Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 117 korda

Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Lugemata postitus Postitas joel »

Kui pinge tõuseb ja elektrolüüdi tihedus mitte, siis on aku lihtsalt tuksis ja pole mõtet selles laadijat süüdistada.

Joel
Kasutaja avatar

kaimex
Mode
Tsikkel: honda putukas :P
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas kaimex »

Tartu aku keskus soovitab ikka akut 48+h laadida targa laadijaga, et aku täis saaks. :)

Kasutaja avatar

acar
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas acar »

joel kirjutas:

Kui pinge tõuseb ja elektrolüüdi tihedus mitte, siis on aku lihtsalt tuksis ja pole mõtet selles laadijat süüdistada.

Uskumatud targad siin :wack:
olen akusid ja neid samu nii nimetatud tarkasid laadijaid hooldanud ja müünud pea 10 aastat, ja ütlen ausalt, kui ei tea, siis ei ole mõtet sitta suust välja ajada :-|||

Kasutaja avatar

kaimex
Mode

acar kirjutas:

Uskumatud targad siin :wack:
olen akusid ja neid samu nii nimetatud tarkasid laadijaid hooldanud ja müünud pea 10 aastat, ja ütlen ausalt, kui ei tea, siis ei ole mõtet sitta suust välja ajada :-|||

Millega sa kuivaakut laadida soovitad? Vana vene laadijaga? Selles suhtes et paljud räägivad, et keerab kohe pekki. Ise seda ei teadnud. Laadinud vähemalt 20 x ja töötab siiani ilusti. Boschi oma 95ah :) Tark laadija on suht mugav aga jah. Eks pikk sõit ole vast kõige parem? Ise liigun siin vahepeal 600+ km päevas. :)

Kasutaja avatar

acar
Kontakt:

Kuiva st. et siis agm-i, jah sinna mõeldud nn tark laadija( aga mitte 4Ah laadija 95ah aku jaoks) suhe peaks ikka olema 1/10, äärmisel juhul 7ah, aga mis siin pattu salata, kasutame isegi eluvaimu sisse ajamiseks agm tüüpi akudele aegajalt tavalaadijat. Ainult ei tohi kauaks unustada, siis kuivatab liialt ära ja siis on juba pahasti. :bsmile:
Kuid miks Sa seda akut 20x laadima oled pidanud? Siis on midagi ikka korrast ära, kui nii palju sõidad ja ikka vajab aku laadimist?

joel

acar kirjutas:

Ei lae see 4ah laadija 100ah midagi täis

acar kirjutas:

Uskumatud targad siin 
olen akusid ja neid samu nii nimetatud tarkasid laadijaid hooldanud ja müünud pea 10 aastat, ja ütlen ausalt, kui ei tea, siis ei ole mõtet sitta suust välja ajada 

Oo, vabandust, ei teadnud, et spetsialistile vastu julgesin vaielda. Jätka tubli tööga ka järgmised 10 aastat ja püüa selle aja jooksul endale ka voolutugevuse ja laengu vaheline erinevus selgeks teha. Seniks aga äkki seletad rumalatele, kuidas täpsemalt üks laadija tõstab ainult klemmipinget ja teine laeb lisaks ka aku täis. Võid ka piltlikku abimaterjali kasutada, näiteks pliiaku laadimise voolu ja pinge sõltuvuse graafikut, kust on näha, et pliiaku laadimine toimub konstantse vooluga teatud pingeni ja edasi konstantsel pingel järjest väheneva vooluga. Ära siis unusta, et laadimisel määrab aku klemmipinge laadimisvoolu ja aku laetusest sõltuva sisetakistuse korrutis, seega väiksema vooluga laadimisel on aku sama laetuse korral klemmipinge väiksem.
Pilt

Joel
Kasutaja avatar

kaimex
Mode

acar kirjutas:

Kuiva st. et siis agm-i, jah sinna mõeldud nn tark laadija( aga mitte 4Ah laadija 95ah aku jaoks) suhe peaks ikka olema 1/10, äärmisel juhul 7ah, aga mis siin pattu salata, kasutame isegi eluvaimu sisse ajamiseks agm tüüpi akudele aegajalt tavalaadijat. Ainult ei tohi kauaks unustada, siis kuivatab liialt ära ja siis on juba pahasti. :bsmile:
Kuid miks Sa seda akut 20x laadima oled pidanud? Siis on midagi ikka korrast ära, kui nii palju sõidad ja ikka vajab aku laadimist?

Ctek-i kohta ei teagi mitu Ah, aga genekas läks katki välismaal ja tagasi sõidul pidi ikka päris palju laadima. Matk ca 700km. Aku toel aint sõitsin siis... See 600+km on nii 4-6 korda aastas. :) PS: Auto päris suure mootoriga diisel.

