Kuhu sellel suvel matkate?

Motomatk on see, kui laed mootorrtta varustust täis ja lähed ümbermaailmareisile. Või siis Võrusse. Kui plaanid motomatka ja otsid infot või kaaslast. Just tulid pikemalt tripilt ja soovid oma ägedast matkast mootorratta sadulas muljeid jagada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Luik
Tsikkel: Honda CRF1000L DCT
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 23 korda

Re: Kuhu sellel suvel matkate?

Lugemata postitus Postitas Luik »

Tõenäoliselt on mind Juunis enne Jaani võimalik kohata Rumeenia või Horvaatia kandis, või kusagil seal vahepeal. Kui ikka saan endale sobiva seiklushimulise kaherattalise reisikaaslase enne seda hangitud. Otsingud käivad :-)

Sõidan ja eriti ei mölise.
Kasutaja avatar

Kalts
Tsikkel: TDM900, CRF250L
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Kalts »

Kui te Bulgaarias piiriäärsel alal metsikult telgite, siis saate üsna kindlalt "Гранична полиция" meestega juttu puhuda. Dokumendid peavad käepärast olema ja kahtlast muljet ei tohi jätta, турисм junõu :)

--
Vallo

Kasutaja avatar

KZ1000P
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P / HD FLHTCI

Lugemata postitus Postitas KZ1000P »

Tere!
Plaan siis Juuli lõpp- Augusti algus tripp ümber Balti mere, siis niipidi ,et laevaga Stokholmi ja sealt maadmööda ümber Balti mere koju tagasi. Kokku umbes 4000 kiltsa ja 2nädalat. Võtaks rahulikult nii 300 km päevas ,kui midagi vaadata on siis peaks kinni ja vaataks ka. Tahaks suht metsikult ,et telk kaasa ja kui õhtu kätte jõuab siis telk püsti ja nii ongi. Seoses sellega ongi küsimus ,et kuidas nendes maades (Rootsi, Taani, Saksa, Poola, Leedu, Läti) telkimisega ültse on võib nagu iga metsaveerde telgi panna või tuleb otsida kämpinguid.

Kuidas aru saada ,et sul on õige naine?
Valel on lühikesed jalad!
Kasutaja avatar

KZ1000P

selline trajektoor siis Pilt

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

lahe marsruut.
Ma sinu asemel teeksin veel Vene viisa ja põrutaksin Kaliningradi ja sealt mööda Kura säärt Leetu.
Kaliningradis veedaks paar päeva lausa. Seal oleks vaadata küllaga.

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com
Kasutaja avatar

TPB
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas TPB »

mina plaanin 25.07- 31.07 teha sellise ringi

Pilt

Teema algataja
Raudpolt
Tsikkel: BMW F750 GS, 2024.
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Raudpolt »

TPB kirjutas:

Pilt

Miks sa Taani kaudu ei soida? Ma olen autoga sõitnud mõlemat teed.

Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 184 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

...Ja kuus päeva, suht kõva per5e tapmine. :) Ringi vaatamiseks vist eriti aega pole planeeritud?
Ma soovitaks vähemalt Rootsi poolel, väiksemaid teid. On mida vaadata.

Kasutaja avatar

KZ1000P

Hr.Nõel kirjutas:

lahe marsruut.
Ma sinu asemel teeksin veel Vene viisa ja põrutaksin Kaliningradi ja sealt mööda Kura säärt Leetu.
Kaliningradis veedaks paar päeva lausa. Seal oleks vaadata küllaga.

Vene viisa on täiesti päevakorral olin ise seal NLi ajal kroonus :mrgreen:

Kasutaja avatar

KZ1000P

Raudpolt kirjutas:
TPB kirjutas:

Pilt

Seda teemat ma kuskil nägin ,aga ma ei taha nii suurt uhamast ette võtta ratas pole ka enam esimeses nooruses (ise ka), seepärast võtangi aega läheb palju läheb. Rattad püüan võimalikult palju maapeal hoida ,mitte praamidega sõita.

