Aprilia Pegaso 650 *Necro


Asbest

Re: Aprilia Pegaso 650 *Necro

Lugemata postitus Postitas Asbest »

Vahepeal olen klapivahed ära teinud. Aga poolpiduselt, sest kübarasse läksid väiksema diameetriga seibid, mis ei ole üldse head, sest jäävad kübarasse loksuma, mis omakorda võib seal mingit nahka teha. Ehk siis peab kuskilt õige diameetriga seibid hankima ja siis on sellega jonksus. Ja peale esimest klapiregulli seibidega ei tundunudki see nii hull, kui algul paistis. Eks neid klappe ole varemi reguleeritud, aga seibiteema on kohati ägedam, paneb mõtte korralikult tööle, enne kui tellima hakkad neid kuskilt :D
Kompressiooni mõõtsin ka. Hädised 2 bari tulid esialgu ära. Gaasijaotus kenasti paigas ja no ei saa pihta, mis teema sellega siis lõpuks on.
Aga...
Kui ma mootorit kokku ladusin möödunud kevadel, siis suure õhinaga sai ära unustatud üks tähtis tegevus.
Ma olen ennegi mootoreid kokku ladunud, suuri diisleid ja väikseid kahetaktilisi. Aga see pegaso motoor tundus täiesti uus ja avastamata maa minu jaoks ja eks see aukartus ja õhin selle mootori kokkupanekul tegi oma töö. Ehk siis kõik mootorisisene detailimäng, niipalju kui seda ülemises otsas oli, sai ilusti värske mootoriõliga kokku mäkerdatud. Aga ma raisk suures elevuses "proovisin" kas silinder läheb kolvile peale ja õli sinna ei pannud ning siis ladusin mootori suure hurraaga kokku.
Ja reedel pistsin õli silindrisse. Korralikult, samas mõõdukalt, et midagi ära ei lõhuks. Komp. tester otsa ja sutskas mahlase häälega 7.5 bar nagu naksti välja. Peale seda lödistasin üleliigse õli põlemiskambrist minema, suts topkat ja peale lõhikest käiamist masin elas nagu loom. Peale seda, kui garaaž oli suitsuvine ja mõnusa lõhnaga täitunud, siis ma ei osanud kohe olla. Tahtsin täiest kõrist karjuda ja laulma hakata sellepeale, sest ma olin nii sillas sellest momendist. Siiani olen :D Ma kuulsin seda häält uuesti üle nii pika aja. Ja ma pole enam kade nende maantel kimavate baigi või endurovendade peale. Aga kuradi hea on olla küll. Mis üldiselt sellesse jaburdamisse puutub, siis ühest küljest ma oleks tõesti saanud lihtsamat teed minna ja masina kellegi kätte anda, et näed ole mees ja tee korda ma ise ei jaga enam. Aga mul on väga hea meel, et ma seda ei teinud. Sest läbi selle triangli ma õppisin päris korralikult uusi asju, mida ma varem ei teadnud ja kohati sain enesekindlust juurde selle teema koha pealt.
Ehk siis ma ei teagi mis ma nüüd öelda tahtsin lõpuks.... Ahjaa, tuli on kolvile saadud :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”