Rumalad küsimused 2
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Re: Rumalad küsimused 2
urmas66 kirjutas:Spoiler
Boamadu kirjutas:Kogu asja point on see, et tahan vana rehvi asemele valge küljega rehvi paigaldada. Vähe sellest, et päris õiget mõõtu ei ole, ei ole ka valida kas sisekummiga või ilma. Olen ka kuulnud sellest velje tihendamisest , et saaks kasutada tubelessi. Aga kui tubelessi saab kasutada sisekummiga siis ma ei viitsi sellega tihendamisega tegelema hakata. Ja ma arvan ,et viskan uue sisekummi ka siis sisse kui vahetamiseks läheb. Küsimus oligi, et kas see on ok kui tubelessiga kasutada sisekummi, et ei teki mingeid probleeme ja anomaaliaid juhitavuses või pidamises või milles iganes veel mille peale ma ise ei tule.
Piisavlt talki sisse ja ei juhtu selle rehviga midagi,kui sisekummiga tubelessi paned.Vanasti kui rehvidega kitsas käes oli ,sai ka autole tubelessidele sisekumme pandud ja ei juhtunud seal ka midagi.
Mul on autol sisekumm ilma mingi välise põhjuseta just tubeless rehvi sees purunenud. Rehv oli ok, mingeid võõrkehasid sisse tunginud polnud, aga sisekumm oli lihtsalt ühest kohast rebenenud. Panin uue sisekummi ja sõitsin selle rehviga veel omajagu, ilma mingite anomaaliateta.
Kui tookord toimunut analüüsisin, jäi sõelale 4 võimalikku põhjust: Üks see, et tõesti oligi sisekumm õhukeseks kulunud ja rebenes. Teine, et rehvi ja õhukummi vahele oli jäänud võõrkeha. Midagi liigset küll rehvi seest ei leidnud, aga võisin ka lihtsalt mitte märgata. Kolmas võimalus oli, et kuna kasutasin 90 alguses Soomest toodud vanakraami, nagu toona kombeks, oligi tegemist lihtsalt kuskil kaua seisnud sisekummiga, mis oleks juba ammu prügimäel pidanud olema. Ja veel võis olla ka see, et sisekumm oli äkki mõeldud kitsama rehvi jaoks ja jäi lihtsalt liiga pingule. Tol vaesel ajal numbritesse süvenemisega ennast loomulikult ei vaevatud, mõni mees venitas 13-tollise sisekummi 15-tollise velje peale kah, ma niipalju ikka vaatasin, et veljemõõdud olid vähemalt õiged.
siis väärib see ka väärkasutamist!"