Tsikkel motomatkamiseks
-
- Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 31 korda
Re: Tsikkel motomatkamiseks
Snowhite kirjutas:villy kirjutas:426f kirjutas:kumb hammikas ees kiiremini ära kulub,kas suur või väike
See paari hambajagu suurus vaevalt midagi muudab
Ma ei hakka tehnilistesse täpsustustesse laskuma aga...
mida väiksem arv hambaid esihammakal, seda rohkem kulub ja seda rohkem kuumutab ja kulutab (ketti siis).
Kõige lihtsam oma ülekande suhet ja mõju arvutada või ka mõista on selliselt - esi ja tagahammaste suhe ja selle muutus protsentides on umbkaudu ka muutus pöörtes ja väändes ja ka kulumises.
Lisaks püüda alati meeles pidada seda, et hammaste arvu suhe ei tohi kunagi olla täisarvuna jagatav. Nii kulub kett ja hammakad kõige halvemini.
Väike näide - kui on valida 13/45 või 15/47, siis viimane kulub vähem ja on ka mugavam ja kiirem ülekanne.
Äkki ikkagi laskud tehnilistesse täpsustusse. Sellest, et mida väiksem esihmmikas, seda suurem kulumine saan ma aru. Küll ei saa aru miks ei või olla hammaste suhe täisarvuna jagatav? Mul tehasest 15/45 ja ei näe, et kett kuluks rohkem kui kellelegi teisel. Mis siis tegema peaks. 14/43 peale panema v?
Tänud
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.