Hälvik-autojuhid
-
- Tsikkel: lenksuga
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 21 korda
Re: Hälvik-autojuhid
Grafomaaniaepisood tuli peale. Mõtlesin, et räägin siis oma viimastest juhtumitest ka. Sõidan mina paar päeva tagasi rahulikult Rakverest Sõmeru poole, veel linna piires, kiirus ca 50-55 km/h. Olgu öeldud, et ratta sain pärast õnnetuses(milles mina süüdi polnud) osalemist pooleteise kuu pikkuse seismise järel sõitma alles loetud päevad enne seda juhtumit.
Igatahes...sõitsin vaikselt, omast arust silmatorkamatult ja viisakalt mööda ristmikust, olin ise peateel. Minust vasakul ootas minuga samasse sõidusuunda pööramist kolmene bemm, umbes aastast 2000. Roolis (vabandust, kui šovinistina tundun või stereotüüpi välja toon) blond, korpulentne neoonroosade geelküünte ja luud-ripsmetega krohvihunnik, ülekaalust tingitud suured rinnad liigväikse rinnahoidja tõttu peaaegu vastu lõualotti tõmmatud (jah, sõitsin nii vaikselt, et nägin läbi auto klaasi seda kõike). Okei, nägin ära, sõitsin vaikselt edasi, suund oli eesseisva ringtee poole. No ja kuskil 50 km/h ala lõpu lähistel arvas too daam, et peab minust põhjagaasil paremalt mööda pressima. Pidin lausa eest ära põikama, korraks natuke vastassuunda, vastasel juhul oleks ta mind ilmselt riivanud. Tibi kiirendas viimase hetkeni, pidurdas järsult enne ringteed hoo mingil määral maha, läbis kummide vilisedes ringi ja kihutas sõmeru poole, kusjuures eemale jõudes võttis uuesti hoo maha.
Vaatasin ja imestasin. Poleks kiivrit peas olnud, tahtnuks kukalt kratsida.
Ja hiljuti juhtus siis veel ka selline lugu, et sõitsin koos naisega öösel, linna piiri lähistel kenasti oma sõiduraja keskel ca 60 km/h. Okei, olin nõme ja ületasin ka natuke kiirust, aga... meie taga, ilgelt meil tagumikus kinni, sõitsid 2 Volvo XC90 maasturit. Igatahes, ma sõitsin nende jaoks vist liiga aeglaselt, sest nad väljendasid ka oma pahameelt minust järsu manöövriga paremalt mööda pressides.
Ma ei saa aru, kas teatud tüüpi autojuhtidel tekib automaatselt soov kohta kätte näitama hakata, kui nad normaalsel kiirusel kulgevat baiki näevad? Aa, oot, baigid on ju siis ka nõmedad, kui linnavahel järsult kiirendavad ja kihutavad... Äkki mul ongi lihtsalt nii nõme ratas, et kutsub kohe minu suhtes tropina käituma? Või on hoopis mu viisakas sõidustiil kuidagi provotseeriv?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.