Rumalad küsimused 2

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

tito
Tsikkel: Suzuki DR-Z
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 63 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas tito »

Kas keegi on enda 2t pilli proovinud kaitsta/töödelda mingite nano lisanditega?
http://nanokaitse.ee/kuidas-tootab/

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

tito kirjutas:

Kas keegi on enda 2t pilli proovinud kaitsta/töödelda mingite nano lisanditega?
http://nanokaitse.ee/kuidas-tootab/

MMS

Kasutaja avatar

tito

mx77 kirjutas:

MMS

Ei ei kloori see ei sisalda ja tehnikakõrgklool ka mingeid katseid teinud, julgeks vabalt lapsele sisse sööta :D
Mulle eile sae müüja rääkis, et maru fäänsi värk :roll:

Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

Mis Eston Kohvril kohvrites oli, kui üle silla tuli? Läks ju kaks kätt taskus Venemaale.

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

tito kirjutas:
mx77 kirjutas:

MMS

Ei ei kloori see ei sisalda ja tehnikakõrgklool ka mingeid katseid teinud, julgeks vabalt lapsele sisse sööta :D
Mulle eile sae müüja rääkis, et maru fäänsi värk :roll:

Eks sa proovi ära ja anna meile ka teada.
Kunagi ma sellel teemal ühe õlifirma laboripealikuga rääkisin ja tema jaoks oli see teema suur huumor. Õlifirmad kulutavad päris suuri summasid oma R&D osakondades ja ikka tuleb järsku kuskilt metsas mingeid tüüpe, kes mingi imeaine on valmis saanu, mis lahendavad pea absoluutselt kõik mured. Need käivad lainetena - mingi hetk nad unustatakse ära ja siis tuleb jälle keegi uus oma mega-hüper-nano tootega välja.

Kasutaja avatar

Black
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Tänatud: 68 korda

Lugemata postitus Postitas Black »

Loff kirjutas:

Mis Eston Kohvril kohvrites oli, kui üle silla tuli? Läks ju kaks kätt taskus Venemaale.

Äravõetud EURide vastu kompensatsiooniks saadud rublad.

Kasutaja avatar

tito

mx77 kirjutas:

Eks sa proovi ära ja anna meile ka teada.
Kunagi ma sellel teemal ühe õlifirma laboripealikuga rääkisin ja tema jaoks oli see teema suur huumor. Õlifirmad kulutavad päris suuri summasid oma R&D osakondades ja ikka tuleb järsku kuskilt metsas mingeid tüüpe, kes mingi imeaine on valmis saanu, mis lahendavad pea absoluutselt kõik mured. Need käivad lainetena - mingi hetk nad unustatakse ära ja siis tuleb jälle keegi uus oma mega-hüper-nano tootega välja.

No ma ise olen ka nende ainete suhtes pessimist pigem.... mõtlesin vahest keegi on teinud loomseid katseid :roll:

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1992 korda
Tänatud: 585 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Ma leidsin sellise nano asja ,klaasidele kandmiseks.Tegin sellega üle auto küljeklaasid augusti algul ja kiivri visiirid,ning siiani toimib sama hästi nagu peale paigaldust.Ehk võrreldes mingi Turtle wax tootega ,mis kestab visiiril paar päeva on tegu väga hea tootega.Autot on pestud ikka kordi peale seda nii käsi kui masin pesus.
Pilt

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Jah, mingis kohas on see nano-värk väga hea. Mul on ülikond, kah mingi nanotöötluse saanud, veepiisad jooksevad maha nagu hane seljast. Samas mootorisse ma küll seda asja ei valaks.

Kasutaja avatar

Black
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Tänatud: 68 korda

Lugemata postitus Postitas Black »

Motoral'i kraami ja infot nende kohta saab vast Kauri käest.

Eks need Xado'd ja Motorup'id ja X-1R'id jne mingil määral ikka toimivad. Kui just materjali tagasi ei kasvata, siis mingi libedama kaitsekihi ikka saab. Samas on seda vist juba pea igas tehnikafoorumis sadade lk-de kaupa lahatud, küllap kuskil eespool siingi. Selle sae käimatõmbamisele pole vast mõistlik rohkem kütust raisata.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1992 korda
Tänatud: 585 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

mx77 kirjutas:

Jah, mingis kohas on see nano-värk väga hea. Mul on ülikond, kah mingi nanotöötluse saanud, veepiisad jooksevad maha nagu hane seljast. Samas mootorisse ma küll seda asja ei valaks.

