Sidur libiseb. Remondi alternatiivid? → Re: Sidur libiseb. Alternatiivid?
-
- Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 79 korda
Re: Sidur libiseb. Alternatiivid?
Pan kirjutas:Ise kogesin sama olukorda sel kevadel, kui ratas oli 8 kuud seisnud. Esimesed käivitused olid kõik samade sümptomitega. Kohapeal, seisva mootoriga ei õnnestunudki sidurit ära lahutada. Õli oli täiesti värske, (umbes kuu aega varem, remondi tõttu vahetatud Motul 7100). Kui ilmad juba nii heaks läksid et paar korda nädalas sõita kannatas, kadus ka probleem. Hiljem on samuti olnud paarinädalasi sõidupause aga probleem ei ole enam kordunud.
Mingil veidral põhjusel tundub et põhjus võib olla selles, kui ratas värske õliga pikemaks ajaks seisma jätta?![]()
Värske õli tundub isegi näpu vahel kuidagi kleepuv. Olen sama õli kasutanud vist viimastel 5-6 õlivahetusel ja enamasti kusagil keset hooaega. Siis ei ole seda probleemi olnud.
sidurikettad paakuvad (kuivavad) kinni seistes. see ei tulene uuest õlist vaid pigem siduri ehitusest ja seisukorrast. samas õli mängib rolli kindlasti seeläbi et osad õlid pesevad mootorit paremini kui teised. sõites sidur liigub, õli paiskub ketaste vahele, loksutab, väänutab jne ja hakkab tööle jälle. olen kohanud ka valesti paigaldatud kettaid. osadel siduritel on ketaste välimises servas poolkera kujulised lohud mis peaks õlitust parandama ja nende lohkude järgi ketaste asetus peab olema õige. enamasti spiraalis nihkuv. tihti pannakse remondi käigus kettad sisse nii et need lohud ühel joonel või täitsa suvaliselt. selliste hädadega rattaid tuleks lihtsalt talvel vahest käivitada ja sidurit liigutada ma arvan.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.