K: Peale siduri vahetust neutraali raske leida
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
shortcut
Teema algataja - Postitusi: 123
- Tsikkel: HD FXDWG
- Tänanud: 26 korda
- Tänatud: 18 korda
K: Peale siduri vahetust neutraali raske leida
Tervitused seltsimehed
Jagan teiega ühte muret ja ehk leidub siin mõni nutikas inimene, kes oskab spekuleerida milles probleem võib peituda.
Alustame algusest.
Masinaks on Honda Transalp 650 (2007a), millele sai soetatud aftermarket sidurikomplekt - Gecko kevlar friktsioonid, teras vahekettad (terase kohta olid need jube kerged
ja uutel oli ka muster peal, mis vanadel puudus), uus surveplaat ja Gecko kangemad vedrud, mis on originaalist 2,5mm pikemad (originaalid otseselt vahetust ei vajanud). Vahetasin ka õli filtri ja õli - sisse läks Bardahl 10w40 XTC C60). Kõik poldid ja mutrid said kinnikeeratud manualis antud njuutomeetrite järgi. Kahjuks ma vana siduri paki paksust ja uut ära ei mõõtnud kuid vanad friktsioonid olid service limit piiri peal (2,6mm) ja terastel olid mõned juba kuumast siniseks tõmbunud.
Peale vahetust on aga väga raske saada käik neutraali peale just paigal seistes, sõites saab neutraali oluliselt lihtsamalt kätte. Olen püüdnud sidurit reguleerida sidurikaane poolt ja heebli poolt, kuid enam rohkem peale ei saa keerata. Käike lülitab väga hästi ja libisemine puudub.
Kas asi võib olla nii lihtlabane, et sidur tahab lihtsalt sissetöötamis/libistamist? Või võib seal mõni muu mure olla?
Kavasaki GPZ900R
Honda Transalp 650
Honda Dominator
Suzuki DRZ400
Harley-Davidson FXDWG
-
Vint
- Koristaja
- Tänanud: 150 korda
- Tänatud: 188 korda
Re: Peale siduri vahetust neutraali raske leida
Kas paigal seistes, käiva mootoriga?
Kui jah, siis selles pole midagi erilist, suht tavaline.
-
shortcut
Jah paigal seistes käiva mootoriga.
Kavasaki GPZ900R
Honda Transalp 650
Honda Dominator
Suzuki DRZ400
Harley-Davidson FXDWG
Sidur ei lahuta korralikult. Mul oli sama probleem aga lihtsalt heebli regulli mutter oli lahti ja järgi andnud. Keerasin veits peale ja asi korras jälle.
Kas käik sees kohapeal seistes sidurit all hoides kaasa vedama ei hakka?
-
shortcut
Alguses kokku ladudes vedas. Siis sai sidurit regullitud kaane poolt ja pärast ka heebli poolt ja sai vedamise maha. Enam rohkem ruumi peale keerata pole ei kaane ega heebli poolelt.
Kavasaki GPZ900R
Honda Transalp 650
Honda Dominator
Suzuki DRZ400
Harley-Davidson FXDWG
-
poison
- Mode
- Tsikkel: sporta 1200
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 13 korda
Re: K: Peale siduri vahetust neutraali raske leida
jube loll küss, aga kas karpad on süngis, mul meenub miskine keiss kui mootor töötab ebaühtlaselt, siis hakkab sidur ka trikkima vabakäigu küsimuses
-
shortcut
poison kirjutas:jube loll küss, aga kas karpad on süngis, mul meenub miskine keiss kui mootor töötab ebaühtlaselt, siis hakkab sidur ka trikkima vabakäigu küsimuses
Karpad süngis ja mootor nurrub. Mure tekkis just peale uue siduri installi ja loogika taandab probleemi sellele.
Kavasaki GPZ900R
Honda Transalp 650
Honda Dominator
Suzuki DRZ400
Harley-Davidson FXDWG
-
shortcut
Ise küsin ise vastan.
Olen nüüd siit ja sealt uurinud ning selgub, et (vähemalt Transalpi puhul) see on täiesti normaalne, kui neutraali leidmine peale siduri vahetus raskeks muutub - see läheb ajas paremaks. Olen nüüd 600+km maha sõitnud uue siduriga ning see nautraali leidmine muutub tõesti järjest paremaks. Külmalt sidur veel libiseb, kuid nagu siin foorumis üks seltsimees kirjeldas siis tema kevlarid tahtis 2000km sisse sõitmist enne kui libisemine ära kadus. Ega muud kui tuleb sõita, sõita, sõita ![]()
Tänan taaskord kaasamõtlemise eest!
Kavasaki GPZ900R
Honda Transalp 650
Honda Dominator
Suzuki DRZ400
Harley-Davidson FXDWG
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.