Enduro / Tourer loata. A-kategooria.

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Enduro / Tourer loata. A-kategooria.

Lugemata postitus Postitas will111 »

Oot misasja õppekavas need sees on, Velti koolitusel? kulla mees, palun püüa mõista, et see on siiski paari tunnine ja ühekordne KOOLITUS, mitte nö. õppeaine, kus pool aastat loetakse, praktiseeritakse ja proovitakse. jah ma tean, et ta jutustab seal erineva tasemega tegelastele aga nagu ütlesin siis kuigi kõik see on tore, pole sellest kokkuvõttes kuigi palju abi kui oled ikka väga algaja sõitja. mida tähendab väga algaja sõitja - seda ma juba selgitasin nende kahe komponendi abil, mida mainisin. see kui keegi oskab tsikliga püsti seista ja platsi peal kulgeda ning saab käigu vahetatud ei tee temast küll veel mitte-algajat.

"Sa õpid minu juhendamisel mootorrattaga Sõitma, mitte liiklema!
Koolituse kestvus on 4-5h. Esialgu sellest piisab, kolmandal tunnil mängib rolli juba Sinu füüsiline vorm ja vastuvõtlikus suurele info tulvale"

Mõtleme nüüd korra, kuidas seda mõistma peaks. Esiteks, mida on tegelikult vaja õppida täielikul algajal? Ei, mitte sõitma...esmalt on vaja harjuda tsikliga üleüldse kuidagi hakkama saama. Mingid liigutused ja refleksid sisse. Et pidur on selle käe all ja sidur tolle, käigud seal ja gaasi keeratakse mitte ei vajutata. Et tsikkel keerab siis kui kuidagi ühele või teisele poole nõjatada, mitte näpuga rooli rullides jne. Alles nüüd võiks hakata rääkima sõitma õppimisest, kuid see peaks siiski toimuma koos liiklema õppimisega kui sellega on plaanis tegelema hakata (ja nagunii ju sisuliselt kõigil on!)
Juba iseenesest see füüsilise vormi mainimine ja vastuvõtlikkus suurele infotulvale näitab, et seal koolitusel ei hakata kellegile vaikselt näitama kuidas tasakaalu hoida ja et mida see pidur ikka nüüd teeb. Tsiklisõit iseenesest teatavasti ei eelda mitte mingisugust füüsilist vormi.

Mitte kedagi ei koolitata mitte kuskil ringrajasõitjaks, seda on võimatu teha. Aga tsikliga sõitma õppimine ja tsikliga harjumine on ka ikka täiesti erinevad asjad. Kindlasti inimestel on selleks ka erinevad eeldused, võibolla sina oled see imemees, kes istus masina selga ja muudkui hakkas kohe neid päris õigeid võtteid õppima sest muu tuli nagu iseenesest. Jah, minul oli ka nii sest ma olin tsikliga harjunud juba 13aastaselt ning kaherattalistega (ekstreemne) sõit pole minu jaoks kunagi võõras teema olnud. Suurem osa inimesi istub tsikli selga ja üritab sellega mingitmoodi kulgema saada, seda vähemalt esimesed 3 tundi. Kas sa oma lapsele, kes esimest korda ilma abiratasteta veloga veerema üritab saada, räägiksid õigest kallutamisest, kehahoiakust või mingitest muudest ägedatest tehnikatest? Ei, sa vaataksid, et jumal tänatud, seisab kuidagi püsti...

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”