Rumalad küsimused 2

Kasutaja avatar

Vulcan500
Tsikkel: Kawasaki Vulcan EN500
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 4 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas Vulcan500 »

Minu soovitus oleks eelistada nn nimega toodet, neile leiad vajadusel ka varuosa kiiremini. Mul on näiteks läinud niiduki käepide ja ratas katki ja mingile FXO-le seda tõenäoliselt ei leia. Küll aga Husqvarna, Jonsered, McCulloch/Partner jupid on paari päevaga olemas (kui kohe poes ei ole). Muidugi igasugu varuosad on suht kallid, ja kui on 130 eurone niiduk, siis on juba uus niiduk võibolla sama hinnaga, mis mõni varujupp. (Partneri tagumine ratas maksis nt ca 40 €)
Samas kui niidetav pind on väga väike ja sile, siis pole vahet kas nimega või ilma – tõenäoliselt ei juhtu niidukiga midagi, kui ise ära ei lõhu.

Minu niidetav pind on ca 3500 m2 ja plaanisin ka esialgu tavalist lükatavat ja 51 cm osta, aga õnneks kuulasin soovitust ja võtsin vedava ning nn 3in1 süsteemiga (külgväljavise, multsh ja kotti kogumine).
Multsiv on seepärast hea, et teeb rohu peeneks ja ei pea riisuma pärast (nagu võib juhtuda külgväljaviske puhul, kui jäävad rohuvaalud). Mults ei jõua aga siis multsida, kui lased muru üle kasvada, liiga pikaks. Sisi on hea jälle külgväljavise.
Kotti kogumist kasutan ainult sügisel, kui on puulehti vaja muru pealt kätte saada - kui lehed kuivad, tõmbab nagu tolmuimeja lehed kotti ja samuti ei pea iga nädal rehaga kraapima. Kott toimib muidugi väikese maalala peal, sest see saab suht ruttu täis (eriti kui muru niidad) ja selle kotiga kuhugi kaugele aianurka tühejendama joosta on pisut tülikas.
Vedavat niidukit tasub minu arvates osta siis, kui niidetav pind suurem kui 500 m2 ja pind on ebatasane, nt on künkaid või nõlvu.

Oma kogemusest: Jonseredi niiduk pidas vastu 10 aastat (iga nädal siis ca 3500 m2), siis ütles tagavedu üles ja remontida ei olnud mõtet. Lükatavana töötab aga edasi siiamaani (+6 aastat veel). Partneri esiveoline niiduk sama pinna peal on vastu pidanud 6 aastat ja ma arvan et 4-5 aastat paneb kindlasti veel edasi. Metallkorpus on parem kui plast, seda saad vähemalt keevitada kui ära laguneb. Pead ainul puhastama, muidu roostetab läbi.

Tort kirjutas:

Küsimus aiaomanikele. Tarvis on lihtsat ja odavat muruniidukit suvilasse. Kas no-name niidukid käivad ka või peab kindlasti brändi kaup olema? Ega need odavamad nagunii mootoreid ise ei tee ju? Pole veel otsustanud, kas kogumiskastiga või ilma. Vedama ei pea aga võib. Akuga oleks kõige parem, aga need kallid.

Rock or Bust!

Mine “Ajaviiteks...”