õnnetus - kindlustus, politsei ja muud jamad
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 411
- Tsikkel: lenksuga
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 21 korda
õnnetus - kindlustus, politsei ja muud jamad
Tere!
Sattusin nädal aega tagasi liiklusõnnetusse, kui üks DPD kulleri kaubik otsustas ilma suunatuld näitamata ootamatult teostada jabura manöövri ja mind selle käigus maha niitis. Tegemist oli n-ö klassikalise möödasõit-vasakpööre olukorraga. Tean ise kindlalt, et polnud süüdi - ei kiirustanud, veendusin enne möödumist ohutuses (kaubikul ei olnud sisse lülitatud vasak suund, ta ei olnud alustanud vasakpööret, paiknemine ei reetnud kavatsust pöörata ega midagi) aga kuna teine osapool on põneva loo kokku valetanud, ei taha asjad mitte kiiresti sujuda. Olen andnud põhjalikud seletused nii kindlustusele kui ka politseisse, lisaks nägi õnnetust pealt vähemalt 2 minule täiesti võõrast inimest, kes on samuti valmis tunnistama, et mina ei eksinud ja et kaubik oli õnnetuse põhjustajaks.
Huvitaks teiste inimeste sarnased lood - juhtumid, kus on läinud vaidluseks. Kui kaua on aega läinud, et kindlustus midagi liigutama hakkaks? Kas saan ise veel midagi teha, et protsessi kiirendada? Kindlustus ei taha enne kellelegi midagi maksta, kui on politseilt kindel seisukoht - isegi hoolimata tunnistajate olemasolust. Politsei jälle väidab, et kuna teine osapool süüd ei tunnista, tuleb teostada ekspertiis, millega võib minna kuni 2 aastat...Nukker perspektiiv. Ma ikka tahaks sellel suvel sõita ka...
Lisaks tekitab muret asjaolu, et kui ka ükskord jõuab kindlustus mulle ratta välja maksmiseni (kahjustusi vaadates on alust oodata, et läheb nii), ei taha nad mulle mitte maksta mõistlikku hinda. Rattaks on 99.a Honda CBR 900RR, mis õnnetuse hetkeks oli viidud üliheasse seisukorda ja mille eest tahan mina saada vähemalt 2800 eur. Kuna ühtegi sellist ratast müügis pole, tekib küsimus, et mille järgi nad turuhinda arvestavad? Minu pärimise peale vastas Roheline Laine (kindlustusfirma poolt volitatud kolmas osapool), et kui Eestis pole ühtegi müügis, vaatavad välismaa hindasid. See aga oleks jällegi minu kahjuks, sest nt Saksas on sellised rattad müügil ka alla 2000 eur. Tundub ebaõiglane.
7 aasta jooksul, mil liikluses osalenud olen, pole ühtegi liiklusõnnetusse sattunud, nii et kõik õnnetuste ja kindlustusega seonduv on minu jaoks üsna tume maa.
Loodan, et mu hüpleva mõttega kirja pandud jutuke andis mingi enam-vähem arusaadava pildi. Kõikvõimalikud nõuanded oleks väga teretulnud.
Re: õnnetus - kindlustus, politsei ja muud jamad
Endal ka liiklusõnnetus juba üle poole aasta menetluses, politsei ütles samuti, et menetluse aeg kuni 2 aastat. Auto müüsin maha avariilisena ja omas mõttes olen selle juba kuluks kirjutanud, mis hävisin. Kindlustus hindab kindlasti asju võimalikult odavalt, neid seisukord niiväga ei huvita, hüvitist see mõjutab vähe. Seega kui sõita tahad siis pead uue ratta ostma või oma rahadega ära remontima vana kui see võimalik on:(
Suht sitas seisus oled, sest ainus, mida nii politsei ja kindlustus sul soovitavad oma õiguste kaitseks, on kohtusse pöörduda. See võtab aga aega ja kah maksab. Kui sa aga leiaksid tunnistaja, kes tõtt räägiks nagu sinagi (eeldatavasti), siis kaubikukauboil on vesi ahjus ja asjad peaks sujuma kiiremini.
