LED lisatuled ja dimmer

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Heikik
Tsikkel: lenksuga
Tänanud: 19 korda
Tänatud: 21 korda

Re: LED lisatuled ja dimmer

Lugemata postitus Postitas Heikik »

Piipz kirjutas:

Ma ikka maadlen oma dimmeritega :)

Nüüd oleks elektroonikasõbra abi vaja - kuidas ma saan poteka asendada püsiva takistusega, st mul ei ole vaja mingit keeratavat nuppu, vaid ühte kindlat asendit.
Mõõta oskan, kui keegi ütleb, mida mõõta - panen süüte sisse, keeran pote õige asendi peale (tuled sobivalt tumedad) ja siis mõõdan mittevärisevate kätega mingit takistust ja siis tuleks teha mingi junn selle poteka asemele, mis hoiab seda ühte takistust.

Ma ei jaga väga elektroonikat, seega mulle tuleks täiesti lollide keeles seletada, et mis asendis peab tester olema ja mis numbreid ma lugema pean :) Minu jaoks on elekter sisuliselt pluss ja miinus....

Vaatad, et tester oleks järgnevas asendis: "Ω".  
Mõõdad ära poteka takistuse endale sobiva tulede heleduse juures.
Kui on variantideks milli- või kilo-oomid, pead hiljem komakohaga mängima, et sobivat vidinat leida...aga üldiselt, järgmisena ostad vastava takistusega takisti ja paned poteka asemele - kogu lugu.

CBR900RR --> ER-6F --> 636 Ninja --> CBR1000RR --> 650MT --> Tiger 800 XC
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Loll küsimus siia otsa - takisti on kahe otsaga, potekal on kolm, milleks see kolmas juhe on?

cero
Tsikkel: :(
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas cero »

Potekas päris reostaat (muudetav takisti) ei ole jah, et saaks öelda "mõõda poteka takistus ära". Tegelikult on tegu pigem kahe muudetava takistiga, mille takistuste summa on poteka nimiväärtus (selle poteka puhul siis 1K ohm). Need 2 teoreetilist takistit võib siis mõelda kesmiste ja äärmiste klemmide vahele.

Kehv kiire joonis illustreerimaks:
Pilt
Pilt

Sisuliselt siis kõige õigem oleks mõõta mõlemad takistused (äärmiste ja kesmise vahel) ja panna kaks takistit (mille väärtuste summa poteka väärtus kokku, ehk 1K ohm)

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Proovin kõigepealt ise ja kui midagi õhku lendas, siis pean kellegi teist appi kutsuma, iseenesest väga keeruline praegu veel ei tundu.
Ehk siis panen õigesse asendisse selle, mõõdan kaks takistust ja siis ostan kaks takistit ja ühendan su skeemi järgi ahelasse?

cero
Tsikkel: :(
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas cero »

Sisuliselt jah. Natuke lisaks veel. Takistitega ei pruugi sa saavutada muidugi ideaalset tulemust, kuna
a) Takistite tolerantsid üldiselt suhteliselt suured, tavaliselt 5-10%. Seega kui see peab tõesti väga täpselt paigas olema nagu rääkisid ei pruugi sellist täpsust saavutada võimalik olla
b) Takisteid ei ole päris igas väärtuses, seega ei pruugi leida isegi tolerantsidega arvestamata täpselt õigeid takisteid

Variant mida proovida võib veel olla asendada see potekas väiksema timmerpotekaga mis jääb dimmeri korpuse sisse ja mille võib peale reguleerimist nt kinni liimida.
Valik timmereid:
http://www.oomipood.ee/category/potetri ... IMMER&af=1
Konkreetne mis võiks sobida:
http://www.oomipood.ee/product/rkt6h-1k ... ne-trimmer

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

:) voh :) selle proovin kohe täna õhtul järgi. võtan igaks juhuks paar tükki, sest mu pudinäpp suudab raudselt esimese korraga vales asendis kinni liimida

Kasutaja avatar

Bogser
Tsikkel: R1150 GS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Bogser »

Piipz kirjutas:

:) voh :) selle proovin kohe täna õhtul järgi. võtan igaks juhuks paar tükki, sest mu pudinäpp suudab raudselt esimese korraga vales asendis kinni liimida

