda külma õhku ka veel kütta, kahaneb relatiivne niiskus olematuks. St sooja ja niiske keskkonna saamiseks peab sul sealsamas garaažis olema koht, kust vesi saab õhku aurata - õuest seda ei tule.
Mu 66. aasta Jawa seisis 75. aastani külmas kuuris. Isa tuli viimaselt sügiseselt sõidult, lükkas porise ratta kuuri. Kevadel veeretas välja, pesi puhtaks ja pani käima. Sealt peale seisis just küttega garaažis, mina sain load 83. aastal, vahepeal masin ei sõitnud. Panin uue aku, isa lõi kaks korda ette, siis süüde sisse ja esimese matsuga. Voilaa! Sama, 75. aasta bensuga, mida paagis oli veerand paaki vast. Tõsi, vaik oli reservkraani kinni kittinud, (selle puhtaks imemine andis huvitava kaifi), aga kõik, kus bens EI olnud ära kuivanud, toimis. No ja talvitub see mahhiina siiani soojas garaažis. Nagu ka mu hilisemad rattad. Välja näeb kui uus. Vanemal karpadega rattal algul lasin talveks karpad tühjaks, aga sellest oli kevadel rohkem jama kui kasu (kulunud ujukid ei tahtnud kevadel enam ujuma hakata, kuna teljed kiilusid ilma "määrdeta" kinni.). Ja ei ole paaki jääva bensuga ka pead vaevanud (no külmas talvituval rattal paneks siiski täis, just kondensi pärast - see "hapu" bensiini jutt ühe talve vaates on pigem eneserahuldus, kui mingi muu rikkega ratas ei taha käima minna)
Rohkem ei ole mina enam viletrikki teinud. Masin puhtaks, siis korralikult soojaks, et vesi ära auraks. Aku juhe lahti. Ja kõik. Kusagil veebruaris vead end niikuinii garaaži hooldust tegema. Õli vahetan, kui välp saab täis. Sest õli solgib ka pigem kondents, mis ei aura õlist ära, kui teed külma ilmaga palju lühikesi otsi (st viimasel ajal lõpetan aasta sõidud mõistlikul ajal - varem sõitsin ka miinustega, tingimusel, et vahepeal ei oldud teid soolatud).

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”