Enduro / Tourer loata. A-kategooria.
Moderaator: Moded
Enduro / Tourer loata. A-kategooria.
Tervist foorumlased! Vajan abi.
Tahaks kätte saada A kategooriat enne motobike ostmist, kuid ei soovi ülemaksta. Minimum A maksab 350.- kui kogemus on, aga mull on scooteri kogemus vaid... Hoppis teine asi. Olen lugenud, et nullist A kätte saada, tuleb maksta 1300.- ca. Ongi nii? Missugused mul on võimalised motobike kogemusi kätte saada ilma loata? Ma elan talus, kõrval mets on, saaks Enduroga sõitma. Aga plaanis on osta Sport Enduro Tourer, 650cc... see bike armastab asfalti, aga "sinised" samuti. Ei te a mida targem teha. Tahaks lihtsalt morobike hästi tundma platsil, et autokoolis eksamis kiiresti ja soodsalt läbipäästa.
Veel kord- elan talus, spetsplatsid harjutamiseks on kaugel, autokäru puudub. Seega võin sõita kas krossiradas karjääris (5km kodust), metsas või hoovis.
-
kent
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 2 korda
Re: Enduro / Tourer loata. A-kategooria.
Kui sa autokoolis selle kategooria saamiseks käinud ei ole siis tuleb see loomulikult läbida. Selle hinnast sa juba kirjutasid. Mäs asi see üle tuhande maksab et tea. Autokool ning juhiloa taotlemiseks ikka eksamid (78 eurikut oli vist). Autokoolis saad niikuinii praktika tunde, sellest peaks alustuseks piisama. Metsavahel kaarutaine on samuti kindlasti väga kasulik tsikli tunnetamise saavutamiseks. Aga alustuseks olid mingid kriteeriumid. A kategooria taotlemine: vähemalt 24 aastat vana, tsikkel eksami tegemiseks vähemalt 40 kw ning 600 kuubikut.
Tegelt on nagu ikka igasugune lisainfo interneeduses olemas. mnt.ee alustuseks näiteks.
Kas keegi võib ööelda palju maksnud oled A kategooria saamiseks ja kui palju lisatundi oled võtnud.
-
pyta
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
esimene suvaline guugeldatud autokool:
Teooria kursus autokoolis 120 €
(maksmine registreerimisel).
Sõidutunnid: ühe sõidutundi hind on 20 €. Kokku on 10 tundi.
(Maksmine toimub peale iga tundi sõiduõpetaja kätte)
Kokku: 320 €
lisandub siis veel ARK-s riigilõiv,ei mäleta palju see on. kui muidugi ikkagi sõita üldse ei oska,siis 20 euro kaupa ostad sõidutunde juurde.
Alla 500 euri peaks kenasti hakkama saama
Mitte et sul sellest palju abi oleks, aga vist 5 rutsi oli hind.
End kirjutas:Kas keegi võib ööelda palju maksnud oled A kategooria saamiseks ja kui palju lisatundi oled võtnud.
pyta kirjutas:esimene suvaline guugeldatud autokool:
Teooria kursus autokoolis 120 €
(maksmine registreerimisel).Sõidutunnid: ühe sõidutundi hind on 20 €. Kokku on 10 tundi.
(Maksmine toimub peale iga tundi sõiduõpetaja kätte)Kokku: 320 €
lisandub siis veel ARK-s riigilõiv,ei mäleta palju see on. kui muidugi ikkagi sõita üldse ei oska,siis 20 euro kaupa ostad sõidutunde juurde.
Alla 500 euri peaks kenasti hakkama saama
Sinna peaks lisanduma ka arsti tõend ja mõne autokooli puhul läheb eraldi ka esmaabi kursus. Osade koolide puhul on ka vaja miskit sõiduvarustust aga parematel on juba need ka olemas.
-
ElectroMoto
- Tsikkel: Husky 701 Supermoto "Mai"
- Tänanud: 367 korda
- Tänatud: 82 korda
- Kontakt:
Ma alustasin eelmise aasta kevadel ja lõpetasin see aasta suvel Autosõidus. Mul oli B-kat all, seega tegin lisakategooria.
