Ringristmikult väljudes suunamärguanne?


reimps

Re: Ringristmikult väljudes suunamärguanne?

Lugemata postitus Postitas reimps »

Mida te seletate oma liiklusseadusest sellise asja puhul nagu on näiteks Tondi ringid Tallinnas, milledst sõidetakse valdavalt otse üle (st kas linna või Rahumäe poolt tulles teisest väljasõidust välja). Ringid ise pisikesed, inimesed harjunud ka, et peamiselt otse sõidetakse, siis liikusohutuse ja sujuvuse mõistes on igati tänuväärt, kui üksikud ringil püsijad vasakut suunda näitavad. Rida seal vahetada ei kannata, täitsa üherealised ringid on seal. Paremale suunda väljudes näitab seal ka vast ainult 50% liiklejatest, põhjuseks kas a) laiskus või b) kobamad (ja keda on rõhuv enamu) ei suuda nii pisikese ringi ja ringi läbimise kiiruse peal suunakat rooli alt paremale klikkidagi. Suund vasakule ringil olija poolt annab selge signaali, et ta siiski püsib ringil, ilma suunata lontudest saab enamjaolt kiiruse ja paiknemise järgi aru, kas ta ületab ringi otse või püsib ringil - ikkagi on sujuvam, kuigi kohati - tõsi küll - loteriimaiguline.

Mõistusega liigeldes on kohati sellised "isetekkinud" kombed väga head, ma näitan ka seal vasakut suunda korraks, kui linnast tulen ja tahan viimase ringi pealt Selveri poole minna, st kolmandast välja. Aitab teisi liiklejaid ja endalgi on kindlam tunne, seal pikk sirge enne ringi, käpardid vajutavad ju lapatsi põhja ka - olen ehk vältinud paari küljelt sissesaamist. Aga sellise mõtteviisiga olen kindel liiklusvärd, sest "seaduses seda kirjas pole, seega pole vaja, ohutus ei vähene ega suurene ju".

Mitmerealistel ringidel on ilmselgelt reastumise märguanne abiks (ja kohustuslik), kui reastud. Aga mitmerealised ringid on ka suuremad, neist ei saa otse läbi sõita nagu näitena toodud Tondi ringid. Seega seal seda küsimust eriti nagu tekkida ei saagi..

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”