Õnnetused mootorratastega [2016]

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Vasta
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Re: Õnnetused mootorratastega [2016]

Lugemata postitus Postitas yeekim »

AzA kirjutas:

No ja siis neile väikestmoodi kiiruseületajatele kiirendamistel ütleme 50 piitsahoopi ... või paneks kohe 75?

Ja kui Su koib mingi töllari pärast maha võetakse, kus Su emotsioonid on (togi)

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

Asi nagu selles, et kui hoolikalt lugeda, siis emotsioonitsedes sellist üle keskmise jama töllari pärast õnnetuse teinu ei aja.
Nendib kuivalt fakti ja on üllatavalt adekvaatne. Kummardused ja nõrgema liikleja kaitsmisega olen nõus ... Saksamaa on hea näide. Piitsahoopidest jms. vahvat ajavad teised tegelased.
See, et liikluses on töllareid, ei tähenda, et täielikku joga võiks pritsida ... või nii.

Aga mulle meeldib.

Ardilla
Tänanud: 66 korda
Tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas Ardilla »

AzA kirjutas:

Asi nagu selles, et kui hoolikalt lugeda, siis emotsioonitsedes sellist üle keskmise jama töllari pärast õnnetuse teinu ei aja.
Nendib kuivalt fakti ja on üllatavalt adekvaatne. Kummardused ja nõrgema liikleja kaitsmisega olen nõus ... Saksamaa on hea näide. Piitsahoopidest jms. vahvat ajavad teised tegelased.
See, et liikluses on töllareid, ei tähenda, et täielikku joga võiks pritsida ... või nii.

:) Ma natukes selgitan enda väljaütlemist piitsa kohta. Selge, see, et tegemist on minu emotsiooniga.

Mõte käis siiski konkreetselt roolijoodikute kohta ja piits oli pigem metafoor. See emotsioon ei ole pelgalt minu Veebi plähv vaid tuleb siiski igapäevasusest. Ma olen kahel korral rooli tagant eemaldanud ja politseile üle andnud kas kriminaalses või sellel lähedases joobes isikut.
Ühe sugulase sõitis purjus veokajuht üle kui to sõitis jalgrattaga koju. Vääna-Jõesus puhumisreidis võeti maha minu ees ja minu taga olev auto. See on absurd, ei ole normaalne, et järjestiku sõitvatest kolmest autost kahel juhil on joobe tunnused.

Kui mõni joodik oma kolm sõpra kabelisse sõidab siis kõik halavad, selgub, takka järgi, et talle on mitu korda enne atata tehtud aga kasu ikka ei ole ja järjekindalt ronib ta jälle ja jälle rooli. Ning samal ajal kui noori maetakse politsei ajab külapeal järjekordet roolijoodikut taga. jne.jne.jne
Kahetsusest rääkides, mõni kahetseb ainult siis kui on vaja kohtupingis seda teha, et leebem karistus saada.

Haaberstis ringi sõites, ühe tunni jooksul, nägin kolme roolijoodikut, üks Haabersti Statis, kelle sõbrad autost eemaldasid, ühed tüübid tinutasid Harku-järve taga ja üks seltskond jõi õlut seisvas atos Shkoda Jäähalli juures. Ja kõik nad lähevad sõitma varem või hiljem. On see olukord siis normaalne? Politsei sellistele väljakutsetele ei reageeri või ei jõua reageerida.

Teine äärmus on "ma ei märganud". Kui nokitakse telefoni, või tuimalt keeratakse, ette, sest tal oli vaja keerata jne. Minu arust kui roolis, sõnumineeritakse, ei ole see sugugi ohutum kui kinnisilmi sõitmine.

Ma ise olen elanud läbi õnnetuse, kus tädi n.ö. ei märganud. Tulemus on püsiv probleem veenidega paremas jalas aga see selleks. Ma ka ei emotsioneeri selles olukorras. Miks ma peaks, 5 aastaga harjub ikka ära :)

:) Ehk, rikkumisel ja rikkumisel on vahe. Minu arvates, pisema rikkumise puhul on efektiivsem selgitav töö kui trahv. (PS: ma ei mõtle siin füüsilist kohtlemist :D )

See vist juba teise teema teema :) Hälvik roolikeerajad jne.

Kasutaja avatar

AzA
Mode

Jeps, probleem on tegelikult selles, et üritades idiootide liiklemist piirata piirame ühtlasi ka iseendi liiklemist.
Ilmselt oleme kõik tähelepandamatusest vigu teinud, A piilari taha kaob teinekord terve buss ära.
Ei saa mõne eksimuse pärast kirvega kõiki lüüa.

