Windows 10 teema

Kasutaja avatar

Black
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Tänatud: 68 korda

Re: Windows 10 teema

Lugemata postitus Postitas Black »

Ma julgen ennast IT-spetsialistiks nimetada - ka ise oma alast huvitatud elukutseline (ma ei kasuta hetkel meelega sõna "professionaal", kuna mõni arvab miskipärast, et see tähendab eesti keeles midagi muud ja peab liiga pretensioonikaks) alates aastast 2000 (esimeseks sellealaseks töökohaks IKT sektori tootmisega tegev rahvusvaheline suurkorporatsioon), jälginud selle aja jooksul võrdlemisi lähedalt nii desktopi, võrgu, kui serverite poole kui ka igasugu gadget'ite (gepsud, PDA-d, moblad, tahvlid, nutikellad) arengut, nii et mulle linnukeste panemist õpetama ei pea - ma leian panemist väärt linnukesi ka sealt, kust paljud tavakasutajad mitte. Olen tõenäoliselt võimeline ka W10 üpris rahulikuks tuunima (kas siis linnukeste abil, registrist, teenustest, group policy kaudu või lihtsalt kas siis riist- või tarkvaralisest tulemüürist liiklust kinni keerates), aga oleks lihtsameelne arvata, et suurem kasutajate mass käituks kuidagi teistmoodi, kui et võtaks karbist oma läpaka, teeks 5 minutiga viisardi läbi, lugemata EULA-st sõnagi, ja asuks pahaaimamatult kõiki neid võluvaid, nüüd juba ametlikult toetatud keyloggereid, backdoore ja trojaneid toitma. Pluss veel arvutitootjate lisatud nuhkvara (Lenovoga näiteks juba mitu parajat skandaali olnud).

Samas on selge, et M$ kaotab eratarbijate seas tasapisi, kuid kindlalt oma turuosa - nii nagu 10a tagasi algas kodukasutajate üleminek suurtelt kastidelt läpakatele (oh seda kisa, mis siis massi poolt tuli - väikse ekraaniga läpakas ei pidavat üldse igapäevaselt kasutada kõlbama), toimub hetkel nende vaikne üleminek tahvlitele, olgu nad siis algselt telefonisuurused ja kuni praeguste täismõõdulisteni (10.x") välja. Õige pea on 12-15" tahvlid lettidel ja peamiselt sisu tarbima harjunud kodukasutajale on see igati piisav. Hetkel veel paljud tõrguvad, kuid võrreldes aastaga 2010, kui Apple iPad'i massidesse tõi, on üldsuse suhtumine juba radikaalselt paremuse poole muutunud. M$ on aga sellel turul võrdlemisi tagasihoidlikke tulemusi saavutanud - kuigi promo on kõva (W8 Metro interface toodi just seepärast välja ja seda suruti just seepärast nii pealetükkivalt peale, et tavakasutajad harjuksid ja nende üleminek oleks valutum), tehakse kõva koostööd ülikoolidega, et selgitada, kui lihtne on äppe treida jne, on kriitiline mass hetkel Apple'i ja Google'i käes. Nagu juba eespool väideti, jääb W10 suure tõenäosusega M$-le viimaseks suureks versiooniks. Seepärast tehti ka selline hüpe, et 9. versioon jäigi justkui vahele. Tõenäoliselt taibati M$-is hirmuga, et vastasel korral nad ei jõuagi ahvatleva 10. versiooninumbrini, kui tavapärast OS-i elutsükli pikkust järgivad. Konkurent Apple jõudis maagilise kümnendani juba aastal 2001 - OSX, X nagu 10. Ja sealt edasi juba kümnendikena, põhiversioon on siiani sama. Tõenäoliselt laseb M$ samalaadselt edasi. Eks näis, kas käivad põhja ja ostab Google või Apple (maailma suurimad ja rikkaimad kompaniid) nad varsti ära või juhtub mingi ime.

PS. Ma ei ole nii lihtsameelne, et arvata, et M$-i enda poolt toodetud utikas netstat ükskõik mis võtmeid kasutades absoluutselt kõiki ühendusi kajastama peaks...

PPS. Tsiklimeeste ja -naiste seas on tegelikult itimehi palju. Või siis vastupidi. Üldises massis on pilt teadlikumate osas palju lootusetum.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”