Kooli võttis 383.-
Eksamite riigilõivud olid kokku vist 52.-
Pärnus Aideses üks platsitund lisaks ja sealt eksamiks tsikli laenutus 2X25 ehk siis kokku 50.-
Pärast juhiloa vahetamine vist veel 26.-
..ja väga soovisin pärast, et oleks kuskil turvalises kohas eelnevalt sõitmist harjutanud. Autosõidu platsitunnid olid eriti mõtetud, kuna seal keegi reaalselt mingit õpet ei andnud, paarutasin niisama ringi. Pärast linnasõite tehes kõike nii kiirelt enam hoomata ei jõudnud. Eksamit tegin tsiklit sisuliselt mitte tunnetades ja nibin-nabin sain läbi...
https://www.youtube.com/c/ElectroMotoVlog
-
Kox
- Tsikkel: RoadGlide/500EXC/TE300/XB12S
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 34 korda
elektromargu kirjutas:Ma alustasin eelmise aasta kevadel ja lõpetasin see aasta suvel Autosõidus. Mul oli B-kat all, seega tegin lisakategooria.
Kooli võttis 383.-
Eksamite riigilõivud olid kokku vist 52.-
Pärnus Aideses üks platsitund lisaks ja sealt eksamiks tsikli laenutus 2X25 ehk siis kokku 50.-
Pärast juhiloa vahetamine vist veel 26.-..ja väga soovisin pärast, et oleks kuskil turvalises kohas eelnevalt sõitmist harjutanud. Autosõidu platsitunnid olid eriti mõtetud, kuna seal keegi reaalselt mingit õpet ei andnud, paarutasin niisama ringi. Pärast linnasõite tehes kõike nii kiirelt enam hoomata ei jõudnud. Eksamit tegin tsiklit sisuliselt mitte tunnetades ja nibin-nabin sain läbi...
Ehe näide sellest, kuidas eri autokoolidel on ikka suured vahed kvaliteedi osas mida õpilastele jagatakse.
elektromargu kirjutas:..ja väga soovisin pärast, et oleks kuskil turvalises kohas eelnevalt sõitmist harjutanud. Autosõidu platsitunnid olid eriti mõtetud, kuna seal keegi reaalselt mingit õpet ei andnud, paarutasin niisama ringi. Pärast linnasõite tehes kõike nii kiirelt enam hoomata ei jõudnud. Eksamit tegin tsiklit sisuliselt mitte tunnetades ja nibin-nabin sain läbi...
+1
Eksamil tehtav pole ju saladus. Mine otsa mänguasjade poest ämber tänavale joonistamise kriite (jämedad jurakad), võta mõõdulint ja nöör kaasa ning mine harjuta mõnel tühjal puhtal platsil. Neid peaks ikka leiduma. Kriidiga joonista rada/takistused. Nööri kasuta suure sirklina, et ringe teha. Kuidas sa ratta sinna saad on muidugi omaette teema.
Enne platsile minekut tee juutuub lahti ja kuula/vaata, mida targad onud räägivad ja näitavad. Tee märkemeid ja anna minna.
Isegi kui omal käel saad eelnevalt metsa all või hoovis harjutada, tuleb kool siiski täies mahus läbida. On vist mingid veebikoolituse variandid ka, aga ei oska nendest midagi arvata.
Endale tegin A kati sel kevadel/suve algul. B-kat oli eelnevalt olemas. Kõik kokku läks maksma 517.-€ ja ühtegi lisa tundi ei võtnud.
Kool (sisaldas 10H teooriat ja 10h sõitu) 395.-
Kooli tasule lisandunud platsi tasud (2h) 14.-
Ratta rentimine eksamiks + platsitasu eksamiks 30.-
ARK riigilõivud 78.-
Mõistagi ei saa koolist täielikku vilumust. See tuleb ikka tasa ja targu ise kogemusi kogudes ja soovikorral täiendkoolitustel käies.
mel09 kirjutas:Isegi kui omal käel saad eelnevalt metsa all või hoovis harjutada, tuleb kool siiski täies mahus läbida. On vist mingid veebikoolituse variandid ka, aga ei oska nendest midagi arvata.
Endale tegin A kati sel kevadel/suve algul. B-kat oli eelnevalt olemas. Kõik kokku läks maksma 517.-€ ja ühtegi lisa tundi ei võtnud.
Kool (sisaldas 10H teooriat ja 10h sõitu) 395.-
Kooli tasule lisandunud platsi tasud (2h) 14.-
Ratta rentimine eksamiks + platsitasu eksamiks 30.-
ARK riigilõivud 78.-Mõistagi ei saa koolist täielikku vilumust. See tuleb ikka tasa ja targu ise kogemusi kogudes ja soovikorral täiendkoolitustel käies.