Kasutaja avatar

acar
Kontakt:

Pilt[/quote]

Puhka jalga graafikumees. Need graafikud on puhas marketing :wack: ostan Sinult topelt hinnaga smart laadija mis on 4ah ja tõstab 100ah akul mis on tühi tiheduse paika (w)
Väidetavalt teevad mõned smart laadjad vanast ka uue aku :mrgreen:
Aga smart laadija on puhas hooluslaadimise teema, mis aitab ja toimetab väga hästi hobitehnikal, sõidukid mis ei sõida igapäevaselt :bsmile: või lihtsalt auto aku ergutamisel aegajalt, kui lühikesed otsad, webastod või kasvõi romantika metsas,mis on akut koormanud :mrgreen: . Aga kui aku on ikka tühjaks jooksnud, siis need ei aita. Teema lukus minu jaoks :bsmile:

moilo
Tsikkel: K750M
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas moilo »

No miks see smart laadija siis ei peaks akut täis laadima? Mul töökojas ainult smart laadijad ongi. On 7 amprine Ctek ja 25 amprised Ctekid. No need 25a laadijad on kohe eriti asjalikud, aga kui aega on siis laeb ka 7a laadija lõpuks aku täis. Ma isikikult ei saa küll aru miks see smart laadija peaks tavalisest kehvem olema? Meil on ka veel üks 16a smart laadija (ei mäleta mis tootja, pisut odavam kui Ctek igatähes) ja see ei taha täiesti tühja akut laadima hakata. Peab algatuseks krokodillidega teise aku kõrvale panema. Ctek laadijaga pole seda probleemi aga täheldanud. Küll aga olen nõus väitega, et 4a laadija ei lae suurt akut kiiresti täis, olgu ta siis smart või stupid laadija.

Lear

http://autokataloog.ee/et/artikkel/mxs- ... m-kaabliga

Kasutaja avatar

Pan
Tsikkel: Kawabusa

Lugemata postitus Postitas Pan »

Kas keegi trenažööridega tegeleb? Esialgu oleks vaja asjatundja abi õige trenažööri valikul: kas velo või crosstrainer ja milline täpsemalt. Hiljem oleks sellele asjale siis vaja ka hea hind teha.

Elevandil ei ole vaja haukuda. Teda märgatakse niisamagi.
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Nõu ei oska kahjuks anda aga lihtne Kettleri Velotrenazöör seisab juba aastaid üleliigsena ja oma sarvilise kuju tõttu võtab hirmpalju ruumi. 100% töökorras, värv ise on pleekinud vanusest tingituna. Heameelega vabaneks sellest.

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

Pan kirjutas:

Kas keegi trenažööridega tegeleb? Esialgu oleks vaja asjatundja abi õige trenažööri valikul: kas velo või crosstrainer ja milline täpsemalt. Hiljem oleks sellele asjale siis vaja ka hea hind teha.

Kõige keerulisem nende asjadega on vast motivatsiooni püsivus.

Kasutaja avatar

Pan

villy kirjutas:
Pan kirjutas:

Kõige keerulisem nende asjadega on vast motivatsiooni püsivus.

Motivatsiooni on mul küll ja veel. Püsivusega on veidi kehvemad lood aga kui ei proovi, ei saa üldse midagi.

joel

acar kirjutas:

Puhka jalga graafikumees. Need graafikud on puhas marketing :wack:

Nojah... Nii kõva "spetsialistiga" ei ole vist tõesti mõtet pikemalt vaielda. :wack:

Joel

KarmoT

Lugemata postitus Postitas KarmoT »

Tere,kas siin foorumis elektrikku on ?Nimelt oleks vaja korteris kilp üle vaadata ja veel nipet näpet.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

acar kirjutas:
mx77 kirjutas:

Jep, no problemo. Sellega reeglina ainult kaubikute 100-120 Ah akusid laetaksegi. Ööga täis.

Ei lae see 4ah laadija 100ah midagi täis, tõstab ainult pinge ülesse ja see on ka kõik. See mida vaja, et ka elektrolüüdi tihedus ka paika läheks, sellest võite ainult und näha. :bsmile:

Nojah, eks ma siis nägin vist und, kuidas ma oma aku täis laadisin. Aku oli nii tühi, et ainult relee klõpsus, mõõtes oli pinge vist 11,8 V. 24 tundi selle mõttetu targa laadija otsas ja jälle aku toimib ja toimib peale laadimist 8 kuud väga hästi. Kusjuures ma oma krossibussiga ei sõida üldse igapäevaselt ja sügisest tulevad pikemad seisupausid sisse.
Muuses, kuidas sa nendel oma laetud akudel seda elektrolüüdi tihedust määrad?

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 192 korda
Tänatud: 406 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

mx77 kirjutas:

Selleks on eraldi "tööriist" olemas, aga saab kasutada ainult neil akudel mis ei ole hooldusvabad (saab purgil korgi maha võtta).
Pilt

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Maaks kirjutas:
mx77 kirjutas:

Selleks on eraldi "tööriist" olemas, aga saab kasutada ainult neil akudel mis ei ole hooldusvabad (saab purgil korgi maha võtta).
Pilt

Mhh, palju tänapäeval neid korgiga akusid üldse on? :D

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 192 korda
Tänatud: 406 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Üllatavalt palju kusjuures :-) Korgid on lihtsalt peidus plastiku all.

