Õnnetused mootorratastega [2016]
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega [2016]
Kommentaare lugedes, olevat aja küsimus. Täitsa jama lugu jah...
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Eile päris mitu motikate matsu: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/k ... d=75464211
-
- Tsikkel: Kawasaki Z750
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Kirs kirjutas:Eile päris mitu motikate matsu: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/k ... d=75464211
Eile Tartus lisaks veel üks mats Võru tn. Keegi sellest ei oska miskit kosta? Uudistest kusagilt nagu läbi pole käind. Kuulsin and poole kõrvaga miski punase passati mustale tsiklile ette keeramisest. Kiirabi, päästeamet ja rahvast üsna palju ümber, ehk keegi nägi, teab, mis tegelt juhtus ja mis seis taiklimehega? Kuuldavasti viidi kiirabiga minema.
-
- Mode
- Tsikkel: honda putukas :P
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 15 korda
Audi tegi vasakpööret ja keeras julmalt ette. Nii vähemalt fb-s kirjutati.
Terv.
Väga ootamatult keeras ette. Jõudsin pidureid vajutada, jargmine hetk mida mäletan olin kõhuli maas . Kunas korralik varustus oli seljas, siis paar pindmist haava ja sinikat sain. Emos tehti röntgen ja pea kompuuter ja sain koju. Tahaks ise ka täpsemalt teada, mis juhtus sel hetkel, kus mul must auk mälus on.
tsikli enda olukorda ma ei tea- Pean uurima minema veel.
Delfis on uudis olemas : http://m.delfi.ee/article.php?id=75457593
Sims
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 406 korda
Eile õhtul 17:30...45 paiku oli Järvevana tunneli suu ees (suunaga Mustamäe poole) üks ratas paremas teeservas pikali ja vasakus servas seisis must Corolla. Mootorrattur igatages kõndis omal jalal.
Ise ei näinud mis juhtus ja väga palju enne minu möödumist see juhtuda ei saanud, sest sama ratas möödus minust enne Tartu mnt silda.
Kiiret paranemist igatahes.
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Sims kirjutas:Terv.
Väga ootamatult keeras ette. Jõudsin pidureid vajutada, jargmine hetk mida mäletan olin kõhuli maas . Kunas korralik varustus oli seljas, siis paar pindmist haava ja sinikat sain. Emos tehti röntgen ja pea kompuuter ja sain koju. Tahaks ise ka täpsemalt teada, mis juhtus sel hetkel, kus mul must auk mälus on.tsikli enda olukorda ma ei tea- Pean uurima minema veel.
Sims
See et lendu ja kukerpalle ei mäleta ei ole ilmtingimata peavigastus või põrutus.See tuleb sellest et kolusisene nn.gps-asendi andur lülitab lindistuse välja.Nt.kinnise kokpitiga võidusõidu paatidel kus rihmadega kinni ollakse tehakse immersioon test mis kujutab endast tagurpidi saltot selleks tehtud spets kokpitis.Lööb pildi kenasti sassi ilma igasuguse põrutuseta.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: kawa z750, kawa z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
thunderfrost kirjutas:
Paistab, et seal ei jõudnud mootorrattur reageerida ka. Kaubikujuht on eriline tõlp, tuli paugu peale välja vaatama mis juhtus ja ei mingit reagerimist!
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
15 aastat vana laks. Päris kunn kaevetöö tehtud ajakirjanike poolt.
Või siis on kaamera kuupäev mingi eriline jura, vana aasta õhtu ilm ei näi just olevat
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Kaamera kuupäev näitab mingit muud ajaarvestust. 15. aastat tagasi oli videol oleva põlvkonna Boxer heal juhul alles paberil.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
G-force kirjutas:Paistab, et seal ei jõudnud mootorrattur reageerida ka. Kaubikujuht on eriline tõlp, tuli paugu peale välja vaatama mis juhtus ja ei mingit reagerimist!
See, et ette keeras, seetõttu tõlp või mis iganes jah. Aga mittereageerimine... Sellise asja peale lööb ka tugevama mehe šokiseisundisse. Ennegi neid nähtud, kus pärast kellegi viga saamist ei oska teine pool midagi teha ja öelda, hea kui oma nimi tuleb meelde. Vahib ainult kaame pilguga: " Mida ma tegin?! Mida ma tegin?!" ja "Kuskohast ta välja ilmus?".
Loodetavasti rattur ikka elus ja aja jooksul ka võimeline taas rattaga sõitma.