Mina paneks mitmepöördelise- kui ütled, et tavapote nii tundlik, siis sellega annab täpsemalt mängida:

http://www.elfadistrelec.ee/et/trimmer- ... simi=97.95

Urmas

Kahest pütist on küll!
R1150GS
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Nägin seda mitmepöördelist liiga hilja, praegu läks cero soovitatud trimmer, tundlik on ta ikka aga ei lähe nii kergelt paigast. keerasin paika ja tilgutasin superattacki peale, las nüüd vedeleb seal :) Kui see ka peaks paigast minema, siis lähen bogseri soovitatud tigu-potet katsetama :)

Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

Kui tööle saad võiksid väikse vide demo ka panna .
Tundub päris äge :bsmile:

--R1-- / Polaris Scrambler 500 4*4 / KTM 450 EXC & VTX 1800 ja nende vahel natuke USA rauda
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

No ta tegelikult töötas enne ka aga teinekord peale sõitu avastasin, et oi, ledid on keset päeva põhja ennast keeranud ja need on nii eredad, et isegi päeval pimestavad.
Saab ikka klipi, paari päeva jooksul teen ära, hetkel ootan veel suurema vihma ära :)
Suured tänud muidugi Macintoshile ja Alambele põhilise abi eest, ise oleksin need lihtsalt otse kaugtuledega suutnud ühendada ja kogu lugu.

Ren
Tsikkel: Adv

Lugemata postitus Postitas Ren »

Millised lisatuled on ja kust ostsid?

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Ren kirjutas:

Need on täpselt needsamad tuled:
http://www.aliexpress.com/item/1PC-Moto ... 04517.html
Teisi "30w võimsad tuled, miljon luumenit" pakkumisi on seal veel väga palju, kuid enamus on pigem 10w. See konkreetne on reaalselt mõõdetud 25W ja on väga ere.

Ren
Tsikkel: Adv

Lugemata postitus Postitas Ren »

Tänud info eest. Kui pikalt pidid ootama peale tellimust?

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Ma ise ei ostnud neid, üks LED-idega tegelev härra tellis need mulle aga umbes kuu-poolteist läks.
Enamus asju tuleb aliexpressist umbes kuu ajaga kohale, pole ise veel ühestki tellimusest ilma jäänud.
Nendega pead arvestama ainult tollimaksu - et sa siis ei ehmataks.

Tonis_T
Tsikkel: GSF1250SA
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas Tonis_T »

Piipz kirjutas:
Ren kirjutas:

Teisi "30w võimsad tuled, miljon luumenit" pakkumisi on seal veel väga palju, kuid enamus on pigem 10w. See konkreetne on reaalselt mõõdetud 25W ja on väga ere.

Kas neil on mingi CE märgistus ka peal või tuleb nad idee poolest ülevaatuse ajaks maha kruttida?
Oleks ise ka huvitatud tulekolmnurga tegemisest oma rattale kuid ainus võimalus mis olen näinud, on selline, et need peaksid olema eraldi lüliti all olevad CE märgistusega udutuled. Siis võiks ka ülevaatusest läbi saada ja ei peaks lisatulesid pidevalt peale/maha monteerima

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Ei ole CE märgistust, kuid mul on nad kergesti eemaldatavad ning lisaks on ahelas üks lüliti, kust need täiesti välja lülitada saab.
Et nagu töötuled.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Tonis_T kirjutas:
Piipz kirjutas:
Ren kirjutas:

Kas neil on mingi CE märgistus ka peal või tuleb nad idee poolest ülevaatuse ajaks maha kruttida?
Oleks ise ka huvitatud tulekolmnurga tegemisest oma rattale kuid ainus võimalus mis olen näinud, on selline, et need peaksid olema eraldi lüliti all olevad CE märgistusega udutuled. Siis võiks ka ülevaatusest läbi saada ja ei peaks lisatulesid pidevalt peale/maha monteerima

Ma olen neid hiinakaid ka mõned tellinud ja see Piipzu kasutuses olev on suht hea valgusega tõesti( sõber tellis traktori jaoks),aga ei viitsi ilma E tähisetta ja dimmeritega asjaga jaurata.Ma panen endale kaks Hella udutuld ja ei pea mõtlema ,kas on lubatud või mitte.Sellised ja hind neil ka väga OK.
http://www.autodoc.ee/hella/932422
Tegelikult kannatab neile ka mingi xenon asendus kit sisse panna kui tahtmist on või kui vaja tarbimist vähemaks saada.Näiteks see.
http://www.maroli.ee/pood/product_info. ... fd6d02c58a

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

No ja arvad, et gaaslahendusega tuli tohib olla või :) (käisin just autoga ülevaatusel ja unustasin ära, et xenon pirnid on sees, siis ülevaatuselt läbi ei lastud, paberile oli kirjutatud "kasutab kaas lahendusega tulesid").