Kas eelnev sõidukogemus oli, või nullist oled sõitnud? Kaua läks esimesest tunnist kuni eksami alustamist ARK-is?
Kool 400
Kaks lisatundi eksamil käimiseks 45
Riigile 78
Alustasin aprillis, load sain kolm nädalat tagasi. Varasem kogemus tsikliga (ja muude aparaatidega) puudus, B-kat olemas.
End kirjutas:Kas eelnev sõidukogemus oli, või nullist oled sõitnud? Kaua läks esimesest tunnist kuni eksami alustamist ARK-is?
Eelnevat kogemust praktiliselt ei olnud -- vaid proovinud mõnda tsiklit külavaheteedel. Esimesest tunnist kuni kooli lõpuni läks 6 nädalat. Edasi oli ARK-i eksami järjekordades ootamine. Teooria eksamil vist 10 päeva ja sõidus pakuti aega 50 päeva pärast. Õnneks sain kooli kaudu varasema aja ja eksami tehtud.
End kirjutas:Kas eelnev sõidukogemus oli, või nullist oled sõitnud? Kaua läks esimesest tunnist kuni eksami alustamist ARK-is?
Mina ostsin omale tsikli aastal 2003 (26 aasta vanuselt) niimoodi, et ma polnud elu jooksul enne meetritki motoriseeritud sõiduvahendiga sõitnud - ka võrrid, mopeedid ja rollerid olid must suutnud lapsepõlves kuidagi täiesti mööda minna.
Ratta ostsin augusti keskel, kooli sain septembri algusest, eksam pidi esialgu olema 05.10, aga eksamipäeva hommikul selgus, et lumi sadas maha
Õnneks siiski läks korraks veel soojemaks, nii et kaks nädalat hiljem õnnestus eksam siiski ära teha.
Lisaks õppesõidule (ca 10h), tuleb tunnistada, tegin siiski pätti ja sõitsin niisama ise ka ringi.
kui eeskiri selge siis ise ringisõitmine ikka ainuke mõistlik viis asjaga reaalselt harjuda. seda muidugi ei pea kohe kuskil tallinna liikluses tegema. kasvõi viid tsikli mõne "maal" elava sõbra juurde hoiule teatud ajaks, lähed sinna ja sõidad külavahel. hea oleks muidugi sõita nii, et mõni oskaja sõidab ees, hoiab sobivat tempot ja samas näitab pidurduskohti, pööramise/keerumise asendeid ja trajektoore.
will111 kirjutas:. . . samas näitab pidurduskohti, pööramise/keerumise asendeid ja trajektoore.
Parem leia see 60 EUR, lepi aeg kokku ja mine Rapla rajale http://www.veltmotocenter.ee/et/motokoolitus
Õpid asjad kohe alguses õieti selgeks (vastavalt sinu ratta tüübile). Tõenäoliselt kõige ohutum ja kasulikum moodus.
Saladuskatte all võin öelda, et Rapla rada on algustuseks palju mõistlikum valik, kui Pärnu. ![]()
hahaha, hea unistus! aga paraku need asjad nii lihtsalt ei käi
või noh, kui sa näitad mulle inimest - TÄIELIKKU algajat - kes läheb või on läinud mingisugusele mõnetunnisele whatever koolitusele, kus reaalset sõidupraktikat ehk konkreetseid sõiduminuteid saab vast kokku umbes tunni jagu ja tuleb sealt välja korraliku oskajana siis ma söön oma kiivri ära! saapad võin ka magustoiduks peale hammustada...
tsiklisõit on selline asi, et seal on hirmus hirmus olulised kaks komponenti. üks on see äärmiselt otsene feedback, mis sa sõites saad ja mida sa pead lihtsalt puhtalt oma kogemuse ja välja treenitud tunnetuse pealt siis oskama nö. lugeda ja kasutada. teine on hirm ja sellest üle saamine, hirm näiteks tõsisema kallutamise ees, hirm väga tugeva ja äkilise pidurdamise ees või kasvõi hirm kukkumise ees.
need on puhtjuhuslikult aga mõlemad sellised asjad, mida keegi sulle "koolitada" ikka eriti hästi ei saa. tuleb sõita, proovida, proovida veel....veel, sõita, proovida, harjuda...kukkuda. sellest õppida.
