Rumalad küsimused 2
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1992 korda
- Tänatud: 585 korda
Re: Rumalad küsimused 2
simp kirjutas:Pan kirjutas:simp kirjutas:Milliselt CB raadio kanalilt võiks poolas(ja ülejäänud euroopas) kõige rohkem inglisekeelset mula kuulda?
Inglisekeelset mula sa ei kuulegi kuna britid reeglina mandrile eriti ei tule ja ülejäänud rahvas inglise keeles ei suhtle. Poolas võib täiesti rahulikult 8. kanalit kasutada. Eesti autosid on seal piisavalt palju liikvel.
Kui Poola läbimiseks on paar kindlat marsruuti mida mööda põhiline liiklus kulgeb siis teispool Poolat hakkab liiklus juba nii palju "hargnema" et eesti keelt enam ülearu tihti ei kuule.
Igaks juhuks mainin ära et kui sa kavatsed CB'd kasutada selleks et "liiklusinfot" vastu võtta ja selle abil hästi "kiiresti ja odavalt" edasi jõuda siis soovitan sellest mõttest loobuda. Vahel on sellest küll abi aga 100% nähtamatuks ja miilitsakindlaks see sind kahjuks ikkagi ei muudaPäris kolmesajaga ei ole plaanis pärnust lendama hakata, mõte oli kaasa haarata ja harrastada keskmist sõidustiili.
Eelmine kord oli lihtsalt mingis väga lambises kohas 30(vms) püsti visatud ja täpselt märgi juures mõõdeti. Lendasin sinna 94'ga sisse ja sain kenasti maksta
Kunagi ühele tuttvale rekkajuhile väänati rootsis 30 märgi all 60+-ga sõitmise eest ikka räige litakas( a´10 tonni SEK-i) ja põhjenduseks toodi,et eriti ohtlik teguviis,sest kõik eeldavad,et seal sõidetakse 30-40ga.Pollar oli veel öelnud,et kui oleks juhtunud lihtsalt maanteel +30 ületust,siis oleks trahv olnud 80% väiksem või isegi hoiatus,sest seal poleks oht nii suur olnud.
Ma olen üldiselt seda meelt,et igal maal liigu nii nagu seal kombeks ja ära tule oma harjumustega võõrastele teedele "tähelepanu" hankima.Üks pollari kinnipidamine,on ajaliselt nullinud kõik su kiiruse ületused Tallinnast Varssavini.
Kui on piirang,siis tee nö nägu,et oled arusaanud ja võta veidi hoogu maha.Kui sa sealt 50-ga oleks läbi tuhisend,siis võibolla poleks kinni peetudki.
Aga eks igaüks teeb oma valikud ise.Ma sõidan alati just täpselt selle piiri peal(GPS-i järgi siis nii +10+12),et ei peaks kinni peetama(või jõuab ka veits maha pidurdada) ja olen igale poole normaalselt kohale jõudnud.Trahvi pole juba ammu maksnud.
Kui enne pole lällarit kasutanud,siis kõigepealt kuula ,kuidas seal suheldakse ja tervita ning siis küsi,et kus ja kuidas eespool asjad on.Muidu võib mõni mees veel pikalt ka saata.Viisaks suhtlemine väismaal oma keeles on üldiselt igale tegelasele meeldiv ja ikka antakse abi,kui osatakse anda.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.