Ma esiklaasile ka ei pannud(head kojamehed ja korralik klaasipesu vedelik aitavad ilmselt sama hästi),aga kuna mul eelmisel autol olid küljeaknad selle töötlusega juba tehasest,siis see oli väga meeldiv asi.Peamine võlu on selles,et porisel ajal ei lähe küljeaknad isegi mustaks.Porine vesi läheb lihtsalt üle. Kiivril pole kahjuks veel vihmaga proovinud,aga küll leiame ka vihma üles.Esiklaasile peaks kellegi teise peal proovima,kui midagi paremaks teeks,siis võibolla paneks,aga kui ei meeldi,siis peab kaua,kannatma,sest väidetavalt peab kaua vastu see aine.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

kaimex
Mode
Tsikkel: honda putukas :P
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas kaimex »

urmas66 kirjutas:
mx77 kirjutas:

Ma esiklaasile ka ei pannud(head kojamehed ja korralik klaasipesu vedelik aitavad ilmselt sama hästi),aga kuna mul eelmisel autol olid küljeaknad selle töötlusega juba tehasest,siis see oli väga meeldiv asi.Peamine võlu on selles,et porisel ajal ei lähe küljeaknad isegi mustaks.Porine vesi läheb lihtsalt üle. Kiivril pole kahjuks veel vihmaga proovinud,aga küll leiame ka vihma üles.Esiklaasile peaks kellegi teise peal proovima,kui midagi paremaks teeks,siis võibolla paneks,aga kui ei meeldi,siis peab kaua,kannatma,sest väidetavalt peab kaua vastu see aine.

Ma ise just turtle omat siiani autol kasutanud. Kindlasti proovin selle ka ära. Väga super lihtsalt autoga sõita vihma või sügisese ilmaga. :)

Kasutaja avatar

rannamees
Tsikkel: FZS 1000
Tänanud: 414 korda
Tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas rannamees »

Proovisin jupp aega tagasi mingit X-Ray nimelis ollust esiklaasil, tootjat kahjuks ei mäleta.
Ainult kiidusõnad, juba linnakiirusel 50km/h muutus kojameeste kasutamine mõttetuks.
Maanteel sain mtu korda korraliku hoovihma ja vesi lendas lihtsalt üle klaasi minema.

Pilt
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Olen kunagi kasutanud Loctite vedelikku nimega Glass Glaze (toimeaine vist teflon) ja hiljem Comma nanogeeli http://www.trustcarprice.com/2014/07/11/buoscw.jpg. Esiklaasil häiris mõlema vahendiga sama asi - kui kojamehed üle klaasi liiguvad, jääb neist hetkeks (sekundiks?) klaasile mingi vastik valge vine.

Kas keegi on Aquapel-i proovinud?

Kas on Eestis biolagunevat pesuvahendit millega saab sopase enduroka ja jalgratta puhtaks, paremini kui puhta veega, aga muru ära ei tapa? Mikidel on see Simple Green näiteks http://www.amazon.com/Simple-Green-1100 ... B0017D1GG6
https://en.wikipedia.org/wiki/Simple_Green

Kasutaja avatar

Heikik
Tsikkel: lenksuga
Tänanud: 19 korda
Tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas Heikik »

Küsimus seoses ratta väljalaskega. Üheksasajane karpapill, ostes oli küljes aftermarket sportpütt. Muidu olen igasugu sumpasaagimistele vastu olnud, aga nüüd tekkis puhtpraktilistel kaalutlustel tahtmine pütt lühemaks teha. Kui palju mõjutab nt poole lühem pütt mootori tööd? Vastusurve ju väheneb...iseasi, kui palju seda vastusurvet suure toruga sportpütis üldse on.

Pütt ise on selline:
Pilt

Kõvem hääl pole eesmärgiks. Loodan, et päris kõrvulukustavaks ei muutu. Ei taha, et kukkudes liiga jalus oleks see pikk toru lihtsalt.

Ja siis huvitaks mind, kas selliseid vidinaid http://www.ebay.com/itm/MOTORCYCLE-R-G- ... 2c6c1ac3f2 kuskil mõistlikuma hinnaga ka liigub?

CBR900RR --> ER-6F --> 636 Ninja --> CBR1000RR --> 650MT --> Tiger 800 XC

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

bitter kirjutas:

Kas on Eestis biolagunevat pesuvahendit millega saab sopase enduroka ja jalgratta puhtaks, paremini kui puhta veega, aga muru ära ei tapa? Mikidel on see Simple Green näiteks http://www.amazon.com/Simple-Green-1100 ... B0017D1GG6

Gas'i poes oli kunagi kindalsti saada, tasub küsida.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

bitter kirjutas:

Würthi survepesuritele mõeldud pesuvahend peaks olema bioloogiliselt hajuv. pesen oma krossikat ja väga rahul, eriti hea on selle spetsiaalse vahustusotsikuga peale kanda.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

yeekim kirjutas:

seda võib ka kasutada, aga survepesuriga kasutamiseks Würthi mehed seda ei soovita, kuna on veidi paksema konsistentsiga kui see spets survepesuri pesuvahend ja ei pidanud nii hästi kaasa tõmbama. Ma siis mõtlen sellist juhtumit, kui kasutad survepesuri enda pesuvahendi doseerimissüsteemi.

