Enduro / Tourer loata. A-kategooria.
Re: Enduro / Tourer loata. A-kategooria.
Ma eeldan, et End suudab kohalt ära sõita, seisma jääda ning ratast soovitud suunas juhtida.
will111 kirjutas:hahaha, hea unistus! aga paraku need asjad nii lihtsalt ei käi
või noh, kui sa näitad mulle inimest - TÄIELIKKU algajat - kes läheb või on läinud mingisugusele mõnetunnisele whatever koolitusele, kus reaalset sõidupraktikat ehk konkreetseid sõiduminuteid saab vast kokku umbes tunni jagu ja tuleb sealt välja korraliku oskajana siis ma söön oma kiivri ära! saapad võin ka magustoiduks peale hammustada...
See vist käis nende auto"kooli" nn "koolituste" kohta?
Aga kui sa tead mõnda auto"kooli" välist koolitust, kus asjad nii kehvad, anna aga teada. Siis tean, milliseid vältida. ![]()
Soovitatud koolitusel on asjad pigem vastupidi. Sa kipud ise rajalt puhkealale, sest saad rajal korraliku vatti. Lisaks sellele saab iga osaleja pidevalt tagasisidet rajal ja seda kogu 4-5 tunni jooksul. Kaldun arvama, et 4-5 tundi intensiivset treeningut, pidevalt muutuval rajal, ei ole võrreldav tänaval ukerdamisega, kui eesmärgiks on õppida oma ratast juhtima.
Kallutamine - saad teada, kuidas seda õieti teha ja siis praktiseerida õiget tehnikat lausa tundide kaupa ja koos personaalsete juhistega.
Rakvere rada on selleks ideaalne. Kui juba asi paremini käppa saadud, siis võib mõne kiirema raja peale minna.
Pidurdamine? Seda saab seal harjutada küllaga ja koos juhistega.
Põikemanööver - seda saad ka seal harjutada ja juhiseid ka juurde.
Ülejäänud jutu osas, et praktikat ei asenda miski, olen täietsi nõus aga vale asja harjutada on siiski mõttetu ja seda kõikidel aladel.
will111 kirjutas:..
tsiklisõit on selline asi, et seal on hirmus hirmus olulised kaks komponenti. üks on see äärmiselt otsene feedback, mis sa sõites saad ja mida sa pead lihtsalt puhtalt oma kogemuse ja välja treenitud tunnetuse pealt siis oskama nö. lugeda ja kasutada. teine on hirm ja sellest üle saamine, hirm näiteks tõsisema kallutamise ees, hirm väga tugeva ja äkilise pidurdamise ees või kasvõi hirm kukkumise ees.
need on puhtjuhuslikult aga mõlemad sellised asjad, mida keegi sulle "koolitada" ikka eriti hästi ei saa. tuleb sõita, proovida, proovida veel....veel, sõita, proovida, harjuda...kukkuda. sellest õppida.
Minu arust paned sa aga järgenavaga sügavale bambusesse.
will111 kirjutas:...see on minu isiklik arvamus ja igaühel kõik õigused mitte nõustuda, aga mina ei soovitaks velti koolitusele üleüldse mitte minna enne kui tuntakse end tsikli seljas ikka juba väga kindlalt. noh nagu nii kindlalt, et ise juba arvad, et oled päris korralik teede valitseja
siis vast on sellest koolitusest kasu kah...vähemalt saad aru, et sa ei ole mitte mingisugune teede valitseja
Aga sa pole seal ju ise käinud!? Mille alusel sa seda soovitust jagad?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.