Ratta rahalise väärtuse hindamise "õiglasemaks saamiseks" peaksid sul oma tööde tšekid jms mudru alles olema, sest muidu veõtakse jah suht-koht keskmine, mis reeglina vana, aga korras masina puhul on karjuv ülekohus. Kui sa aga oma kulutusi suudad tõestada (kaasaarvatud seljasolnud rikutud riietus-varustus, muide), siis saad veits rohkem raha.
Ma tegin pärast analoogset episoodi DASi endale. Pole konkreetselt sellist olukorda vaja nende abil lahendada olnud (veel), aga näiteks ühe mehe sain 100 euri võlgujäämise eest ja suulisest lepingust taganemise eest kohtus kaotajaks juba tehtud, ise sentigi sellele kohtuskäismisele kulutamata
Ei taha reklaamida, aga krt, ma leian, et see DAS on nagu lotopilet - kui ei osta, siis pole vähimatki võimalust.
-
- Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
- Tänatud: 68 korda
Heikik kirjutas:Lisaks tekitab muret asjaolu, et kui ka ükskord jõuab kindlustus mulle ratta välja maksmiseni (kahjustusi vaadates on alust oodata, et läheb nii), ei taha nad mulle mitte maksta mõistlikku hinda. Rattaks on 99.a Honda CBR 900RR, mis õnnetuse hetkeks oli viidud üliheasse seisukorda ja mille eest tahan mina saada vähemalt 2800 eur. Kuna ühtegi sellist ratast müügis pole, tekib küsimus, et mille järgi nad turuhinda arvestavad?
3 kuulutust A24-s maksab kuuks ajaks 29,70. Üle 2 kuu pole vast vaja üleval hoida.
Black kirjutas:Heikik kirjutas:Lisaks tekitab muret asjaolu, et kui ka ükskord jõuab kindlustus mulle ratta välja maksmiseni (kahjustusi vaadates on alust oodata, et läheb nii), ei taha nad mulle mitte maksta mõistlikku hinda. Rattaks on 99.a Honda CBR 900RR, mis õnnetuse hetkeks oli viidud üliheasse seisukorda ja mille eest tahan mina saada vähemalt 2800 eur. Kuna ühtegi sellist ratast müügis pole, tekib küsimus, et mille järgi nad turuhinda arvestavad?
3 kuulutust A24-s maksab kuuks ajaks 29,70. Üle 2 kuu pole vast vaja üleval hoida.
Kindlustused vaatavad arhiivi ka. See ise kuulutuste lisamine mingit eelist ei anna.
Mnjah, s.tt seis sul. Kindlustus üritab huiata sind igal moel. Ühest küljest arusaadav, sest nende klient end süüdi pole tunnistanud. Aga kui ka jääb süüdi, siis maksavad võimalikult vähe.
Omal aastatetagune kogemus kus auto niitis parempööret tehes mu maise maha, kes jalgrattaga sõitis. Naisjuht tunnistas end süüdi, ka politsei. Siis jõudis selle naisjuhi mees kohale ja hakkas tagasiajamine pihta. Mul juba rusikas sügeles, aga politsei lõpetas selle pulli ruttu ja liht kokkuleppe asemel tõmbas autojuhile veel süüdimõistva otsuse ja karistuse ka kaela. Aga ega see kindlustust seganud. Venitamine käis, küll oli inimene puhkusel või ära. Kui selle taha enam pugeda ei saanud, siis hakkas "Aga autojuht ei tunnista end süüdi enam". Küsisin, et keda see kotib kui asi on politsei menetlusest läbi käinud ja komisjon on süüdimõistva otsuse koos trahviga määranud ning antud ajaks peaks see isegi tasutud olema. Kuidas pärast seda saab veel väita süütust. Siis hakkas pull kahjude hindamisega. Õnneks oli ratas suht uus ja garantiiga, seal polnud vaielda. Aga riiete osas üritasid küll võimalikult vähe maksta. Lõpuks aitas meediaga ähvardamine ja neile "reklaami" tellimine.
Ühesõnaga, kasuta tunnistajaid ja anna kindlustuse pihta tuld kõigega mis võimalik.
