Hälvik- Mootorratturid
Moderaator: Moded
Re: Hälvik- Mootorratturid
Tegid end lihtsalt lolliks praegu oma "daltoonikuteks" nimetamisega. Täpselt sama teema oma filmimisega nagu eile FB's mingi värisevate kätega autojuhi pilt (muideks tehtuna autoroolist, sõidu ajal) täiesti rahulikult sõitvast tsiklipaarist. Piirake erutust ja hoidke oma nutiseadmed helistamiseks.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
Juhul ,kui ei ole tegemist mingi ametliku politsei-eskordiga paraadiga või siis nt. matuse rong-käiguga, on tegu tavalise tsiklibandega, kellele kehtivad samuti liikluseeskirjad!
Hälvikud
Võib ka profikaameraga statiivilt filmida- ikka jäävad hälvikuteks!
edu
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
yeekim kirjutas:Juhul ,kui ei ole tegemist mingi ametliku politsei-eskordiga paraadiga või siis nt. matuse rong-käiguga, on tegu tavalise tsiklibandega, kellele kehtivad samuti liikluseeskirjad!
HälvikudVõib ka profikaameraga statiivilt filmida- ikka jäävad hälvikuteks!
edu
Isehakanud mendi jutuna 6ige.
Nyyd v6ta loogiliselt - kui yks punase peale pidurdab, siis mis tema taga toimuma hakkab? Liiklusohutus kasvab raudselt, eks?
Korraldaja(te) poolt kyll j2rjekordselt pangepanek, nagu igal aastal. Kui korraldajat polnudki, pole midagi katki - grupp k2itus yhe pika-pika s6idukina, kes alustas man88vrit rohelise tulega.
-
- Toetajaliige
Kui Jaan, Andres, Mati, Urmas, Dildobert, August ja veel 6 sõpra autodega otsustavad "paraadi" teha, kas siis on punase tulega sõitmine OK?
Igapäevaselt jääd ju samuti punase tule taga seisma- harva, kui keegi tagant sisse sõidab
Mis liiklusohutusest me siin räägime
Vahet ei ole: kas 1 või 50 mootorratast, Liiklusseadus kehtib kõigile ühtemoodi.
Ei ole mõtet ennast teistest ülemaks mõelda.
edu
Sa ei taha nagu puude taga metsa näha? Kui suur grupp alustab manöövrit rohelisega, on alati ohutum manööver lõpetada grupi viimasega - võta seda kui ülipikka autorongi. Eriti kui teised liiklejad näevad-kuulevad seda rodu lähenemas ja annavad teed. Kui selles pundis oleks hakatud paaniliselt pidurdama, oleks nii mõnigi külje maha pannud, raudpolt. Jah, kukume nüüd liiklusseadusest lugema:
§ 2. Mõisted
74) sõidukite kolonn on kaks või enam üksteise järel organiseeritult liikuvat sõidukit;
järgmisena
§ 16. Liikleja kohustused
(4) Liikleja ei tohi takistada matuse- ega muud rongkäiku, täiskasvanute saatel liikuvat lasterühma ega reguleerija saadetavat sõidukite kolonni.
Kahe otsaga asi - minu terve mõistus ütleb, et tegelikult midagi katki ei olnud, sest teised liiklejad said aru, millega tegu (ilmselt joppas ka veidi, et mingi autopede ei hakanud oma rohelise õigust taga ajama). Aga siiski rikuti kolonni poolt ühte (pisi)asja - eristatavat reguleerijat ei olnud, selles suhtes tõesti, rikuti ikka retsilt kehtivaid liiklusnorme. Samas kui selle kolonni otsas oligi mingi helkurvestiga mees, siis oli ju reguleerija ka olemas. Või kuidas?
Ei ole mõtet üle mõelda ja isehakanud menti mängida. Las korravalvurid otsustavad. Kui sa vaid viitsiksid avalduse teha, saaks neid kolonniseerujaid karistada ju ka.
(Tegelikult oleks vaja siia ka mõnda päris politseinikku, kes võikski siukestes kohtades sõna võtta.)
reimps kirjutas:Kahe otsaga asi - minu terve mõistus ütleb, et tegelikult midagi katki ei olnud, sest teised liiklejad said aru, millega tegu (ilmselt joppas ka veidi, et mingi autopede ei hakanud oma rohelise õigust taga ajama).
Siiski siiski - mingil hetkel otsustasid kaks autot vähe jõudu näidata, hakates nina vahele toppima.
Midagi õnneks siiski ei juhtunud, kuid nende kahe auto poolt nagu päris nõme käitumine, sest nad
takistasid oma autodega vastassuuna liiklejaid...ja arvatavasti mitu minutit.
Mingil hetkel saan kaamerast pildi ka kätte, eks siis saab jälle materdada, et kas minu punasega ülesõit kolonnis oli ok ja kõrvalteel olid jumalad jne jne.
-
- Toetajaliige
Aga miks siis 10 Poola rekkameest ei või kolonnis punasega üle panna- üks grupp ikkagi?