Roolijoomarlus on nali kuubis neh, asja nimi on ära kohitsetud politsei, mis muuseas lubab meil ka vahel veidi kiiremini sõita ... ohjah.
Aga sellega nõustun, et tahmasena roolis võiks laksakas ikka korralik olla mitte paar sotti trahvi ... ilma armuta.
Ja tahmasust mõtlen 0.5 pluss, mitte pool õlut lõuna kõrvale.

Aga mulle meeldib.

Ardilla

AzA kirjutas:

Ilmselt oleme kõik tähelepandamatusest vigu teinud, A piilari taha kaob teinekord terve buss ära.
Ei saa mõne eksimuse pärast kirvega kõiki lüüa.

Selles on sul täiesti õigus. Kõiki ei või lüüa ühe pulgaga ja ka see, et silmad tuleb endal ka lahti hoida, kuna sind võidakse reaalselt mitte märgata.

Politsei osas on sul ka õigus. Üks patrull auto kahe piirkonna peale on ikka siga vähe. Minu kandis näeb politseid ainult standard kiirusemõõtsmie kohtades ja naaber maja juures, kuna seal elab liikluspolitseinik :D Patrulle märkab kord paari nädala tagant ja needki kui on pikad pühad või rahvaüritused oma nina ei topi meile, sest muidu läheb statistika paigast ja seda keegi ei taha ju :D

Ardilla

Rahvas :D tere, ilm on ilus ja soovin hoiatada, enne kui juhtub, kui vara hommikul võib kits teele hüpata siis täna tõestas toonekurg, et ta saab seda teha ka päeval ja tihedas liiklused. See dinosaurus, otsustas, et lendab põllupealt ja lihtsalt istub tee peale :D Passat kes minu ees sõitis pidurdas väga järsult, õnneks oli mul pikivahe ja sain pidama, ja kui ma jala maha sain (jäin peaaegu seisma) lendas see pterodactyl minema :)))) Liblikad kõhus sõitsime edasi. Seega lahtiste põldude vahel silmad tuleks lahti hoida :D Toonekurg ei ole sääsk, teda visiirilt nii lihtsalt maha ei pese :D

Kasutaja avatar

poison
Mode
Tsikkel: sporta 1200
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas poison »

Rõivas on ennegi lolle seadusi vastu võtnud, keelaku nüüd toonekurgedel maandumine ja startimine maanteede läheduses.
PS. Omalgi kogemus , kus kurg lõhvat-lõhvat ees tõmbleb ja kõrgust ei kogu.

Begemot
Tsikkel: suzuki Bandit
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Begemot »

Millega teie õde viimasel ajal hakkama on saanud?

Manused
20160701_152124_2.jpg
20160701_152011.jpg
Ma ei karda kuradit, olen põrgu Jüriga juttu rääkinud.

Kroox
Tsikkel: Thunderace, Africa Twin

Lugemata postitus Postitas Kroox »

Tartus Aardla säästuka juures oli 2 tundi tagasi disko. Tundus et valge kaubik ja mingi must fighter olid kohtunud. Samas mööda sõites ei saanud nii aru mis seal oli. Ratas oli jalale tõstetud ja ei kaubik ega ratas paistnud eriti kannatada saanud olevat. Ratturit ei näinud, ju viibis parajasti kiirabibussis.

Kasutaja avatar

Pensionär
Tsikkel: Yamaha XJ 600s
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Pensionär »

Kroox kirjutas:

Tartus Aardla säästuka juures oli 2 tundi tagasi disko. Tundus et valge kaubik ja mingi must fighter olid kohtunud. Samas mööda sõites ei saanud nii aru mis seal oli. Ratas oli jalale tõstetud ja ei kaubik ega ratas paistnud eriti kannatada saanud olevat. Ratturit ei näinud, ju viibis parajasti kiirabibussis.

äkki see?

http://tartu.postimees.ee/3751797/soidu ... rratturiga

Don´t follow me, I am not a Twitter
Kasutaja avatar

RaulK
Tsikkel: Suzuki RF900r
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas RaulK »

Kaubik keeras ette jah. Mees enam vähem terve ( käsi vart ja rannet lapiti emos veits ja täna kõik muu valutas), rattal esiots natuke paigast ja mõned lohisemis jäljed. Kandke varustust, on abiks küll.

Kasutaja avatar

tfr
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

TransAlp '02
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

tfr kirjutas:

Tsitaat postimehe kommentaaridest:
"Ülekäigurajal võib sõidutee ületada jalgrattaga või tasakaaluliikuriga sõites, kuid sel juhul ei ole reguleerimata ülekäigurajal jalgratturil ega tasakaaluliikuri juhil sõidukijuhi suhtes eesõigust, välja arvatud juhul, kui jalgrattur või tasakaaluliikuri juht ületab ülekäigurajal sõiduteed, mi llele sõidukijuht pöörab. "

Ma võiks iga nädal 5 - 10 jalgratturit alla ajada, kui ma täpselt seda reeglit ise jälgiks.