-
Seepärast tulebki kindlustusfirmat alati vastu nussida. Fake kuulutused (mõistuse piires hindadega muidugi) vajadusel kaasa arvatud. Kamp, kes koorib oma kasumi teiste õnnetuste pealt.
Mis kindlustus sul on?
Minul pole ükski kunagi venitanud ega meelega juranud. Viimane kord oli probleem selles et ostsin korraliku, turu hinnast kallima pilli ja peale ostujärgseid hoolduseid sõitis üks herra tagant sisse. Kindlustus pakkus mulle sama hinda, mis oli müügikuulutuses 2 kuud tagasi. Seega ei saa kurta(ainult natukene). Üldjuhul venitab politsei nii kaua, et isu kaob ära. Kindlustus tahab ka ikka kiirelt ühele poole saada, keegi ei viitsi su mingi 2000€ pärast 2 aastat venitada. Oleks siis kümneid tonne... Igatahes, vaatavad nad arhiivi ka, mis hindadega on müüdud jne.
-
- Mode
- Tsikkel: honda putukas :P
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 15 korda
Mulle tõmbas üks vanamutt ladaga külje pealt sisse. Pm tunnistas süüd ja politsei fikseeris asja. Läksime kindlustusse neljap. Reedel näitasime auto kindlustuse poolt valitud firmas ette. Samuti tegin pakkumise, et teen ise korda ja ametlik tulude kalkulatsioon. Kuna minu pakkumine oli odavam, lubati 2 nädala jooksul raha üle kanda. Järgmine nädal oligi olemas. Samas selle vaidlusega sõpradel ka olnud ootamist ja päris mitmel. Üks ootas üle aasta ja müüs vahepeal auto juba varuosadeks. See hooaeg saad vist sõita ainult sis, kui ise korda teed, või uue ratta ostad. Kahjuks meil need asjad nii venivad. Varsti on juba nagu venemaal. Kui kaamerat pole, siis ei hakka kuulamagi ja savi...
Minu masin hetkel 1 aasta garaage nurgas kõverana vedelenud. Aasta veel oodata tähtajani mis politseil jäänud on.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Herr Sirk võib osata Sind aidata. Politsei üritab selle asja 2 aasta pärast aegumisega ära lõpetada, kuna süüdlase osas ei ole selgust. Siis oled kõigest ilma, kindlustus saadab Su p...tsi. Siis jääb Su ainsaks võimaluseks tsiviilkorras kohut käia, aga me ju kõik teame seda mägra maja lugu...
Torgi aga kindlustust ja politseid takka niipalju, kui vähegi saad. Tõmba advokaat kindlasti appi, üksi jäädes tambib süsteem Su pasaks.
Edu!

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Igaljuhul, kui on kahju suur, tuleb kogu täiega asja juures olla ja pidevalt torkida. Eriti kui sulle näkku pannakse. Võta teiste soovitused kuulda.
Omal on paari aasta tagune seik, kus Kalev Spa parklas üks sibul mu autole tagauksest sisse tagurdas. Tema muidugi midagi ei teinud ja käigu ma perse. Politsei tuli ja küsis, et mis siin üldse arutada, kriipsud kraapsud millimeetri pealt klapivad ja asi veel ka kaamerate lindis. Sibul muidugi oli enne politsei saabumist juba ammu "trenni" tõmmanud ning väitis, et teda pole seal kunagi olnudki ja nüüd lavastab Eesti riik tema süüdi. Patrulli nägu muutus punaseks ja higiseks, see selleks. JAAA siis hakkas pihta. Olgugi, et politsei tema süüdi määras, raius tüüp ka kindlustuses edasi, et tema pole kunagi seal käinudki ning kaebas politsei otsuse edasi. Ja nii siis läkski 2 aastat kuni mulle öeldi, et asi on aegunud, sorri. Mingit infot ma mitte kuskilt ei saanud, kuna mina ei olnud enam asjaosaline ja politsei menetles, kindlustus aga ootas menetluse tulemust. Politsei asjade seisu kohta infot ei andnud, kuna mina asjaosaline selles protsessis ei olnud - sibul ju kaebas edasi POLITSEI otsuse ning see oli SIBULA ja POLITSEI vaheline asi. Türamaivõiraisk
Villem aka Villu aka Madis

Ametnikke peab torkima nii palju kui veel vähegi saab. Kui on öeldud, et maksimaalne menetlusaeg on 30 päeva või 2 aastat, siis täpselt nii kaua lähebki. Absoluutselt kõigi riigi asutustega suhtlemisel on aeg 30 päeva ja ametnikud loobivad seda maksimum aega sulle nina alla nagu mingit pühalehma. Sügisel oli tsikliga veljekahju. Ametnikud vallast ütlesid konkreetselt, et noo sa võid ju avalduse teha, siis me menetleme seda 30 päeva ja ütleme, et ei me ei maksa. Lõpuks hakkasin meilitsi otse vallavanemaga suhtlema, see viis sihile. Politsei aga huiias ikka pea 30 päeva ära hoolimata sellest et ma nädalas kaks korda helistasin, et kui kaugel on kahjustuste kohta akt, sest vald ei maksa enne kui politseilt pole akti.