Kasutaja avatar

TPB
Mode

Vint kirjutas:

...Ja kuus päeva, suht kõva per5e tapmine. :) Ringi vaatamiseks vist eriti aega pole planeeritud?

päris aus olla siis ma ei taha midagi eraldi vaadata ( tee peale jääb piisavalt, mälestusmärke/vaatamisväärtusi jne otsida ei plaani ), ma tahan nädalaks ajaks ennast kõigest välja lõigata, panna klapid pähe ja sõita kuni perse valus :)

@Raudpolt.....jah, miks ka mitte, ma pole veel nii täpselt paika pannud

Teema algataja
Raudpolt

TPB kirjutas:
Vint kirjutas:

päris aus olla siis ma ei taha midagi eraldi vaadata ( tee peale jääb piisavalt, mälestusmärke/vaatamisväärtusi jne otsida ei plaani ), ma tahan nädalaks ajaks ennast kõigest välja lõigata, panna klapid pähe ja sõita kuni perse valus :)

@Raudpolt.....jah, miks ka mitte, ma pole veel nii täpselt paika pannud

Taani kaudu tuleb umbes +150 km pikem aga praami pole vaja oodata. Robgy Butgardeny ( õigekirja eest ei vastuta:) vaheline praam laheb kuskil alla tunni 2 tundi ootad pealeminekut..

Kasutaja avatar

TPB
Mode

Taani kaudu tuleb umbes +150 km pikem aga praami pole vaja oodata. Robgy Butgardeny ( õigekirja eest ei vastuta:) vaheline praam laheb kuskil alla tunni 2 tundi ootad pealeminekut..

tänud, panen kõrva taha

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 692 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

See on: Rødby-Puttgarden

See on ilus koht, vähemalt Saksamaa poolne, kui peateedelt kõrvale keerata....

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Teema algataja
Raudpolt

yeekim kirjutas:

See on: Rødby-Puttgarden

See on ilus koht, vähemalt Saksamaa poolne, kui peateedelt kõrvale keerata....

edu

Tänud õigekirja eest :) ei viitsinud netist vaadata;)

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1991 korda
Tänatud: 585 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Puttgarden-Rodby laevad sõidavad 24/7 ,öösel küll veits harvemini,aga tipptundidel lausa mitu laeva korraga.Sõidu aeg 45min,Soovitan soojalt,olen seda liini palju kasutanud.Peale seda saab ka Taaniga,teel Koppenhaagenisse, väljaspool kiirteed tutvuda.Teed on head,sileda asfaldiga.
https://www.scandlines.com/fronttab/denmark.aspx
Rootsis ära muidugi E4 mööda sõida,sest seal on 2 pööret 630km peale,Malmö-Stocholmi vahel.Ma soovitaks kohe Karlshamni peale keerata ja mööda ranniku äärt minna.Selline Saaremaad meenutav loodus,lihtsalt ilus ja rahulikud teed.Väga rahustav võiks öelda.

P.S. Putgardeni kaudu minna on kõvasti odavam,sest Taanis on sillad haigelt kallid.Nii jääb sulle ainult Malmö sild teele.Aga sealt ,kus sul kaardil joon jookseb, on 2 tasulist silda ja see suur Nyborgi juures on kõige kallim neist.Elbe tunnel vist on tasuta.Praam on mitu korda odavam.Ma tsikliga ei tea,aga kui autoga on Malmö sild näiteks mingi huk DKK,siis see seal Nyborgi juures mingi 3xkallim vist.Kindlasti saab seda ka netist uurida,aga kallis ta oli.Olen 2x käinud.Aga üldiselt on autoga, Hollandist tulles, Üle Puttgardeni kõvasti odavam tulnud.Sul muidugi puhke reis ja ega see raha pole ka nii suur ,et peaks vahele jätma.Muidu Taani on niisama ka suht kallis,ka praegu meie euro hindadega, meiega võrreldes.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

KZ1000P

Need silla teemad huvitavad mind väga, ega ma arvanudki ,et need tasuta on samas oleks hea ,kui keegi oskaks öelda ,mis suurusjärku need jäävad oskaks planeerida missugust panka röövima minna ,et puudu ei tuleks ja mis raha sinna kaasa peab võtma ,või saab praegu kehtivaga hakkama, kaardiga ei plaani pankasi nuumata.

Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 163 korda
Tänatud: 355 korda

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Miks kõik sinna Kaunasesse ronivad? Tõesti, Vene viisa ja Kaliningrad-Kura-Klaipeda hoopis huvitavam

Teema algataja
Raudpolt

KZ1000P kirjutas:

Need silla teemad huvitavad mind väga, ega ma arvanudki ,et need tasuta on samas oleks hea ,kui keegi oskaks öelda ,mis suurusjärku need jäävad oskaks planeerida missugust panka röövima minna ,et puudu ei tuleks ja mis raha sinna kaasa peab võtma ,või saab praegu kehtivaga hakkama, kaardiga ei plaani pankasi nuumata.

No kes seda tapselt teab aga 7-8 aastat tagasi oli kuskil 1000 eeku :) Malmöst . Kolm silda. Üks oli vist tasuta ka . ratas oli minuarust odavam.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

KZ1000P kirjutas:

Guugel aitab,aga maksta saad kaardi(mitte kõigiga,Maestro vist ei sobinud),DKK-s ja Mälmö sillal ka SEK-s.Neil eurot ei ole.

http://www.dk-camp.dk/pages/webside.asp ... &languid=3

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Hakkasin praegu neid hindasid ise ka vaatama ja tore üllatus on see,et tsikliga on sillad suht norm hinnaga võrreldes laevaga.Sillad 18+26€ versus 41-47€ laev.Ehk siis kui bensu raha ka arvestada,siis tegelikult suht sama hind,või siis tips odavam on laevaga.Laevaga pääseb lihtsalt veits kiiremini ja ega seal Taanis suurt midagi nö looduses piirkonniti erinevat ei ole.Rodbyst minnes saad ka Taanist üsna selge ülevaate.Sile ja lauge maa,millest hea ülevaate saad pigem lennukist,kui maanteelt.
Ringi minnes on üheks võimalikuks takistuseks Elbe tunnel,kui sinna sattuda mingil tipp tunnil,siis seal suured ummikud.See siis E7 peal oleva Hamburgi tunneli kohta.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

desmorado
Tsikkel: M900 & LC8 Adventure
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas desmorado »

KZ1000P kirjutas:
Raudpolt kirjutas:
TPB kirjutas:

Pilt

Seda teemat ma kuskil nägin ,aga ma ei taha nii suurt uhamast ette võtta ratas pole ka enam esimeses nooruses (ise ka), seepärast võtangi aega läheb palju läheb. Rattad püüan võimalikult palju maapeal hoida ,mitte praamidega sõita.

Üks huvitavam variant Rootsi minna on üle Ahvenamaa. Autoga oli see odavam ka. Tallinn-> Helsinki->Vuosnainen(Kustavi)->Brändö saar (ööbimine)->Suur Ahvenamaa->Grisslehamn(Rootsi): https://goo.gl/maps/rcqjtY5S5BD2

Vuosnainen´ist läheb Brändo saarele väike praam. Kui oled öö Brändöl saad sama piletiga järgmisel hommikul saare teisest otsast praamiga suurele Ahvenamaale ja sealt juba Eckerö Line`ga Grisslehamni (3,5h). Kui Brändöl ööd ei ole tuleb järgmisele praamile uus pilet osta.
http://www.alandstrafiken.ax/sites/www. ... taxa_4.pdf

Vaatasin ka Eckerö->Grisslehamn hindu 1 in + auto=190 SEK (ca 20EUR). Tsiklit valikust esimese hooga ei leidnudki (äkki läheb jalgratta arvestusse :D ).

Terv.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Ööbimised Ahvenamaal on jah vahel laeva piletiga seotud,aga ega seal Ahvenamaal ööbimised ka just odavad pole.Kui varakult ära ei bronni,ei pruugi omale sobival ajal vaba ruumi olla.Booking.com andmetel Brändo saarel üldse nendega seotud majutusasutusi pole.Eks midagi äkki on,aga teades seal saarestikus soomlaste-rootslaste suviseid käimisi,siis need kohad üsna tihti pikaks ajaks ette bronnitud.
Kui seda asja võtta just odavuse kohapealt,Rootsi saamiseks,siis pole seda mõtet teha.Kui aga konkreetne huvi,siis on see ilus kant.

ML-Transport AS

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Olen kunagi Ahvenamaal, Kumlinge saarel olnud kämpas telgiga. Märksõnaks on selline kohta nagu Kastören, Kumlinge.
Ma arvan et kui seal küsida mõne kohaliku käest luba, et mustalt ööbida, siis saab ikka telgi ülesse visata. Eeldusel et jätad enda järel maa sama korda kui tulleski.

