Kasutatud tehnika ostmine ja nn garantii
-
Teema algataja - Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Re: Kasutatud tehnika ostmine ja nn garantii
Vint kirjutas:Garantii on siiski vabatahtlik ja selle puudumine või lõppemine ei mõjuta seadusega kehtestatud tarbijaõigusi ehk müüja vastutust vähemalt aasta jooksul ilmnenud puuduste osas. Seda muidugi juhul, kui esinenud puudused olid varjatult olemas, üleandmise hetkel ja müüja ei suuda vastupidist tõendada.
Mulle tundub, et mitmed kasutavad seda kui reklaami trikki ja võitmaks usaldust, uute klientide suhtes.Kui lähduda Urmase postitusest ja tõesti teha sisse tulnud tsiklile, kõik vajalikud hoolduses ja seejärel müüki panna, oleks ka hind hoopis teine.
Ma ei kahtle siinkohal, et ostjaid ei leiduks enam ühtegi aga sellele kulutatud töötunnid tõstavad kindlasti märgatavalt hinda, mis omakorda peletaks kliente eemale.Teisalt ei oleks mul vähimatki selle vastu, kui juba müügikuulutuses on (või siis müüja poolt tuleb kaasa ) nimekiri, vajalikest hooldustöödest ja vahetatavatest osadest.
Mis tähendaks ikkagi seda, et sõiduki olukorraga on tutvutud.
Ma pidasin eelkõige silmas seda , et ostja laseb ostetud ratta põhjalikult üle kontrollida,siis hooldada ja ka vajadusel remontida,kui ise pole pädev seda tegema.
Vahet pole kas müüja juures või kuskil mujal,aga tähtis on seda ikkagi kohe teha.Mina küll ei julge isegi tunduvalt uuema kasutatud tehnika kasutamist alustada,kui ei tea kindlalt,mis sellega tehtud on.No ja kuskilt Itaaliast, läbi paari vahendaja, toodud rattast ei tea keegi tegelikult mitte midagi.Ka Motardi juhtumis oli see ära mainitud,et neil puudub info.
Ja alati on vana ratta ost seotud lisakuludega.Siin pead juba ise olema kas piisavalt pädev või laskma seda teha kellelgi teisel(kasvõi raha eest),et need oletetavad liskulud võimalikult väiksed oleks ja ka ratta hind taevast alla saaks toodud.
Ma ostsin oma TDM-i vist 10 v 11 aastat vanana ja eraisikust müüja rääkis kõik ära,mis sellega tehtud ja tegematta.Mina teda üldjoontes usaldasin,aga mootori õli vahetasin ikka kohe ära.Välja lastud õli oli tegelikult puhas ja ka kõik muu ,mis müüja rääkis pidas paika.
Tänaseks olen ise umbes 35000 selle rattaga sõitnud ja esimene asi,mis tehtud, on segu nõelad ja kaevud ,sel aastal.Isegi kett ja hammakad on samad.Samas käisin tookord mitmel pool ümber Eesti rattaid proovimas ja oli nende seas ka parajaid raipeid,mida heas korras ratta pähe müüdi.Ühel juhul oli müüja ise selline lammas,et ei teadnud ise ka,mis ta rattaga tegelikult vaja teha on.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.