see on minu isiklik arvamus ja igaühel kõik õigused mitte nõustuda, aga mina ei soovitaks velti koolitusele üleüldse mitte minna enne kui tuntakse end tsikli seljas ikka juba väga kindlalt. noh nagu nii kindlalt, et ise juba arvad, et oled päris korralik teede valitseja
siis vast on sellest koolitusest kasu kah...vähemalt saad aru, et sa ei ole mitte mingisugune teede valitseja ![]()
Ma eeldan, et End suudab kohalt ära sõita, seisma jääda ning ratast soovitud suunas juhtida.
will111 kirjutas:hahaha, hea unistus! aga paraku need asjad nii lihtsalt ei käi
või noh, kui sa näitad mulle inimest - TÄIELIKKU algajat - kes läheb või on läinud mingisugusele mõnetunnisele whatever koolitusele, kus reaalset sõidupraktikat ehk konkreetseid sõiduminuteid saab vast kokku umbes tunni jagu ja tuleb sealt välja korraliku oskajana siis ma söön oma kiivri ära! saapad võin ka magustoiduks peale hammustada...
See vist käis nende auto"kooli" nn "koolituste" kohta?
Aga kui sa tead mõnda auto"kooli" välist koolitust, kus asjad nii kehvad, anna aga teada. Siis tean, milliseid vältida. ![]()
Soovitatud koolitusel on asjad pigem vastupidi. Sa kipud ise rajalt puhkealale, sest saad rajal korraliku vatti. Lisaks sellele saab iga osaleja pidevalt tagasisidet rajal ja seda kogu 4-5 tunni jooksul. Kaldun arvama, et 4-5 tundi intensiivset treeningut, pidevalt muutuval rajal, ei ole võrreldav tänaval ukerdamisega, kui eesmärgiks on õppida oma ratast juhtima.
Kallutamine - saad teada, kuidas seda õieti teha ja siis praktiseerida õiget tehnikat lausa tundide kaupa ja koos personaalsete juhistega.
Rakvere rada on selleks ideaalne. Kui juba asi paremini käppa saadud, siis võib mõne kiirema raja peale minna.
Pidurdamine? Seda saab seal harjutada küllaga ja koos juhistega.
Põikemanööver - seda saad ka seal harjutada ja juhiseid ka juurde.
Ülejäänud jutu osas, et praktikat ei asenda miski, olen täietsi nõus aga vale asja harjutada on siiski mõttetu ja seda kõikidel aladel.
will111 kirjutas:..
tsiklisõit on selline asi, et seal on hirmus hirmus olulised kaks komponenti. üks on see äärmiselt otsene feedback, mis sa sõites saad ja mida sa pead lihtsalt puhtalt oma kogemuse ja välja treenitud tunnetuse pealt siis oskama nö. lugeda ja kasutada. teine on hirm ja sellest üle saamine, hirm näiteks tõsisema kallutamise ees, hirm väga tugeva ja äkilise pidurdamise ees või kasvõi hirm kukkumise ees.
need on puhtjuhuslikult aga mõlemad sellised asjad, mida keegi sulle "koolitada" ikka eriti hästi ei saa. tuleb sõita, proovida, proovida veel....veel, sõita, proovida, harjuda...kukkuda. sellest õppida.
Minu arust paned sa aga järgenavaga sügavale bambusesse.
will111 kirjutas:...see on minu isiklik arvamus ja igaühel kõik õigused mitte nõustuda, aga mina ei soovitaks velti koolitusele üleüldse mitte minna enne kui tuntakse end tsikli seljas ikka juba väga kindlalt. noh nagu nii kindlalt, et ise juba arvad, et oled päris korralik teede valitseja
siis vast on sellest koolitusest kasu kah...vähemalt saad aru, et sa ei ole mitte mingisugune teede valitseja
Aga sa pole seal ju ise käinud!? Mille alusel sa seda soovitust jagad?
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1100 korda
- Tänatud: 1122 korda
- Kontakt:
w5l1k9 kirjutas:will111 kirjutas:...see on minu isiklik arvamus ja igaühel kõik õigused mitte nõustuda, aga mina ei soovitaks velti koolitusele üleüldse mitte minna enne kui tuntakse end tsikli seljas ikka juba väga kindlalt. noh nagu nii kindlalt, et ise juba arvad, et oled päris korralik teede valitseja
siis vast on sellest koolitusest kasu kah...vähemalt saad aru, et sa ei ole mitte mingisugune teede valitseja
Aga sa pole seal ju ise käinud!? Mille alusel sa seda soovitust jagad?