Tegelikult võid võtta Coca-Cola purgi ja selle lükata tulede otsa ja on lihtsalt kaunistus (peaasi, et on eraldi välja lülitatavad).
Miks ma dimmeriga mässata tahtsin ongi see, et ma ei taha, et nad lähituledega koos otseselt midagi valgustaks, vaid et lihtsalt natuke mind märgatavamaks teeks.
Selle mini-dimmeriga öösiti vastutulevad autod igatahes vilgutasid, seega seda ei soovita, vähemalt nii võimsate tuledega mitte, muidu on see hea pisike küll.

Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Piipz kirjutas:

Tegelikult võid võtta Coca-Cola purgi ja selle lükata tulede otsa ja on lihtsalt kaunistus (peaasi, et on eraldi välja lülitatavad).

Kas see enam nii on? Tuttava tuttaval oli autol lahenduseks tulede küljestkruvimine, et TÜV kirja saada. Ei sobinud see, et käis eraldi lülitist sisse-välja. Ka ei sobinud variant, et tuli kohapeal teibiga "pimedaks" kleebitakse.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Ei pruugi olla enam nii. Ei ole plaanis mingi rebel pätt olla ja seaduses auke otsida, kuid kui ma üksi sõidan ja kedagi oma tuledega ei sega, siis tahaks neid ikka küljes hoida küll :)

See tigukruviga potekas on veel nüüd proovimata, kuid võib-olla seda ei lähegi vaja, vaatame, kuidas mu liimitud mini-pote vastu peab. Iseenesest dimmer ise on ok küll, 8A on täiesti piisav ja ei lähe kuumaks ka (minidimmer läheb päris soojaks).

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Piipz kirjutas:

No ja arvad, et gaaslahendusega tuli tohib olla või :) (käisin just autoga ülevaatusel ja unustasin ära, et xenon pirnid on sees, siis ülevaatuselt läbi ei lastud, paberile oli kirjutatud "kasutab kaas lahendusega tulesid").

Miks ma dimmeriga mässata tahtsin ongi see, et ma ei taha, et nad lähituledega koos otseselt midagi valgustaks, vaid et lihtsalt natuke mind märgatavamaks teeks.
Selle mini-dimmeriga öösiti vastutulevad autod igatahes vilgutasid, seega seda ei soovita, vähemalt nii võimsate tuledega mitte, muidu on see hea pisike küll.

Ma oma rattal ei hakka kindlasti midagi vahetama,see oli lihtsalt soovitus,kui genekas lisa hlogeene vastu ei pea.2x halogeen 110w versus 2x hid 70w.
Need sinul kasutuses olevad ei mahu mul hästi ära ka,ei leidnud neile head kohta.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

retro kirjutas:
Piipz kirjutas:

Kas see enam nii on? Tuttava tuttaval oli autol lahenduseks tulede küljestkruvimine, et TÜV kirja saada. Ei sobinud see, et käis eraldi lülitist sisse-välja. Ka ei sobinud variant, et tuli kohapeal teibiga "pimedaks" kleebitakse.

Nii on. Muidugi oleneb ka kohast aga ma pidin ka oma kinniteibitud ja eraldi lüliti all olevad lisatuled tsiklilt põhimõtteliselt maha kruvima (kui tööriistakotist võtme võtsin ja keerama hakkasin siis kostus "okei las olla praegu").

Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Villem kirjutas:
retro kirjutas:
Piipz kirjutas:

Nii on. Muidugi oleneb ka kohast aga ma pidin ka oma kinniteibitud ja eraldi lüliti all olevad lisatuled tsiklilt põhimõtteliselt maha kruvima (kui tööriistakotist võtme võtsin ja keerama hakkasin siis kostus "okei las olla praegu").

