Õnnetused mootorratastega [2015]
Re: Õnnetused mootorratastega [2015]
Kirjutan seekord põhjusel, et eile ca. 21.00 paiku oleks keegi võinud minu juhtumi peale täna siia teemasse kirjutada.
Juhtum:
- Tulika tn ja Paldiski mnt ristmik. Tulika poolne foor Sõle suunal, teises reas, esimene masin. Roheline tuli - start... ja sekund hiljem näen kuidas üks Volvo S60/80 mulle vasakult otsa pidurdab. Tänu erinevate aspektide koosmõjule saab ta 30+cm minust siiski sedavõrd palju aeglustatud ja mina kiirendatud et ehk kokkupõrget sai välditud. Olukorda enda jaoks registreerides ja peeglisse vaadates, nägin et Volvo, olles blokkinud Tulikasse suunduva sõidurea, ootas pisut kuniks tal "minna lasti". Kuna minu tagasipöördeks sõitis Volvo juba edasi ja mina, omades kaasreisijat, kes oli samuti ehmunud ja kellega "tagaajada" ei soovinud, jäi minu vestlus Volvo juhiga pidamata. Loodetavasti sai tüüp ise või teiste, seal olnud, autojuhtide läbi oma tegevuse potentsiaalsetest tagajärgedest aru.
ja kaassõitjatele. Olgu reguleeritud või mitte, piiratud nähtavusega ristmikul tasub veenduda selle ületamise ohutuses. Isegi, kui kokkulepitud reeglite kohaselt peaks sinul selleks selge õigus olema.
Sarnaseid avariide näiteid on Tallinnas viimasel ajal üsna palju olnud. Tasub silmad lahti hoida.