Aga ikka tekkis mul küsimus, et kui on ülekäigurajal lisaks all ka jalgrattamärk, kas see on lihtsalt infoks, või see tähendab, et pean ka sõitvale jalgrattale teed andma?
Kodu lähedal kaks sellist ja seal küll tuhisevad iga päev mu nina eest läbi. Loomulikult annan teed, sest ei taha kedagi alla ajada isegi, kui ma ise süüdi pole:

rada2.jpg
rada1.jpg
Kasutaja avatar

Henn
Tsikkel: Honda
Tänatud: 64 korda

Lugemata postitus Postitas Henn »

LS § 31 lg 7: Kui teel on omaette jalgratta- ja jalgtee ja tee reguleerimata lõikumiskoht, välja arvatud parkla, õueala, puhkekoha ja teega külgneva ala juurdesõidutee lõikumiskoht, peavad jalgrattur ja tasakaaluliikuri juht andma teed teel liiklejale, kui teeandmise kohustus pole liikluskorraldusvahenditega seatud teisiti.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Kas see sinine jalgratta pilt on siis teeandmise kohustus?

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

6.3. Kergliiklusviitade teostus

6.3.1. Sümbolid

Kergliikluse viitadele peab olema kantud sümbol, mis iseloomustab teekonna kasutajat.

Viidal võib kasutada teeninduskohamärkide sümboleid ja muid ametlikult kinnitatud sümboleid.

Kui jalgratturi ja jalakäija teekonnad ühtivad, peab viidale olema kantud mõlemad sümbolid.

Kergliikluse viida suund ja sümbolil kujutatud liikumise suund peavad ühtima. Kui kasutatakse ühel viidal rohkem kui ühte sümbolit, peavad kõik sümbolid olema ühesuurused. Kujutis ja kiri on valged, taustavärv on sinine.

Kergliikluse sümbolit võib erandkorras kasutada ka tavalisel suunaviidal ja liiklusmärgil, kui see annab lisateavet kergliiklustee jätkumise kohta
See sinine viit ei kohusta millekski.
Maakeeeles öelduna kui rattur lükkab ratast on ta jalakäija kui sadulas siis liikleja ja peab suuremale teed andma.

Viimati muutis franz125, 15 Juul 2016, 09:34, muudetud 1 kord kokku.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

Piipz kirjutas:

See on sulle infoks, hoiatav märk lihtsalt. Jalgrattur on kohustatud seal sulle teed andma. Aga kuna minumeelest tehti sellest uuest seadusest, mis lubab jalgrattal sõites ülekäigurada ületada lausa SUUR KAMPAANIA ning jäeti algul rõhutamata eesõiguse puudumine, siis vähemalt pooled sellest sittagi ei tea ja sõidavad tuimalt ilge itsiga peale. Olen korduvalt järgi karjunud, et nii ei saa ja seadus ei luba, vähe sellest, et autojuht ei suuda reageerida kui keegi sealt 20-30km/h tuleb.

EDIT: Lisaks on muidugi ka kuskile teele pöörates väga raske panna tähele jalgratturit, kes suure hooga sinule tagantpoolt läheneb. Või siis ka igasugu aladelt väljasõidud, kus on väga tihti hekid ja puud ääres ning ei näe enne mitte midagi, kui sa juba konkreetselt kõnniteel risti ees ei ole. Teosammul vaikselt lähed ja palvetad iga kord, et keegi tuppa ei tuhiseks.

Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)
Kasutaja avatar

AzA
Mode

Piipz kirjutas:

Ei ole, tegu on umbes samasuguse märgiga nagu ühissõidukirada. Sul pole sinna asja mingi muu vahendiga kui velo või kand varvas.
Tegu peaks olema osutusmärgiga vist?

See pöördel jalgrattale tee andmise kohustus on karm asi. Raske on märgata kuskilt puude vahelt 20kmh tulevat ratast. Vaikselt hakkab nõukaaegne suuremal on eesõigus mentaliteet hääbuma ja tüürime saksamaa poole .... ainuke probleem on see, et krautide kultuurist pole veel halli aimugi enamikul.
Siia suvepealinna on siginenud kaks huvitavat gruppi rattureid, siuksed keskeale lähenevad kohvikuid väisavad provvad, kes lihtsalt tuimalt kummalegi poole vaatamata sebrasid ületavad ning varases teismeeas poisid, kes hagu andes täpselt reeglite järgi kõnniteedel otse kütavad.
Mõlematega oli eile kohtumist.
Peab ettevaatlikum olema.

Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

martin727
Tsikkel: Hayabusa
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas martin727 »

Rattur võib ületada ülekäigu rada sõites kui ülekäigu rada on katkendjoonega nagu Piipzu esimesel pildil. Traditsiooniliselt pideva joonega ülekäigurajalt peab lükkama.
Teeandmiskohustus LE järgi.

