Liiklusolukorra kohta: kellel eesõigus?
Re: Liiklusolukorra kohta: kellel eesõigus?
Sellel ristmikul linna poolt tulles tagasipööret tehes vastassuunavööndisse sattumine on kõrgem pilotaaž. Mitte et ma täielikult välistaks sellise võimaluse, sest alati on keegi kes on kõvem kärbes kui kõik teised. Aga mina oma 40+ aastase liikluskogemuse jooksul ei ole sellel ristmikul mitte kunagi sellist asja näinud. Mainin vaid selleks, et jätta vastassuunavööndisse sattumise üle arutlemine kõrvale kui vähe tõenäolise. Samas mine tea, keskerakondlased ei allu Eesti õiguse jurisdiktsioonile ja nemad võivad sellega maha saada küll
Siin on kohane veelkord meenutada, et ka diagonaalis ristmiku ületamine ei ole rikkumine. LS § 48 lg 2 sätestab, et pöördel peab juht ristmikul sõitma nii, et sõiduteede lõikumisalalt välja sõites ei satuks ta vastassuunavööndisse. Seaduses ei ole aga sõnagi sellest, et sõiduteede lõikumisalale sõites ei tohi sattuda vastassuunavööndisse.
Kasutada Vaablase asemel Tildri tänavat Sõpruse peale välja jõudmiseks ei ole õigusvastane. Samas kui vasakule pöörajad jälgiksid oma asukohta teel siis kuni nad vasakpööret ootavad ei oleks nad takistuseks paremale pöörata soovijatele. Tunnistan, et olen sagedasti parempöördele läinud sedasi, et sõitnud vasakpööret paremal pool teeääres ootavast sõidukist vasakult mööda. C'est la vie, bljäd, nagu ütlesid vanad viikingid.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.