Saksamaalt või Belgiast ratta ostmine ilma ekspordita

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Re: Saksamaalt või Belgiast ratta ostmine ilma ekspordita

Lugemata postitus Postitas Yerba »

See on küll hea info, et tehnilist ülevaatust tsiklitele ei ole Belgias. Olen kogu aeg mõelnud, et peaks vist laskma kuskil ülevaatuse ära teha, aga pole selleni jõudnud ega viitsinud otsida. :)

erkil kirjutas:

Belgias on selline asi korra läbi tehtud. Seal algab kogu registreerimisprotseduur kindlustusest sõltumata sellest, kas läheb Belgia registrisse või ekspordiks. Ekspordinumbrid väljastatakse ainult neile, kel pole ametlikku elukohta Belgias.

Kui sul on Belgia KOVs registreeritud elukoht olemas, siis peaks kogu protseduur lühidalt välja nägema selline: kui tsikkel olemas koos dokumentidega (ostu-müügi leping, tehnopassi A ja B osa (vanad passid on üheosalised), Certificate of Conformity), leia endale sobiv kindlustuspakkuja. Seal teed kindlustuslepingu ning saad vajalikud blanketid ARK jaoks. Siis dokumentidega ARKi, maksad 30 euri riigilõivu ja jääd numbrit ning tehnopassi postiga koju ootama. Reeglina võtab see aega ca nädala. Uue tsikli puhul ei pea isegi ARKi minema, kindlustuses teevad registreerimisprotseduuri online's ära ja võid sealt otse koju kannatama minna. Kui number käes, siis kruvid külge ja tuld. Nii kuu-pooleteise jooksul saad maksuametist teate registreerimismaksu ja aastamaksu kohta, summa ca 120 eurot kokku.

Seda pean muidugi hoiatama, et suvalises kindlustuses on tsikli kindlustamine kallis. Isegi siis, kui tahad kindlustada ainult paariks kuuks. Mina tegin enda kindlustuse lõpuks Touring Assurances's, kus maksin aastase kindlustuse eest sama palju, kui mõnes teises oleks maksnud kolme kuu eest. Aga kui sul on plaan mõne kuu pärast Eestisse tulla tsikliga, siis võib aastasel kindlustusel isegi mõningaid plusse näha;)

Kui sul registreeritud elukohta Belgias ei ole, siis pead leidma transiitnumbrite tegemise teenust pakkuva firma, kust saad siis nii kindlustuse ja kui numbri ca päeva jooksul kätte. Võibolla saab numbri ka ise teha ARKs, aga see eeldab ikkagi kindlustuse olemasolu, mida tavaseltsid ei paku. Tavatransiitnumber kehtib seal vähemalt 2 nädalat ning lõpukuupäev on kas 15. (16?) või kuu viimane päev. Autodele maksis selline teenus paar aastat tagasi veidi üle paarisaja euro, tsikli puhul ma eeldaks sama hinda. Pikema kehtivusega numbreid saab minu teada ka, aga nende kohta pole ma ise kunagi uurinud.

Tsiklitel Belgias tehnoülevaatust kui sellist ei eksisteeri.

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”