Ühesõnaga 2 aastaks ootama jääda nagu vagur lambuke pole mõtet, sest siis tulebki sulle teade, et jahh pole midagi teha... Ise pead torkima ja rauda kuumana hoidma. Inimestest kes nii huiiavad nagu antud loos süüdlane ma ei saa aru.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Ja kui politsei silmnähtavalt oma tööd ei tee, siis tuleb minna sisekontrolli kaebama. Kindlustusfirmad jällegi pelgavad Finantsinspektsiooni...

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
aga kuidas oleks lood ,kui panna külg maha selle lahtise killu pärast mida igale poole puistatakse ? Ühtegi märki üleval polnud aga samas oli terve rist seda jama täis ja pimedas ei näinud seda. Tagant järgi ei ole enam midagi teha aga ,kui oleks politsei kohale kutsunud ja asja ära fikseerinud ,kas sellest oleks kasu olnud?
-
Selle kohta öeldakse ilmselt, et tuleb valida sobiv sõidukiirus. Instrumentaalsõitu ei tasu teha. Kui ikka on pime ja piisavalt ette ei näe, võta kiirust maha. Või siis pane juurde, aga ära pärast halama tule (ära palun võta isiklikult).
Sul on ju tunnistajad, kes on valmis su juttu kinnitama! Sa selle kirjutasid ikka suurelt seletusse. Ma siis eriti ei põeks aga aega läheb, üldjuhul saavad ikka oma keissi menetletud 2 kuuga. Aga kindlustus menetleb omakorda eraldi politseist.
Aga mis puutup DPD pakikulleritesse siis mulle on jäänud mulje, et neil käib omavahel mingi võistlus, kes saab kiiremini ja vahendeid valimata kauba kohale toimetatud. Selline rallitamine ja sõelumine käib kogu aeg, vahest mõnel kurvis kaks ratast õhus! Paki-bussid saavad sellist vatti.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1991 korda
- Tänatud: 585 korda
Mul oli vaidlus ka ühe pakikaga ja see tüüp põgenes lisaks veel ära.Saadi kätte,toodi kohale,siis hakkas ikka mingit iba ajama ja politsisse ei läinud seletusi andma jne..Kindlsustus ei teinud enne politsei ja kohtu(tüüp kaebas politsei otsuse edasi) otsust midagi.Ühesõnaga läks 1,5 aatat enne kui auto remonditud sai.
Pikka närvi sulle,kui asjad veel nö kahevahel on.Mis DPD juhtidesse puutub,siis tundub,et need peavad olema mingis dispanseris arvel,et muidu tööle ei võeta.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Black kirjutas:Selle kohta öeldakse ilmselt, et tuleb valida sobiv sõidukiirus. Instrumentaalsõitu ei tasu teha. Kui ikka on pime ja piisavalt ette ei näe, võta kiirust maha. Või siis pane juurde, aga ära pärast halama tule (ära palun võta isiklikult).
