Kas lane-split on Eestis lubatud? → Re: Kas lane-splitte on eestis lubatud?
-
- Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
- Tänatud: 68 korda
Re: Kas lane-splitte on eestis lubatud?
Mulle vanamees õpetas kunagi, kui ma tatikas olin, et sõida võimalikult tee keskel (oma rajas muidugi, kui just tee väga kitsas ja eraldusjooneta pole ja teisi liiklejaid silma ei hakka), siis on suurem võimalus teele jääda, kui naela rehvi saad või veermikus mingi muu jama juhtub. Reaalselt sõidan hetkel pigem lihtsalt oma sõidurea keskel. Enne möödasõitu loomulikult võimalikult vasakul. Pinda käivad pigem need, kes tee äärest tolmu üles keerutavad või näiteks mul läheduses Sütiste tee äärse jalgrattaraja plast-teemärgistuse talve jooksul naeltega olematuks freesida suudavad. "T r a küll, sõitke tee peal!" on esmane reaktsioon.
Aga nagu vast juba eespool ka kirjutatud: tagant teiste vahelt lähenev tsiklist on suht viimane asi, millega autojuht arvestada oskab. Üldjuhul ei vahi peeglisse, kui teised autod ümberringi seisavad ja just silmanurgast liikumist ei märka. Ja kindlasti ei hoia ka mina ennetavalt sinna mingit tsiklirada lahti. Kui märkan ja mul veel eespool manööverdusruumi on, tõmban kõrvale, kade ei ole. Aga ma ei saa seda igal hetkel garanteerida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.