ÄmSee Raatalampi- "TULUKEE MUKKAA, EE MENE AIKANNO HUKKAA"
...mitte nagu need tänapäeva noored, kelle ainuke musklitrenn on arvutihiire liigutamine ja pakk paberit printerisse tõsta tekitab juba eluaegse seljavigastuse...
Kasutaja avatar

Henn
Tsikkel: Honda
Tänatud: 64 korda

Lugemata postitus Postitas Henn »

martin727 kirjutas:

Rattur võib ületada ülekäigu rada sõites kui ülekäigu rada on katkendjoonega nagu Piipzu esimesel pildil. Traditsiooniliselt pideva joonega ülekäigurajalt peab lükkama.

Kas sa saad selle väite kohta viite ka anda?

Kasutaja avatar

martin727
Tsikkel: Hayabusa
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas martin727 »

Henn kirjutas:
martin727 kirjutas:

Kas sa saad selle väite kohta viite ka anda?

:oops: heh, tuleb välja, et Eestis see ei kehti, ehk võib sõita igalt poolt. Uue LE-ga keerati igatahes paras pudru-ja-kapsad kokku.
http://www.pealinn.ee/koik-uudised/liik ... se-n145766

ÄmSee Raatalampi- "TULUKEE MUKKAA, EE MENE AIKANNO HUKKAA"
...mitte nagu need tänapäeva noored, kelle ainuke musklitrenn on arvutihiire liigutamine ja pakk paberit printerisse tõsta tekitab juba eluaegse seljavigastuse...
Kasutaja avatar

Black
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Tänatud: 68 korda

Lugemata postitus Postitas Black »

Magistrali ristmikul oli just mingi pauk. Punane baik (CBR?), mingi enduurokas, Audi A4 avant (B5), 2 sini-valget, 2 puna-valget, G4S.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

http://www.postimees.ee/v2/3770751/liik ... lgratturit

"Teisipäeval kell 13.42 teatati, et Harjumaal Harku vallas Vääna-Jõesuus sõitis Klooga maanteel Tallinna suunas liikunud 44-aastase mehe juhitud mootorrattale ette 47-aastase mehe juhitud sõiduauto Audi A7. Mootorrattur kukkus järsu pidurdamise tulemusel ja mootorrattal kaasreisijana viibinud 44-aastane naine toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Politsei palub õnnetuse pealtnägijatel helistada politsei kliendiinfo telefonil 612 3000 või saata e-kiri aadressile pohja.lmt@politsei.ee."

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Forumist
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas Forumist »

Pärnu mnt-l kesklinna suunas enne Delta plazat oli auto-tsikkel laks täna. Nina oli päris katki rattal. Jope vedeles maas ja kedagi näha polnud.

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Deja vu...

http://tallinncity.postimees.ee/3796177 ... 1464357975

Jälle mingi surm keeras peateele ette, jäi peaaegu keset teed seisma ja tsiklimees jääb süüdi. Mitte et ma asjaolusid teaks, aga no kõhutunne ja seda uudist lugedes tuikama hakkavad jalaluud ütlevad nii.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Eile oli laks Kadake tee ja Mäepealse ristis.Tsikkel oli eest üsna puruks,kuid rattur ise liikus ringi.Oli sõiduautole külge pannud.Vist isegi kaks autot oli osalised,sest seisid seal nii X5 kui sõiduauto,vist oli A6.Jäi mulje ,et tsiklile oli ette keeratud Mäepealselt Kadakasse keerates.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Margit
Tsikkel: Honda CB500XA
Tänanud: 59 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Margit »

Eilne gixxeri laks

KKKKKK
Tsikkel: XJR 1300
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas KKKKKK »

Põle küll otse teemaga seotud, aga natuke ikka. Viimasel ajal on moeks autodega tuledeta ringi sõita. Nüüd on tekkinud silmajääv kogus samasuguseid mootorratastega. Mingi krdi imesitajunnist LED on ette krutitud, mis enamasti kahvatub ka jaaniussi kõrval. Just nädalavahetusel oli üllatus kui korralikus vihmasajus tuli vastu üks ratas, millest ca 100 m enne kohakuti jõudmist sai kaks. Eriti ohtlik olukord kus teisel venniksel korralik tuli põles. Keerab sealsamas põlluvahes traktor sitakäruga sulle ette ja lõpetad oma elukse mitte just roosilõhnas. Krt miskit võiks olla kõrve vahel ka. :evil:

Dront

Lugemata postitus Postitas Dront »

Pigem hälvik ikka mootorrattur ju? :?

Kasutaja avatar

AzA
Mode

Dront kirjutas:

Pigem hälvik ikka mootorrattur ju? :?

Tegelt ka? Vaatame video uuesti üle ja uurime liiklusseadust ka.

Aga mulle meeldib.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”