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1992 korda
Tänatud: 585 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Maaks kirjutas:

Üllatavalt palju kusjuures :-) Korgid on lihtsalt peidus plastiku all.

Osadel akudel lihtsalt kleepsu all.Samas korgid on olemas küll,aga need on vahel kinni vajutatud ja ei ole keeratavad.Peale avamist ei pruugi hermeetiliselt sulguda.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Erci
Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas Erci »

Tere

Kes saab Tartu kandis aidata koduse valvesüsteemi tööle panemisel?
Seade DSC PC1565H-2P
Seade pole minu käes maja ostmisest saadik töötanud (puudus toiteblokk eelmisest omankust), pole ka admin koode. Nüüd toitekas olemas, kes suudab tööle seadistada?

Tänud
Erki
56905789

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Boobush »

DSC kodulehel olev manual antud seadme kohta: http://cms.dsc.com/download2.php?t=1&id=13610

Default master factory kood on neil 1234, väga paljudes kodudes, kus ma käinud olen on see nii ka seal aastaid olnud. Default installer kood on 5555, selle infoga saad manuali kasutades juba päris palju ära teha.

Kasutaja avatar

zombi
Tsikkel: Honda VT600 Shadow
Tänanud: 103 korda
Tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas zombi »

Pan kirjutas:

võin sõudeergomeetri ära anda. arvasin, et on hirmsasti vaja, aga aeg on näidanud, et eksisin. ruumi kah elamises na vähevõitu, vea raip või garaazi.

Kavrossist Hondani. Vahepeal ka Hiina needust.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

zombi kirjutas:
Pan kirjutas:

võin sõudeergomeetri ära anda. arvasin, et on hirmsasti vaja, aga aeg on näidanud, et eksisin. ruumi kah elamises na vähevõitu, vea raip või garaazi.

:shock: :shock: mu oma hakkabki just ära lagunema, laagrid on läbi ja ei ole standartsed, ei saa vahetada.
Milline ergomeeter on?
Ma hea meelega veaks ise ära, kui see väga kaugel pole :)

Kasutaja avatar

Pan

zombi kirjutas:
Pan kirjutas:

Tänan pakkumast! Sõudeergomeeter ei paku siiski huvi. Õnneks tundub et Piipz on asjast rohkem huvitatud. :bsmile:

Kasutaja avatar

kaimex
Mode

Pan kirjutas:

Velo on minu arust täiesti mõtetu, ise valiks iga kell crosstraineri. Odavatest tasub muidugi enamasti mööda vaadata. Olen paari odavamat ka proovinud ja ei ole nii mugav. Kvaliteedi vahe ka metsik. Ise ostsin üldse jooksulindi. 1200€ läks ja väga rahul. Kuigi crosstrainer meeldib endiselt rohkem. Samas jooksulindi pluss on, et saan seriaali vaadates ka korraliku kallakuga pulsi õigele tasemele ja ei pea nn vaeva nägema. Vaatan läpakast filmi ja naudin. Eks pead ise proovima ka enne ostu. :bsmile:

Kasutaja avatar

Pan

kaimex kirjutas:
Pan kirjutas:

Velo on minu arust täiesti mõtetu, ise valiks iga kell crosstraineri. Odavatest tasub muidugi enamasti mööda vaadata. Olen paari odavamat ka proovinud ja ei ole nii mugav. Kvaliteedi vahe ka metsik. Ise ostsin üldse jooksulindi. 1200€ läks ja väga rahul. Kuigi crosstrainer meeldib endiselt rohkem. Samas jooksulindi pluss on, et saan seriaali vaadates ka korraliku kallakuga pulsi õigele tasemele ja ei pea nn vaeva nägema. Vaatan läpakast filmi ja naudin. Eks pead ise proovima ka enne ostu. :bsmile:

Tegelikult lubaski üks tuttav mulle oma crosstrainerit laenata. Seega saan vähemalt ilma suuremate väljaminekuteta teada kui väga minul seda "vaja on" :wack: .
Velo on valikus sellel põhjusel et suvel looduses päris veloga sõitmine sobib mulle väga hästi, trenažööri pole õnnestunud kunagi proovida. Jooksmine on minu puhul välistatud sellel põhjusel et minu arvates on see täiseti mõttetu (togi) ja teiseks keelas arst mul selle ära.

Kasutaja avatar

villy

Tervitus, ega keegi ei taha loovutada sümboolse tasu eest Tallinki kinkekaarti mis muidu kasutamata jääb. Periood veebruari 3-s nädal 2016. ?

Kasutaja avatar

kaimex
Mode

Oleneb põhjusest miks jooksmine ära keelati. Enesest mõistetav oleks, kui üle 120 kg kaaluv mees või põlve vigastused. Eks kõigest muidugi avalikult rääkima ei pea. Jooksmise asemel saab kõndida lindil. Ise ka jooksen suht harva. PS: Kaalu suhtes võib alati toitumise üle lasta vaadata. :bsmile:

Kasutaja avatar

villy

Tervitus, ega keegi ei taha loovutada sümboolse tasu eest Tallinki kinkekaarti, mis muidu kasutamata jääb. Periood veebruari 3-s nädal 2016. ?

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”