-
- Mode
Eks ta vast ikka pidurdas ja üritas tagant mööda saada. Kiirus aga veidi suur. Oleks rohkem alla saanud, või teine kiiremini pööranud, oleks õnnestunud isegi. Muidugi oleks, poleks jne. Šokiseisund lööb jah ikka mõnusalt errori inimese. Isegi seda näinud korduvalt. Mats oli kõva ja kiiret paranemist tüübile.
Ristluu pidi olema päris puru. Selg mitmest kohast katki...kontusiooni kolded kopsus..natuke õhku ka kopsus... Midagi ilusat ei ole, homme õhtul kuulen täpsemalt...
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 117 korda
Tegelikult videot vaadates on isegi veidi üllatav, et nii suured vigastused, sest kaubikust tundus õnneks puhtalt mööda lendavat. Kas sai vastu tulnud kaameraga autole pihta või tõesti lihtsalt maa puutest nii kõvad vigastused?
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
joel kirjutas:Tegelikult videot vaadates on isegi veidi üllatav, et nii suured vigastused, sest kaubikust tundus õnneks puhtalt mööda lendavat. Kas sai vastu tulnud kaameraga autole pihta või tõesti lihtsalt maa puutest nii kõvad vigastused?
No ei lennanud ju mööda. Täpselt vastu tagumist nurka pani.
-
- Mode
Videost raske õelda, tundub nagu oleks mees mööda lennanud aga maandunud puusa piirkonna peale, et sealt siis ka need suuremad vigastused. Eks õhtu poole kuulen täpsemalt.
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 117 korda
Vaatasin kohe mitu korda ja minule vähemalt jäi mulje, et tsiklimees kaubikut ei puudutanud. Ratas pani tõesti kaubikule tagumisse nurka.
-
- Mode
joel kirjutas:Vaatasin kohe mitu korda ja minule vähemalt jäi mulje, et tsiklimees kaubikut ei puudutanud. Ratas pani tõesti kaubikule tagumisse nurka.
Endale tundus ka nii. Selles suhtes läks hästi, et seljaaju jäi terveks esialgse info kohaselt, et ei viidud ka kohe opile. Arvatavasti saab kunagi jälle sõita, kui huvi on. Muidugi ristluu paranemine võtab korralikult aega.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Isiklik arvamus on, et kiirus oli rõvesuur (loe: 150+), siis kui kaubik keerama hakkas. 100ga sõites jõuab 4 sekundiga igast vigureid ära teha, et vältida matsu panemist ja ka kaubikumees märkab tsiklimeest okeil kiirusel tulemas. Aga ma ei ole detektiiv, niiet igaljuhul sitasti läks ja loodame, et saab terveks.
-
- Tsikkel: Honda Hornet CB600F
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 6 korda
punane kaubik siseneb vahetult 70 alasse....rattur oleks pidanud liikuma veel justkui 70ga... kogenumad teavad ehk kas sellise õhulennu saab juba 70 ka kätte?
Eks see kes osales saavad ise rääkida, võimalusi on ju palju. Piisab sellest, et korra mõlemad jäävad oma mõtetesse ja ongi olemas. Igaljuhul lähen vaatan seljale lisakaitsme. Ja õppisin sellest videost, hoia silmad lahti, hoia pikivahet, ära kiirusta ja kui kiirustad siis hoia silmad veelkord lahti.
Vaatasin just video üle selline tunne, nagu vana oleks keeranud täpselt kahe vahele. ja tsikkel veel üritas pidurdada. Mulle tundub, et mingi hajameelsuse teema, eksis ära otsis teed telefonist või rääkis sellega, keskendus suuremale sõidukile, ja no see vahe kahe sõiduki vahel pidi ikka paras olema, et veenduda.
Mul sõps eelmine aasta õppis lendamise Olümpia hotelli ees selgeks, alustas valgusfoori tagant ja siis tuli takso ilusti nagu kits võsast otse ette. Seal sõltub ju igast asjaoludest kuidas pidurdad milall pidurdad mis pidurikombinatsiooni kasutad kas üldse jõuad pidurdama hakata.
Igaljuhul jõudu ja kiiret paranemist.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
diugu kirjutas:punane kaubik siseneb vahetult 70 alasse....rattur oleks pidanud liikuma veel justkui 70ga... kogenumad teavad ehk kas sellise õhulennu saab juba 70 ka kätte?
Võid ju ise järgi proovida
Tegelikult lendab veel ka 50-ga päris kenasti. Alustuseks võiksid proovida jalgrattaga, sellel saab ehk umbes 30 kmh kätte, vaata kaugele lendad.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Ma lendasin kunagi 50 kmh pealt nagu pudrukuul ratta pealt minema nii, et maandusin ette sõitnud autole selili kapotile. Enne seda sõitsin veel munadega paagi korralikult mõlki.Seega ka 70 kmh võib teha juba arvestatava õhulennu.
