1990 vulcan 1500 mootori asendamine 1997 classic omaga

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
IOX

1990 vulcan 1500 mootori asendamine 1997 classic omaga

Lugemata postitus Postitas IOX »

Teab keegi ütelda kas 97 classicu mootor istub ilusasti 90a 1500 raami? Claasicu mootoril vist teist moodi klapikamber ja mootori katted.

p6rguline
Tsikkel: vn 1500

Re: 1990 vulcan 1500 mootori asendamine 1997 classic omaga

Lugemata postitus Postitas p6rguline »

Mootori plokk tundub sama olema küll. igaks juhuks võiks korra kõrvuti panna muidugi.
Ainus mis pähe tuleb on see, et classicul on tagumine sumpa ka paremal pool, pead süüteluku kuskile jahedamasse kohta vedama.

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

Ma ostsin mingi ise classiku nägu ehitatud Vulcani. Kuskil Hollandis sajandivahetuse paiku ümber ehitatud. Mootor, tõsi küll, originaal. Sumpad on mõlemad igatahes paremal ja süütelukk kuskil sealsamas, aga minu käes oldud 3.a jooksul pole luku paiknemisest ja üleüldse ümberehitusest tulenevalt mingeid probleeme esinenud. Lukuga seoses isegi käte kõrvetamist mitte.
(Ainuke näpukõrvetus oli kohe paar nädalat pärast ostu, hoopis vasakul pool leegika vastu, puhtalt oma lollusest ja liigsest uudishimust uue mänguasja vastu.)

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Teema algataja
IOX

pühak sul pilti pole jagada oma classic vulcanist?

tarmoel
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas tarmoel »

Classikute, nomadide jne. mootorid on vana Vulcani mootori edasiarendused. Aga kuna raam on teine, siis ei tea kas kinnitused üks-ühele lähevad. Sumpad annab vast ikka ümber sättida, samuti käiguvahetuse. Aga toide (Classikul on 1 karpa) ja elekter ( CDI, karpa andur ) on teised. Ei tea kas vana ratta süütepoolid näiteks Classiku CDI-ga sobivad. Kui hakkad asju kokku otsima saad asjade omavahelist sobivust kontrollida http://www.partzilla.com Ise vahetasin 1998a. Classicu mootori 2001a. Nomadi mootori vastu. Siis selgus, et peaaegu igal aastakäigul (samuti Euroopa või Ameerika variant või Classic, Drifter või Nomad) on omad väiksed erinevused, mis puudutavad kül põhiliselt CDI-d ja generaatorit. 1996-1998 aasta Classicute mootorid peaksid olema ühesugused. Alates 1999-st peaks olema sama Nomadiga ja seda vist kuni aastani 2003.
Päikest!

Teema algataja
IOX

Olen partzilla.com risti rästi läbi uurinud, cdi näitab sama tootekoodiga. Kõige rohkem huvitab mind raam ja kinnitused

Kasutaja avatar

pühak

Mul pole päris classic vaid heal juhul mingisugune replica. Pilte leiad siit: http://nagi.ee/photos/rekkamees/sets/365683/
Albumi esimesed pildid on ostuhetke konditsioonist ja viimased tsiklipildid praegusest seisust. Vahepeal on muutumine. Viimastel piltidel olev jalaraudade komplekt on mingil ajal maha müüdud.

p6rguline

Pidasingi leegikat silmas. Vanal on esimene paremal ja tagumine vasakul, uuemal on mõlemal silindril paremal. Ja kuna uue raam on 5-10 cm pikem, võib juhtuda, et see tagumine leegikas jääb muudki segama kui ainult süütelukku. Võimalusel peaks vaatama ja mõõtma ka seda.

Kasutaja avatar

Aarne
Tsikkel: Kawasaki VN15 SE, ZX-6R
Tänanud: 5 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aarne »

pühaku ratas paistab olema vanem 1500 Vulcan millele on külge poogitud Classicu porilauad, esiratas ja paak.
Classic tundub piisavalt suurema mootoriga olema, vaevalt ta 90-nda 1500 raami vahele üks-ühele läheb.

Kawasaki VN15 SE ...kisub näo naerule

tarmoel

Classicu mootor peaks raami vahele küll mahtuma, sest mootori komponendid (väntvõll, siduritrummel, käigukast, nurkreduktor) on samad ja mootor ei saa seega suurem olla. Iseasi kas kinnituskohad on samad.

Teema algataja
IOX

Üks ühele ta arvatavasti ei lähe. Klapikambrid tunduvad suuremad olema, oleneb kas tagumine pütt raami alla mahub.
Classicu esimene mootorikinnitus on pikendatud, ehk annab sellega mänguruumi. Lisaks tuleb veel mängu kardaan, peab tema ka vahele ulatuma

Uurin, et ehk on kellegil kogemust. Siiani tundub, et pean ise selle selgeks tegema :)

Kasutaja avatar

pühak

Aarne kirjutas:

pühaku ratas paistab olema vanem 1500 Vulcan millele on külge poogitud Classicu porilauad, esiratas ja paak.
Classic tundub piisavalt suurema mootoriga olema, vaevalt ta 90-nda 1500 raami vahele üks-ühele läheb.