Kood 208. Töötule laternad
Nõuded: 1) töötule laternate paigutus peab võimaldama piisavalt valgustada töökohta, kuid ei tohi pimestamisega tekitada liiklusohtlikku olukorda;
2) töötule laternad võivad olla teisaldatavad;
3) töötule laterna klaas, v.a alarmsõidukil kasutatavad, peab olema valgust hajutava mustriga. Temal ei tohi olla auto valgustusseadmetena kasutatavate laternate tähistust. Töötule värvus peab olema valge või valikkollane;
4) töötule lülitamine peab toimuma eraldi lülitiga ja sõiduki armatuurlaual peab olema nende märgulamp.
Kontrollimine: 1) TÜ – vaatlusega;
2) TK ja TJV katsetused ei ole kohustuslikud.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Ahjaa, just kruttisin sellist väikest tulukest näpuvahel automaailmas :) pean ainult mõtlema selle koha välja, kust ta signaali saab, sest tuled saavad ju kahest erinevast kohast seda ning see märguandelamp vist läbi dimmeri ei toimi hästi.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Piipz kirjutas:

Ahjaa, just kruttisin sellist väikest tulukest näpuvahel automaailmas :) pean ainult mõtlema selle koha välja, kust ta signaali saab, sest tuled saavad ju kahest erinevast kohast seda ning see märguandelamp vist läbi dimmeri ei toimi hästi.

Tule klaasi pead ka ära matistama või vähemalt ülevaatuse ajaks poolläbipaistva teibiga katma.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

Macintosh kirjutas:

Kood 208. Töötule laternad

Jep, seda töötule juttu ma ka seal Õismäe ringi kõrval ÜV punktis rääkisin aga tüüp ütles, et see ju tavasõiduk ja ei ole töötuli :D Ühesõnaga, teinekord prindin kurat välja selle seaduse ja joonin alla kui veel peaks keegi virisema hakkama. Samas see "kontrollimine TÜ vaatlusega" annab siiski võimaluse läbi kukutada kui talle asi ikka ei meeldi, objektiivne värk, ütleb et pimestab ja kõik... mõõtma ju ei pea.

Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Bogser kirjutas:

Mina paneks mitmepöördelise- kui ütled, et tavapote nii tundlik, siis sellega annab täpsemalt mängida:
http://www.elfadistrelec.ee/et/trimmer- ... simi=97.95

Urmas

Tellisin nüüd mitmepöördelise ära, sest ikka värises paigast ära, kuigi oli kinni liimitud :) Paari päeva pärast selgub...

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Oleks ma siis vaadanud, kui väike see trimmer on. Nagu mingi putukas. Aga eks minugi vanuses võib veel jootma õppida.
On tõesti väga peenreguleeritav aga ikka mitte päris 100% see, tuleb vist kunagi lasta kellelgi spetsil "õige" variant valmis teha, st kogu skeem ise kokku joota.
Ilmselt mingi kivi skeemis - viimane lõpp, st see punkt, mille peale pidama vaja jääda, on ikka liiga järsk, ka seda täppispotekat on vaja üliväike nõks teha, et õige valgustugevuse kätte saab. Järgmise sammuga juba kustuvad tuled ära ja järgmisega on jälle liiga eredad. Siiski, hetkel keiss klõusd, sest tundub, et nüüd vist jäi pidama, tagusin ja väristasin seda dimmerit ja ei läinud enam paigast.

Kasutaja avatar

Bogser
Tsikkel: R1150 GS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Bogser »

Piipz kirjutas:

Oleks ma siis vaadanud, kui väike see trimmer on. Nagu mingi putukas. Aga eks minugi vanuses võib veel jootma õppida.
On tõesti väga peenreguleeritav aga ikka mitte päris 100% see, tuleb vist kunagi lasta kellelgi spetsil "õige" variant valmis teha, st kogu skeem ise kokku joota.
Ilmselt mingi kivi skeemis - viimane lõpp, st see punkt, mille peale pidama vaja jääda, on ikka liiga järsk, ka seda täppispotekat on vaja üliväike nõks teha, et õige valgustugevuse kätte saab. Järgmise sammuga juba kustuvad tuled ära ja järgmisega on jälle liiga eredad. Siiski, hetkel keiss klõusd, sest tundub, et nüüd vist jäi pidama, tagusin ja väristasin seda dimmerit ja ei läinud enam paigast.

Vabandust, Heiti!
Minu viga- tõin lihtsalt mitmepöördelise pote kui näite. Tegelikult neid suisa paari cm pikkuseid...
Peace,
Urmas

Kahest pütist on küll!
R1150GS
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Mis sa ikka vabandad, põhimõte jäi samaks ja ega mul seda sõiduajal regullida pole vaja. Lihtsalt vaja üks valgusaste püsima saada ja kõik.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”