LED esituled

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1992 korda
Tänatud: 585 korda

Re: LED esituled

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

LED pirn originaal tules toimib ilmselt osadel ratastel,mitte kõigis.See on oleneb klaasist ja reflektorist.Tõenäoliselt toimib luup ja klaari klaasiga tuledes,kus reflektor on see,mis hajutab valguse teele.Tuledes,kus aga ka klaas on hajutav, ei pruugi see asi õnnestuda(peab lihtsalt katsetama).Lisaks on korralikul LED pirnil ka paras jurakas taga,et jahutus toimiks.See ei pruugi igale poole mahtuda.
Mul on TDM 850 4TX-i lähitules(luup H1) xenon asendus kit, H1 tüüpi pirniga ja valgus on nüüd väga hea.Seina peale joonistab ilusa sirge triibu,parema nurgaga üles,nagu peab.Tee on ühtlaselt valge.Vastutulijad ei vilguta.Pirn on 4300 sooja valgusega ja paistab asjatundmatule nagu tavaline pirn.
Valisin ka LED ja xenoni vahel kaugtule jaoks,aga korralikud LED pirnid ei mahuks mulle üldse ära,kahvel ei keeraks mööda.
Lisaks tasuks ka tähele panna seda,et valida õige valguse värvus.Minu kogemus ütleb,et liiga sinakas valgus(üle 5000) on märjal asfaldil veel kehvem,kui originaal halogeen.Seal näide2-s(ei lugenud seda vaid vaatasin ihtsalt pilte) on OEM ja LED tule vahe pigem värvuse vahe ja LED on väga sinakas-valge valgusega ehk ilmselt seal pirn kuskil 6000 või üle selle.Metsa all võib see tunduda äge ja hele,aga märjal asfaldil kus valgust just alati kõige napimalt,sest tee ei peegelda tagasi, ei pruugi see olla enam mitte väga lahe.
Loomulikult pole väheoluline ka Neeme poolt mainitud,energia kulu teema.
Lisaks julgen soovitada lisatuledeks ka väikseid luup halogeene.Näiteks Hella DE sarjast. http://hella.ee/DE-seeria-lisatuled
Nende ainuke miinus on,et saab paigaldada ühes asendis,ehk ei saa küljeli keerata,et gondli [Motobot: õige on "gondli"] küljele kinnitada.Ilmselt ka saaks,kui ise uued kronsad teha.Ma kavatsen enne kevadet oma rattale panna sellised 2x udukad ja 2x kaugtuled, raudade külge sobivad ideaalselt.Need 4tk saab kätte vähema raha eest,kui ühed korralikud LED tuled.Ühel sõbral on autol sama komplekt küljes ning valgust on küll ja veel.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”