Rumalad küsimused 2

Kasutaja avatar

Martinez
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 44 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas Martinez »

urmas66 kirjutas:
Spoiler
Martinez kirjutas:
bitter kirjutas:

Kas seade tuleb hoones 13-14 m kaugusele vundamendist või tahad selle rüüži õue maasse panna? Minu teada kasutatakse seda vundamendi läbiviigust kuni SP seadmeni.

Esialgne plaan oli ainult vundamendist seadmeni viia (5m). 2 otsa sai nädalavahetusel juba maasse ja seal sai targemate meeste õpetuste järgi jäetud ainult isolatsioon. Kui kõri ümber panna siis pidi loomad sinna sisse ronima jne.
Samas teised tegelased jälle kukkusid maha tegema. Isolatsiooniks sai kasutatud armaflexi ja osade spetsialistide sõnul ei tohi seda niisama maasse jätta.
Iga paigaldaja räägib ise juttu.
Mõtlesin siis, et kaevan pandud osa uuesti lahti ja panen kõrisse ka selle 2,5m osa kus torud on üksteisele lähemal kui meeter.

Ma ei saa küll hästi aru,aga kas sa tahad maakütte piirituse toru selle kollase rüüga isoleerida?Armafleks käib ainult sise ruumides.Ja maa sees, kui tahad isoleerida,siis pane tavalist penost koorikut,aga tegelikult pole seal midagi vaja panna.Kui ,aga see armafleks seal juba on,siis lase olla.Ei juhtu sellega midagi.Olen ise seda asja kolmes kohas teha lasknud ja igal pool on nii tehtud.Isoleerida on vaja teglikult siis,kui sul torud maapinnale lähemal ,kui 1m

Hetke seis on selline:

Sees on põrandad valamata ja enne uut aastat seda ka ei juhtu. Pump tuleb läbiviigust (4x110 kanalka toru) 5 meetri kaugusele. Enamus paigaldajate pildimaterjalist viitab, et kõri pannakse kogu isolatsiooni ulatuses (mulle soovitati välja mitte panna). Kuna torud tulevad vundamendist läbi kõrgemalt kui 1m ja jooksevad kuni 2,5m ulatuses üksteisele lähemalt kui 1 meeter siis sai ka väljast isoleeritud.
Hetkel vaagin kolme lahenduse vahet - kaevan üles ja:
1) asendan välise isolatsiooni penokoorikuga + läbiviigust tulen edasi armaflexiga
2) viskan 110 kanalka jupid vundamendist minema ja panen kõri kogu armaflexi ulatuses
3) välja peno, sisse armaflex ja kogu asi kõrisse.

Mine “Ajaviiteks...”