Ma olen käinud ja nõustun williga. Alustada tuleb algusest (kehahoid, asend, pilk jne) ning alles seejärel võiks edasi "kurvidesse areneda". Kui sa tormad Velti koolitusele neid esmaseid asju oskamata, siis see on sinu jaoks suures osas raisatud aeg/raha - võib-olla saad pisut osavamakas aga ma kaldun arvama, et tähelepanu kulub seal algajal valedele asjadele. Noviits võiks alustada kevadisest Motosurvivalist, sealt tehakse low level asjad puust ja punaseks ning harjutakase korralikult sisse. Velt on minu silmis järgmine loogiline samm.
Loomulikul pole sinna mõtet siis minna, kui alles platsil sõitma õpid. aga see on ju nii fcuk'n enesestmõistetav, et ei hakkanud selle tähemärke raiskama.
Macintosh kirjutas:Alustada tuleb algusest (kehahoid, asend, pilk jne
jah, need on kõik seal õppekavas kenasti sees sest need kipuvad iseõppinutel valed olema.
Kui sa arvad, et seal koolitatakse sind esimesel korral ringrajasõitjaks, siis seda see päris kindlasti pole.
Sel on ju isegi kirjas, et "õpetan teid mootorrattaga sõitma, mitte liiklema". ![]()
Oot misasja õppekavas need sees on, Velti koolitusel? kulla mees, palun püüa mõista, et see on siiski paari tunnine ja ühekordne KOOLITUS, mitte nö. õppeaine, kus pool aastat loetakse, praktiseeritakse ja proovitakse. jah ma tean, et ta jutustab seal erineva tasemega tegelastele aga nagu ütlesin siis kuigi kõik see on tore, pole sellest kokkuvõttes kuigi palju abi kui oled ikka väga algaja sõitja. mida tähendab väga algaja sõitja - seda ma juba selgitasin nende kahe komponendi abil, mida mainisin. see kui keegi oskab tsikliga püsti seista ja platsi peal kulgeda ning saab käigu vahetatud ei tee temast küll veel mitte-algajat.
"Sa õpid minu juhendamisel mootorrattaga Sõitma, mitte liiklema!
Koolituse kestvus on 4-5h. Esialgu sellest piisab, kolmandal tunnil mängib rolli juba Sinu füüsiline vorm ja vastuvõtlikus suurele info tulvale"
Mõtleme nüüd korra, kuidas seda mõistma peaks. Esiteks, mida on tegelikult vaja õppida täielikul algajal? Ei, mitte sõitma...esmalt on vaja harjuda tsikliga üleüldse kuidagi hakkama saama. Mingid liigutused ja refleksid sisse. Et pidur on selle käe all ja sidur tolle, käigud seal ja gaasi keeratakse mitte ei vajutata. Et tsikkel keerab siis kui kuidagi ühele või teisele poole nõjatada, mitte näpuga rooli rullides jne. Alles nüüd võiks hakata rääkima sõitma õppimisest, kuid see peaks siiski toimuma koos liiklema õppimisega kui sellega on plaanis tegelema hakata (ja nagunii ju sisuliselt kõigil on!)
Juba iseenesest see füüsilise vormi mainimine ja vastuvõtlikkus suurele infotulvale näitab, et seal koolitusel ei hakata kellegile vaikselt näitama kuidas tasakaalu hoida ja et mida see pidur ikka nüüd teeb. Tsiklisõit iseenesest teatavasti ei eelda mitte mingisugust füüsilist vormi.
Mitte kedagi ei koolitata mitte kuskil ringrajasõitjaks, seda on võimatu teha. Aga tsikliga sõitma õppimine ja tsikliga harjumine on ka ikka täiesti erinevad asjad. Kindlasti inimestel on selleks ka erinevad eeldused, võibolla sina oled see imemees, kes istus masina selga ja muudkui hakkas kohe neid päris õigeid võtteid õppima sest muu tuli nagu iseenesest. Jah, minul oli ka nii sest ma olin tsikliga harjunud juba 13aastaselt ning kaherattalistega (ekstreemne) sõit pole minu jaoks kunagi võõras teema olnud. Suurem osa inimesi istub tsikli selga ja üritab sellega mingitmoodi kulgema saada, seda vähemalt esimesed 3 tundi. Kas sa oma lapsele, kes esimest korda ilma abiratasteta veloga veerema üritab saada, räägiksid õigest kallutamisest, kehahoiakust või mingitest muudest ägedatest tehnikatest? Ei, sa vaataksid, et jumal tänatud, seisab kuidagi püsti...
