Dual Sport kiivrid

Kasutaja avatar

Erik
Tsikkel: jawaha
Tänanud: 50 korda
Tänatud: 6 korda

Re: Dual Sport kiivrid

Lugemata postitus Postitas Erik »

Jagan ka kogemust eelnimetatud X-lite X-551 kiivri kohta.

Sammuti minu esimene nokaga mootorrattakiiver ja reaalselt oskan võrrelda seda kiivrit teiste nolan/x-lite tavakiivritega mida 10a jooksul kasutanud. Kiivri ostsin peale seda kui tuli välja täiendatud mudel X-551GT, mis lähema uurimise poolest erines ainult polstri ja värvivaliku poolest. Hind tehti meitemaal alla ebay hinna aga seda veebruari kuus (2015) ja nii ostsingi kiivri ilma proovisõiduta. Viimane õige suurusega ja "õige" värviga oli letis ja ei tahtnud ilma jääda. :cry:

NEGATIIVNE või NEUTRAALNE:

• Kodus uuesti pähe pannes ja kiivrit mudides hakkas kohutavalt häirima meeletu nagin. Tõenäoliselt "penoplast" ja fiiberkest ei istu päris täpselt või hästi kokku. Mõned päevad hiljem otsustasin, et lähen poodi tagasi ja vahetan kiivri ümber "vale" värvi vastu. Poes selgus, et teine ka nagises sama moodi ja ümbervahetamisel polnud mõtet. Pakuti ka raha tagasi. Lubati ka kohapeal proovida kiiver osandad ja uuesti koostada. Mina loobusin mõlemast. Lootes, et ma olen selle nagina endale liiga pähe võtnud. Kevadel nagises loomulikult ikka edasi aga sõites nagin ei häiri! Mul koos kaasaga kahepeale kokku üks nolani ja kolm erinevat x-lite kiivrit ja see 551 on ainuke mis nii nagiseb.

• Minu rattaga (xtz660) on sõiduasendis lärmakam teistest tavakiivritest mida oman. Kui aga püsti end ajada on üllatavalt vaikne. Ehk pigem asi minu tuuleklaasis. Kulutasin hulga tunde, et valmistada rattale uus klaas ette aga päris hästi toimima ei saanudki. Maanteel kõrvatroppe kasutades probleemi muidugi pole. Lisaks vahel vibreerib midagi otsmiku piirkonnas. Kahtlustan päikesevisiiri või midagi sellega seonduvat.

• Visiir avaneb täielikult ainult kui nokk on kõige ülemises asendis. Võibolla tavaline nähtus sarnaste kiivrite puhul.

• Lõuaosas ventilatsioon puhub suletud asendis liialt läbi. Kuidas seda nüüd mõista? Kui kiivril on lõuaosa ventilatsioon suletud, siis sealt kaudu liigub siiski õhk läbi aga suunatuna visiiri siseküljele. Kui on avatud asendis siis suunaga hingamisteedele. Kui kasutan seda kiivrit üksikute plusskraadide juures, siis nina kipub ära külmuma. Teiste kiivritega nii head läbipuhumist pole.

POSITIIVNE:

• Fiiber kest ja korralik polster. Minu jaoks tõestanud kaubamärk.

• Ma ei oska öelda kas see nokk on nüüd kõigile piisavalt pikk ja lai aga kui lähen mõne teise kiivriga sõitma, siis tunnen ikka kohutavalt nokast puudust (Päikese tõttu). Minu maanteekiirused mootorrattal on küll tagasihoidlikud aga pea kuklasse ajades kuidagi noka tõttu kiskuma küll ei hakka. Samas seisab nokk omal kohal igas asendis.

• Nolani kiivrite mõistes on tegu "topelt ventilatsiooniga". Ehk põskedel on lõpused ja otsmikule on lisatud lisa tuulutusavad mis on suletavad. Sarnane lahendus on ka x-lite x702 ja x802 kiivritel. Minu meelest on ventilatsioon väga hea. Ülihea.

• Lõuakardin on küll hästi lühike aga selle eest kinnitatud kolme truki ja kahe krõpsuga. See annab võimaluse lõuaosa ise juurde õmmelda ja sealt murevabalt oma pead läbi venitada ilma, et see pidevalt kiivri küljest eralduks.

• Päikesevisiir on super. Õiges asendis jääb minule pisut liiga kõrgele aga päiksevisiiri saab lükata ka ühe "nõksu" edasi. See on mõeldud visiiri eemaldamiseks aga siis ulatab täpselt mulle ninani ja on selles asendis täitsa kasutatav. Metsarajal ukerdades on visiir üleval ja päikesevisiir all sõita väga hea. Mulle meeldib oluliselt rohkem kui prillidega. Eks ta vähe ebaturvaline ole aga herilase peab kinni küll. Okste ja eessõitja korral on soovitav välimine visiir ikka kinni hoida. Nüüd GT mudeli tulekuga on olemas ka kollane päikesevisiir mis hämaramasse võiks ideaalselt sobituda. Kibelen proovima.

Kui rahakott rohkem otsustama kipub ja kuskilt neid u200euro eest saada on, siis julgen seda kiivrit soovitada küll. Mõned päevad tagasi üks M suurus veel sellise hinnaga ebays oli. XS ja XL meestel on vist hinnapidu aastaringselt. :)

lisasin hiljem kaks ebay pakkumist ka siia juurde:
http://www.ebay.com/itm/B-Ware-X-Lite-C ... 5fafb411ac
http://www.ebay.com/itm/B-Ware-X-Lite-C ... 6207705e21

X-LITE_s-l1600.jpg

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”