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com
Kasutaja avatar

KZ1000P

Ahvenamaa variant on huvitav panin plaani sisse, siis saab selle kandi pealt ka linnukese kirja ja Ahvenamaal on üks tuttav eesti pagulane ka ammu juba on lubatud külla minna saab kaks kärbest ühe hoobiga.Pilt

Kasutaja avatar

desmorado
Tsikkel: M900 & LC8 Adventure
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas desmorado »

urmas66 kirjutas:

Ööbimised Ahvenamaal on jah vahel laeva piletiga seotud,aga ega seal Ahvenamaal ööbimised ka just odavad pole.Kui varakult ära ei bronni,ei pruugi omale sobival ajal vaba ruumi olla.Booking.com andmetel Brändo saarel üldse nendega seotud majutusasutusi pole.Eks midagi äkki on,aga teades seal saarestikus soomlaste-rootslaste suviseid käimisi,siis need kohad üsna tihti pikaks ajaks ette bronnitud.
Kui seda asja võtta just odavuse kohapealt,Rootsi saamiseks,siis pole seda mõtet teha.Kui aga konkreetne huvi,siis on see ilus kant.

Ma olen Brändöl alati kämpas telkinud. Seal terve selle pikliku saare peale 1 kämps. Seal künka peal ka kohvik. https://goo.gl/maps/n1EigeGWBC92

Terv.

Kasutaja avatar

romulus
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas romulus »

Rootsi lõunatipus ööbisin eelmine suvi Stenbräcka kämpas, Tjurkö saarel. Väga tiptop koht ja hinnad olid ok. Boonuseks suhtles adminn lausa eesti keeles, oli Eestis kunagi koolis käinud:)

https://www.google.com/maps/@56.1121448,15.6159652,14z

Delta, Tuula Turist 200M '78, Dnepr MT-9 '72, Dnepr MT-10-16 '88, Suzuki GSX600F '90, Africa Twin '97, Iz 56 '61, Yamaha Tenere 700 '23

ats30
Tsikkel: KTM 990 Adventure
Tänanud: 151 korda
Tänatud: 73 korda

Lugemata postitus Postitas ats30 »

Hr.Nõel kirjutas:

Nõelal kindel plaan sõita ida poole. Läänt nähtud küll ja kergelt hakkab siiber saama.
Otsin nostalgijat. Viimati käisin idas... aasta oli siis 1990. Eks arvutage ise.
Esialgu aprilli lõpp kuni ca. 10 maini ( tahaks ju 9 mai paraadi ka kuskil vaadata) on selline "eelluure e. razvedka".
Pikem reis idanaabri avarustesse tuleb millalgi augustis. kuhu täpselt- veel ei tea. On 2 plaani. Väiksem oleks Karjala, kuni Murmanskini. Ja teine pikem plaan oleks näiteks Volga tuur- Jaroslavlist kuni alla Astrahanini välja. Sinna vahele kõik see muu kraam- Nizni Novgorod, Toljatti, Uljanovsk, Saraatov, Samara, Volgograd.. vaatamist küllaga.
Eks näis mis ja kuidas.

Minek Juuli keskel, algus sama mis Nõelal. Kuni Kurganini, sealt jupike läbi Kasashtani, Astrahan, Dagestan, Aserbaijan, Armeenia, Gruusia, kui õnnestub, transiit läbi Abhaasia, Sotsi ja siis kibekähku koju tagasi. Kokku ca 10K km.

Oleks ma tark, ma oleks vait.
Kasutaja avatar

AnTyx
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 60 korda

Lugemata postitus Postitas AnTyx »

vurduu kirjutas:

Moldovasse,tahaks Milestii Mici ära näha,enne kui vandid selle ka ära lagastavad.

Aitäh, veel üks täheke guuglikaardile pandud. :D

SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner

Kasutaja avatar

AnTyx
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 60 korda

Lugemata postitus Postitas AnTyx »

KZ1000P kirjutas:

selline trajektoor siis

Gdanskis soovitaks minna natuke põhjapoole Gdyniasse ja sealt võib-olla isegi praamiga Heli. Üks hea sõber on sealtkandist pärit, ja pidavat väga ilus koht olema.

SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”