Öelda võib mida iganes. Kui ma mõlemad veljed löökaugus kõveraks sõitsin ja vallast aru pärisin, et mis vormis kahjunõue peab olema, siis hakati ka mingit iba ajama õige sõidukiiruse kohta ja et vastavalt teeoludele....aga mõelge nüüd ise loogiliselt. Kui hoiatavat märki pole, siis ma eeldan et tee on korras ja ma sõidangi vastavalt teeoludele ja lubatud sõidukiiresele, mis on linnas 50 ja maanteel 90. Ei ole nii, et oi krt väljas on pime äkki on tee katki või kild maas ma sõidan igaks juhuks maanteel 50-ga.
Kui märki pole, et auk/kild teel ja kiirust pole piiratud märkidega, siis tuleb nõue teha. Enne muidugi peab politsei selle fikseerima.
Mis puutub DPD-sse või teistesse kulleritesse, siis sellest on ka juttu olnud kusagil. Ühesõnaga, vennikestel on nii tihe graafik tööandja poolt, et ilma rallit korraldamata polegi võimalik graafikus püsida. Eks igaüks meist taha võimalikult kiirelt oma pakikest kätte saada, iga kullerfirma aga püüab konkurenti sellega edestada, et siis rohkem kliente saada. Hind vaja all hoida, seega ei saa ka rohkem kullereid palgata. Seega tehaksegi olemasolevatele nii tihe graafik kui excel vähegi lubab. Aga nagu ikka on liikuluses ootamatuid ummikuid, klientide juures läheb arvestatust kauem aega jne. Ning siis polegi vaesel kulleril mud kui ringi rallida, et graafikus püsida. Kui õigesti mäletan, siis neil oli ka tulemuspalk ehk kui graafikus ei püsi, siis rahakott kannatab. Ja kehtib ka "edasi teenida ja mitte möliseda" ehk kui pead seda ebaloomulikuks, siis tõmba na..ui. Seega problem pole neis autojuhtides vaid kala mädaneb ikka peast. Ega muud jäägi omal üle kui tuleb neist võimaluse korral liikluses eemale hoida. Või siis kui õnnetus juhtub, siis peksad kohe peeglid küljest ja annad mõista, et kui ennast süüdi ei tunnista, siis lähevad "peeglid" ka mujalt kui auto küljest.
Löökaukudega ka kogemus kus mul ex sõitis 50-ga Jüris august läbi. Loomulikul ka ise l.ll, ei hoidnud piisavat pikivahet eessõitjaga ja auku ei näinud. 2 rehvi, 2 velge, esimesed õõtsad, amort jne. Kuna sportvedrustus, siis ka summutisukad alt ja mingi muu jama veel põhja all. Teise l.lli otsuse tegi sellega, et kuhugi ei teatanud ja tellis kohe puksiiri järgi. Ühesõnaga läks kaskosse ja nagu ikka, siis ega nemad usu, et kõik vigastused sealt. Veermiku osas vastu ei vaielnud, aga kõik mis põhja all see tundus neile uskumatu ning vajas tõestamist, et antud augus oli see võimalik. 2 päeva hiljem kui sündmuskohta üle mõõtma läksin, siis loomulikult enam auku polnud ja lapp oli ilusti peal
Kulleri graafikul pole ju mitte midagi pistmist sellega, et inimene lihtsalt valetab kindlustusele (ja politseile?) , keerates sellega käru kaaskodanikule. Tegin avarii, nähti et olen süüdi ja siis mõtlen mingi loo välja et mida? Kindlustuses koefitsent ei tõuseks? Mis see DPD kulleri motivatsioon on valetada? Firma kindlustab autot, tal siis tõuseb makse ja see peetakse kulleri palgast kinni või jääb "preemiast" ilma? Või on lihtsalt inimene kellele meeldib teisi peetida?
Kunagi sai ametiautoga avarii tehtud, ise olin süüdi, et hommikul unise peaga ei vaatand väravast välja sõites et kedagi ei tule. Mul ei peetud omavastutustki palgast kinni. Ainuke asi mille eest olen pidanud frimale maksma on kiirusetrahv selfiputkas.