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1100 korda
- Tänatud: 1122 korda
- Kontakt:
w5l1k9 kirjutas:Loomulikul pole sinna mõtet siis minna, kui alles platsil sõitma õpid. aga see on ju nii fcuk'n enesestmõistetav, et ei hakkanud selle tähemärke raiskama.
Esiteks see ei ole "nii fcuk'n enesestmõistetav", kodanik, kes sai kuus päeva tagasi load kätte ei oska veel muhvigi. Ja sa just seletad, kuidas Velti õpe on just see õige asi, millest alustada.
Teiseks, kooliplatsilt ei saa mitte midagi. Kooli platsil õpitakse täpselt ühte asja: kuidas autokoolist load kätte saada.
Kolmandaks: mul kama, minupoolest alustage noviitside õpet kas-või ringrajal edasijõudnutega koos ja tonnaste ratastega.
Neljandaks: kui sa vaevusid tähele panema, siis ma ei arva mitte midagi (kalkun arvas...), ma tean täpselt millist koolitust Velt pakub.
Viiendaks: +1, Will
-
Black
- Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
- Tänatud: 68 korda
Kasutajanimi: End
Viimane külastus: Pühapäev Aug 16, 2015 15:58
Postitusi kokku: 3
Ärge nüüd ühe läbijooksiku pärast tühja kaklema minge.
asi ju rohkem ikka põhimõttes, et saaks jahuda ja värki ![]()
ei aga tegelikult, läbijooksik või mitte, minu soovitus jääb seisma...ja seda ka kõigi edasiste täielike algajate jaoks. kõigepealt tuleks niinimetatud põllupääl tsiklitunnetus kätte saada ja siis on juba hulka mõistlikum minna ükskõik kuhu, kas siis motokooli või minupoolest kasvõi veldi koolitusele SÕITMA õppima kui soov on ![]()
-
Black
Ta oli ju rolluga sõitnud tegelt. Lingid-värgid selged. Oleks võind paar päeva kuuesajase enduurokaga ümber talu kütta ja pärast seda juba Veldi koolitusele minna küll. Ja siis kooli liiklust õppima. Samas kuna algne soov oli vast hoopis ökotada, siis ei mingit kirvehinnaga lisakoolitust...
krt sellest ajast kui mina korra rollut proovisin on vist need masinad siis nii palju muutunud. minuteada olid seal need lingid ja asjad kõik kuidagi päris teistmoodi. sõitsin isegi kaks korda oma väravast välja kimades otse kivisse
kogu see muu sõitmine oli ka ikka päris öö ja päev...aga noh võibolla personaalne prefereenz jällegi või midagi sinnakanti.
Hea idee tegelikult, ökotamise koolitust oleks vaja hakata korraldama.
-
Black
Kui ma pärast tsiklisõitu veloga sõidan, kirun ma ikka, et parema käe all olev link lohistab pidurdamise asemel hoopis tagaratast järel. Aga harjub jälle kiirelt ringi. ![]()
Ökotamise koolituseks tuleks kuskilt dotatsiooni saada, kuna klientuur viiks muidu kiirelt pankrotti.
oi sa ei kujuta ettegi kui rohelised on uue põlvkonna noored...ma mõtlen rohelised ökotamise poole pealt antud juhul
aga jah, eks selle tsiklisõiduga kipu nii olema, et isegi kui roheline oled siis ökotamise tuju kauaks ei jätku.
Kas edaspidi peaks trükitähti kasutama ning lisama hoiatuse, et millise rea lugemise ajal silmi pilgutada ei tohi? ![]()
Sept 10, 2015 14:57
(järgnevat lugedes ära silmi pilguta) Kordan veel ühe korra ja igaks juhuks kasutan trükitähti, et oleks lihtsam lugeda: "LOOMULIKUL POLE SINNA MÕTET SIIS MINNA, KUI ALLES PLATSIL SÕITMA ÕPID." (nüüd võid silmi pilgutada). Tänan.
-
Heikik
- Tsikkel: lenksuga
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 21 korda
Black kirjutas:Kui ma pärast tsiklisõitu veloga sõidan, kirun ma ikka, et parema käe all olev link lohistab pidurdamise asemel hoopis tagaratast järel...
See on üks asi... ma otsin pöörete eel pöidlaga suunatuld. ![]()
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.