Ivoonu kirjutas:Ma lendasin kunagi 50 kmh pealt nagu pudrukuul ratta pealt minema nii, et maandusin ette sõitnud autole selili kapotile. Enne seda sõitsin veel munadega paagi korralikult mõlki.Seega ka 70 kmh võib teha juba arvestatava õhulennu.
Aga munad on vähemalt testitud ja raudsed. Võiks öelda, et isegi kõvemad kui raudsed
-
- Mode
sinilind123 kirjutas:Isiklik arvamus on, et kiirus oli rõvesuur (loe: 150+), siis kui kaubik keerama hakkas. 100ga sõites jõuab 4 sekundiga igast vigureid ära teha, et vältida matsu panemist ja ka kaubikumees märkab tsiklimeest okeil kiirusel tulemas. Aga ma ei ole detektiiv, niiet igaljuhul sitasti läks ja loodame, et saab terveks.
0:53 möödus valge kaubik, 0:54 keerati ette, 0:56 matakas.
Korrektne (isegi ülearu) 3 sekundiline pikivahe valge kaubikuga.
Kui ta 150kmh nüüd tuli, siis valge kaubik lajatas pikalt üle 100 vist, sama kiirusega vähemalt või oli eriti täpne ajastus
Vaata, kui sa näed objekti, siis on reageerimis aeg kuskil sekundi ringis. Antud juhul sai vend heal juhul näpud pidurilingile.
Sa ei jõua 100-ga sõites, mis 100-ga, sa ei jõua 70-ga 2 sekundiga mitte midagi ära teha. Kõige paremal juhul sekund reaalset pidurdamist.
150+ kiirusel oleks ta sellest kaubikust lihtsalt läbi lennanud nagu kuul.
Kõige lagedamal juhul astus ta 100kmh, kuna ette tekkis sein, siis pole mingist 3 sekundilisest pikivahest mingit kasu, see on arvestusega, et esimesel vennal (valgel kaubikul) on ka pidurdusmaa.
Või siis juhul kui valge kaubik astus 100kmh, siis tsiklist läks parasjagu möödasõidule ... ajas 3 realiseks asja?
Kui sa teaks, mis ette keeramise korral juhtub, siis sa ei istuks tükk aega ratta peale
Mul on au teada Antud olukordades lasen gaasi maha. Sõidan alati 1 näpp piduril valmis.
Filmija ette poleks jäänud ... lohisenuks tüüp kümneid meetreid.
-
- Mode
diugu kirjutas:punane kaubik siseneb vahetult 70 alasse....rattur oleks pidanud liikuma veel justkui 70ga... kogenumad teavad ehk kas sellise õhulennu saab juba 70 ka kätte?
Sellise lennu saab oluliselt vähem kui 70kmh vastu betoonseina kätte
70kmh ehk kuskil 20 meetrit sekundis liikuv ca 75 kilogrammine keha visatakse lingust minema ... uijapajee ... ära mitte taha mõeldagi
diugu kirjutas:kogenumad teavad ehk kas sellise õhulennu saab juba 70 ka kätte?
Saab paremagi lennu, see oli suht amatöörlik lend. Ideaalis peaks selle kiiruse pealt paarkümmend meetrit ilusti kätte saama, maandumine on ainult tiba valus. Valusam on muidugi õhus põrkuda igasuguste kaubikutega.
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
Sims kirjutas:Terv.
Väga ootamatult keeras ette. Jõudsin pidureid vajutada, jargmine hetk mida mäletan olin kõhuli maas . Kunas korralik varustus oli seljas, siis paar pindmist haava ja sinikat sain. Emos tehti röntgen ja pea kompuuter ja sain koju. Tahaks ise ka täpsemalt teada, mis juhtus sel hetkel, kus mul must auk mälus on.tsikli enda olukorda ma ei tea- Pean uurima minema veel.
Sims
Selles kohas tasub alati ettevaatlik olla, täiesti süüdimatult keeratakse peateele ette. Mulle sõitis seal üks vanamehe päss oma mossega ette, õnneks juhtus olema rahulikum päevane aeg ja sain teise sõiduritta põigata, aga õhtusel ajal oleks tulemus ilmselt sama olnud.
Head paranemist ja tsikli lappimist!
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Igasugused avarii ja lendamise anatoomia-füüsika-keemia arutelud siirdusid siia edasi
viewtopic.php?p=755054 >>>>>>>>
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.