-
mart211 kirjutas:Mis kindlustus sul on?
Minul pole ükski kunagi venitanud ega meelega juranud. Viimane kord oli probleem selles et ostsin korraliku, turu hinnast kallima pilli ja peale ostujärgseid hoolduseid sõitis üks herra tagant sisse. Kindlustus pakkus mulle sama hinda, mis oli müügikuulutuses 2 kuud tagasi. Seega ei saa kurta(ainult natukene). Üldjuhul venitab politsei nii kaua, et isu kaob ära. Kindlustus tahab ka ikka kiirelt ühele poole saada, keegi ei viitsi su mingi 2000€ pärast 2 aastat venitada. Oleks siis kümneid tonne... Igatahes, vaatavad nad arhiivi ka, mis hindadega on müüdud jne.
Mul on If, teisel osapoolel PZU, kellele omakorda kogub andmeid Roheline Laine.
Lisaks tekkis selline küsimus, et mis saab siis, kui alustan ise ratta korda tegemisega (oma kulu ja kirjadega) ja siis mingil x ajal ärkab ka kindlustus mingi mulle soodsa plaaniga? Kas mul mitte sõiduki säilitamise kohustust õnnetusejärgses seisus pole, kui raha tahan saada?
Vaatasin täna ratta üle ja ilmselt on ta ikkagi taastamiskõlblik, lihtsalt ilge nikerdamine saab olema - kindlasti vajan uut esigondlit, tuld, kelladeplokki, releesid, suunatulesid. Viga said ka kõik ülejäänud gondlid, kütusepaak, parem peegel, summuti, tagavelg; katki on praktiliselt uus tagarehv jne jne. Pulli pärast lasin Catweesil pakkumise uutele juppidele teha - nimistu võeti kokku tagasihoidliku 6033 euroga, kusjuures tagarehvi ja summutit seal polnud. Ainsaks reaalseks lootuseks jääks seega lammutused ja ebay. Iseasi, kui palju Fire Bladesid lammutustes on...
-
M.T. kirjutas:Arvatavasti tööandja poolset jama kardetaksegi
Korra mõtlesin juba ise tolle tüübi tööandjaga ühendust võtta...
-
Enne kui ise nokkima hakkad, võta kindlasti kindustusseltsi poolt aktsepteeritavast töökojast kirjalik kalkull.
Heikik kirjutas:M.T. kirjutas:Arvatavasti tööandja poolset jama kardetaksegi
Korra mõtlesin juba ise tolle tüübi tööandjaga ühendust võtta...
Aga äkki peaksidki nii tegema. Kuna sul ka tunnistajad, siis võiks ju uurida, et kas nad oskavad kommenteerida oma töötaja otsust tehtut mitte tunnistada. Mine tea, äkki DPD ei taha omale negatiivset reklaami kusagil meedias saada.
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
Mul õnnestus eelmisel talvel olla ka osaline õnnetuses, mille põhjustas DPD kuller. Neljast autost, mis viga said, olid 2 sisuliselt tuttuued Politsei ei hakanud DPD mehe juttu sisuliselt lõpunigi kuulama, kästi protokollile alla kirjutada. Pärast vend paukus veel netikommentaariumis, et fordimees (rivis, millele ta otsa sõitis, esimene auto siis) olla m*nn ja mongol ning jäi rohelise tule taha mökutama, millest tulenevalt ta enda bussiga kõigile tagant sisse sõitis
(foor oli kohe täitsa punane)
nii et hoidke kulleritest eemale. Või kui nad mingit jama teevad, tehke jutt väga lühidaks
Bastard kirjutas:Pärast vend paukus veel netikommentaariumis, et fordimees (rivis, millele ta otsa sõitis, esimene auto siis) olla m*nn ja mongol ....
Reimps oli w?
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
Keskmisest pikemat kasvu oli, see vist välistab Reimpsi
-
- Mode
- Tsikkel: honda putukas :P
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 15 korda
Bastard kirjutas:Keskmisest pikemat kasvu oli, see vist välistab Reimpsi
Eks see "keskmine" on alati vaieldav.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.