Kasutaja avatar

cossie
Tsikkel: B-12T
Tänanud: 136 korda
Tänatud: 71 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cossie »

Küsimus seoses ratta väljalaskega. Üheksasajane karpapill, ostes oli küljes aftermarket sportpütt. Muidu olen igasugu sumpasaagimistele vastu olnud, aga nüüd tekkis puhtpraktilistel kaalutlustel tahtmine pütt lühemaks teha. Kui palju mõjutab nt poole lühem pütt mootori tööd? Vastusurve ju väheneb...iseasi, kui palju seda vastusurvet suure toruga sportpütis üldse on.

Mootori tööd see lühendamine enam ei mõjuta, mõjutada võib siis kui originaali asemele paned sportpüti. Vastusurvet sellel niikuinii eriti ei ole, vastu valgust vaadates peaks toru sul läbi paistma st. reso ainult. Ja mida lühemaks teed, seda valjemaks läheb :mrgreen:

https://www.facebook.com/M3G-182376025137021/
Hayabusa k5 + Voshod 3M + XT660R
Kasutaja avatar

rannamees
Tsikkel: FZS 1000
Tänanud: 414 korda
Tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas rannamees »

Heikik kirjutas:

Küsimus seoses ratta väljalaskega. Üheksasajane karpapill, ostes oli küljes aftermarket sportpütt. Muidu olen igasugu sumpasaagimistele vastu olnud, aga nüüd tekkis puhtpraktilistel kaalutlustel tahtmine pütt lühemaks teha. Kui palju mõjutab nt poole lühem pütt mootori tööd?

4taktilise mootori tööd lühem pütt ei mõjuta.

Pilt

oil
Tänanud: 30 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas oil »

Milline võiks olla Tallinnas BE-kategooria tegemiseks hea ja soodne autokool?

Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 192 korda

Lugemata postitus Postitas simp »

urmas66 kirjutas:

Ma leidsin sellise nano asja ,klaasidele kandmiseks.Tegin sellega üle auto küljeklaasid augusti algul ja kiivri visiirid,ning siiani toimib sama hästi nagu peale paigaldust.Ehk võrreldes mingi Turtle wax tootega ,mis kestab visiiril paar päeva on tegu väga hea tootega.Autot on pestud ikka kordi peale seda nii käsi kui masin pesus.

krt on siis raske nime kirjutada/normaalne pildi link mis kohe ära ei sure hankida :-|||

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Ma tegin endale märkme - 4220055 Nano Maxi, Motoral. Selgub, et sellest polnud just palju kasu 8).

Kasutaja avatar

leko
Tsikkel: väike RR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas leko »

Oskab keegi põhjendada?
Pilt

jaanisp
Tsikkel: Z

Lugemata postitus Postitas jaanisp »

§ 67. Sõit tunnelis
(1) Sõidul tunnelis, sõltumata selle valgustusest, peavad mootorsõidukil põlema kaug- või
lähituled ning ääre- ja numbrituled.

Sinu küsimuse vastus oleks siis "EI"

Kasutaja avatar

leko

jaanisp kirjutas:

§ 67. Sõit tunnelis
(1) Sõidul tunnelis, sõltumata selle valgustusest, peavad mootorsõidukil põlema kaug- või
lähituled ning ääre- ja numbrituled.

Sinu küsimuse vastus oleks siis "EI"

Lähituled ei olegi siis pävasõidu tuled? :D

Kasutaja avatar

leko

Olgu, küsin teistpidi…Kui mu autol on automaatsed päevasõidutuled, siis tunnelisse jõudmisel pean siis kaugtuled sisse lülitama :) ?

vanalendur
Tsikkel: D Monster
Tänanud: 78 korda
Tänatud: 42 korda

Lugemata postitus Postitas vanalendur »

leko kirjutas:

Olgu, küsin teistpidi…Kui mu autol on automaatsed päevasõidutuled, siis tunnelisse jõudmisel pean siis kaugtuled sisse lülitama :) ?

Ei. Sa pead lähituled sisse lülitama. Päevasõidutuled ja automaatsed lähituled pole üks ja sama asi.

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

leko kirjutas:

autol saavad ees olla gabariidid, suunad, lähituled, päevasõidutuled, udutuled, kaugtuled ja lisatuled. Kõik need võivad olla eraldi pirniga eraldi laternad, igale ühele kehtivad oma nõuded ja iga tuli peab olema eraldi tähistatud (E ja mingi number). Samas saavad lähituled asendada päevasõidutulesid ja udutulesid ja lisakaugtulesid ees olema ei peagi. Nii et kui sul on sellised popid led päevakad, siis tuleb panna lähituli põlema tunnelis sõidul. Lähituledega koos süttivad ka gabariidid, päevasõidu tuledega gabariittuled süüdatud pole.

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”