Tõenäoliselt on minu omal esihark ka classicu pealt pärit, kuna minu ratta tootmisaja standard esiratas kitsam ja kõrgem on. Samuti vist ka tagaratas, sest tootmise algusaastatel varustati Vulcanid minu teada eranditult valuvelgedega. Muus osas tundub, et mainitud skeemi järgi.

Kui asja uurida, tasub esmalt kindlaks teha, kas 90 ja 97 aastatel kasutati sama mootoriplokki või mitte. Enda omale olen külge proovinud 99 aasta Drifteri käiguvahetushoobasid. Need igatahes ei sobinud, minu mootoril on käiguvahetusvõll liiga sügaval mootori ääre all, Drifteri hoovad ei mahtunud ligigi. Ja minu omale ei mahu kahte hooba võlli otsa (kannaga vahetus), võll on liiga lühike. Kuna tahtsin kanna alla hooba saada, tegin selle lõpuks ise ja lasin lihtsalt eesmise hoova külge keevitada.

p6rguline

Vn1500a on valukatega vn1500b on kodaratega. Samuti on muid väiksemaid erinevusi nt. ühel vaatab tagumise porilaua ots alla ja teisel üles. Küll aga ma siiski arvan, et mootori plokk peaks sama olema ka classicul. Niipalju kui ma olen vaadanud, on vähemalt esimene ots sama. Ja need silindri ülemised otsad on ju butafooria. Kui kroom katted maha võtta on nad poole väiksemad.

Ja noh, palju see keevitus ikka maksab.. :D

tarmoel

Classiku silindrikaaned ei ole butafooria, kohe seal all on nookurid. Mootoriblokk on ka võrreldes A ja B mudeliga teine aga kui suur tegelik erinevus on ei oska öelda kuna olen ainult classicut lammutanud.

Teema algataja
IOX

tarmoel kirjutas:

Classiku silindrikaaned ei ole butafooria, kohe seal all on nookurid. Mootoriblokk on ka võrreldes A ja B mudeliga teine aga kui suur tegelik erinevus on ei oska öelda kuna olen ainult classicut lammutanud.

Ipl näitab, et plokk on sama välja arvatud kaaned ja ülemine ots.

p6rguline

Minu viga. Googledasin ja pean nentima, et tõesti ei ole butafooriat klassikul. vanal aga on kõvasti.

Noh aga kui plokk on sama, siis tuleb lihtsalt teha vajalik mõõdistus, et kas tagumine silinder ilma rellakata vahele mahub, ja minna jahile.

Kasutaja avatar

RiivoK
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas RiivoK »

Tere, mul 1996 D1 classic. Sellel mootor sama, mis 1997 D2 classicul. Tsikkel asub Murastes. Kui huvi ja tahtmist on, astu läbi, pildista ja mööda palju vaja on. Pole mingi probleem korra paak pealt maha võtta.

Teema algataja
IOX

Sain oma vastuse. 97a classic d2 mootor istub 90a raamis.

https://www.pinterest.com/pin/548876273314499172/

tarmoel

Väga okei! Kas kinnitused läksid üks-ühele?

Teema algataja
IOX

tarmoel kirjutas:

Väga okei! Kas kinnitused läksid üks-ühele?

Kinnitused klapivad aga siduri kaas on kõrgem ja jääb kergelt vastu poolraami. Hooratta pool istub kenasti vahele kuid kaant raami vahelt välja ei saa, see tunduvalt kõrgem.

Siit ka küsimus: miks värskematel mudelitel hooratas kaks korda raskem, 90a. masinal peal poole väiksem hooratas. Kas kergem ratas hakkas mootorit lõhkuma?

tarmoel

Classicul ka ei tule hooratta poolne kaan raami vahelt välja ilma mootori kinnitusi lahti päästmata (kardaan võib siiski külge jääda). Hooratas, mis on tegelikult geneka rootor on suurem vast suurema voolutarbe pärast- ilmselt peaks ka staatori mähis teine/suurem olema. Alates 1999a. mudelitest on rootor veel praktiliselt poole suurem ja kasutusel kaks staatorimähist, mis asuvad teine teisel pool rootorit. Küljekaan on ka seal lahendatud paremini - kaheosalisena, samuti käiguvaheti pedaalide kinnitusvõll on paremini ja tugevamalt paigas. Need uuema tüübi classiku/nomadi mootori rootor, mähised ja küljekaaned lähevad üks ühele ka vanema (1996-1998) classicu mootori külge. Ainult, siis on teist CDI-d ka vaja. Ja käiguvaheti hoobasid.

Päikest!

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”