Või ikka võivad
Oli ees mingi helkurvestiga tegelane või mitte? Kui oli, siis oli tegu täiesti legaalse kolonniga ning mingit rikkumist ei toimunud. Ja ma saaks vingujad pidulikult ja põhjendusega pe*se saata
(Pole seotud selle kolonniga, ei käi üritustel ja ei saa tegelikult aru ka paraadide mõttest. Lihtsalt ma ei salli idiootseid avaldusi, mida ma kahe päev jooksul juba netis näinud olen.)
EDIT:
yeekim kirjutas:Aga miks siis 10 Poola rekkameest ei või kolonnis punasega üle panna- üks grupp ikkagi?
Või ikka võivad
Võivad, kui neil on saateauto või reguleerija(d) kaasas ja nad on organiseeritud sõidukite grupp.
Mine loe nüüd mu eelnevad postid läbi, saad aru ehk, et sa oled seekord loll ja lõpeta oma demagoogia.
-
- Toetajaliige
Mingi suvaline töll helkurvestiga ei ole automaatselt reguleerija!
yeekim kirjutas:Mingi suvaline töll helkurvestiga ei ole automaatselt reguleerija!
Loe liiklusseadust - välimuse järgi on. Jah, tal peaks ka kehtivad paberid taskus olema, aga kui kolonn töristab mööda, nõuetekohase välimusega reguleerija/saatja olemas, siis sa lähed jooksed järgi ning kontrollid pabereid? Kui pabereid ei olegi, kutsud politsei ja isehakanud reguleerija saab isehakanud mendi tõttu trahvi. Lihtne ju. Aga kolonn liikus juba sihtpunkti ära, ohutumalt kui iga punase taga pidurdades.
Meigib nagu senssi küll.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Kolonn tuli mulle umbes 18.30 paiku vastu Suur-Sõjamäe ja Smuuli tee ristist veidi silla poole.Ma imestasin,et mingit organiseeritust seal küll polnud.Rivi eesotsas tulid lihtsalt chopperid kahes reas ja kõik.Autod seisid ja lasid suurema osa läbi,aga pärast oli veel mitmeid väiksemaid punte autode vahel ukerdamas.Ise veel mõtlesin ,et kuidas nad sealt Peterburi tee ja Punase tänava ristmikest üle saavad,kui mingit orgunni pole.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
urmas66 kirjutas:Kolonn tuli mulle umbes 18.30 paiku vastu Suur-Sõjamäe ja Smuuli tee ristist veidi silla poole.Ma imestasin,et mingit organiseeritust seal küll polnud.Rivi eesotsas tulid lihtsalt chopperid kahes reas ja kõik.Autod seisid ja lasid suurema osa läbi,aga pärast oli veel mitmeid väiksemaid punte autode vahel ukerdamas.Ise veel mõtlesin ,et kuidas nad sealt Peterburi tee ja Punase tänava ristmikest üle saavad,kui mingit orgunni pole.
Noh, ega ma õigustagi neid, lihtsalt mainin, et korraldaja või korraldajatuse poolne möödalask. Ülejäänu on lihtsalt siinsete isehakanud mentide kiusamiseks toodud argumendid
-
- Tsikkel: Suzuki VX800
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 4 korda
Ärge motomatkale küll kunagi minge. Võimetus jooksvalt gruppi tükeldada (kokkuleppeliselt, kellest alates valgusfoori taha maha jääb, kuidas järele oodatakse jne) ja mahajäämispaanika, mis sunnib lauspunase alt läbi sõitma, on egoistlik ja endale/teistele ohtlik, sõltumata sellest, kui palju sa oma "õhtust sõidukaaslast tallinnas" gruppi rongiks tituleerida tahad. Rongkäigul on konkreetne eesmärk, sihitult ringitiirutamine kannatab oodata.
-
- Toetajaliige
Kui mälu ei peta,siis eelmisel aastal oli siin foorumis sama ürituse kohta kiun,et kolonn lagunes organiseerimatuse pärat enne kohale jõudmist ära.Ilmselt on ka see kellaaeg(tipptund veel)mitte kõige parem aeg selle kolonni liikumiseks.
ML-Transport AS
mrtn kirjutas:Ärge motomatkale küll kunagi minge. Võimetus jooksvalt gruppi tükeldada (kokkuleppeliselt, kellest alates valgusfoori taha maha jääb, kuidas järele oodatakse jne) ja mahajäämispaanika, mis sunnib lauspunase alt läbi sõitma, on egoistlik ja endale/teistele ohtlik, sõltumata sellest, kui palju sa oma "õhtust sõidukaaslast tallinnas" gruppi rongiks tituleerida tahad. Rongkäigul on konkreetne eesmärk, sihitult ringitiirutamine kannatab oodata.
Ära sina muretse, kui ma tahaks/peaks mingi sõidu organiseerima, küll siis kõik vajalikud nõuded, kooskõlastused ja instrueerimine tagatud oleks. Õnneks ei tegele ma selliste asjadega vabal ajal.
-
- Toetajaliige
mrtn kirjutas:Ärge motomatkale küll kunagi minge. Võimetus jooksvalt gruppi tükeldada (kokkuleppeliselt, kellest alates valgusfoori taha maha jääb, kuidas järele oodatakse jne) ja mahajäämispaanika, mis sunnib lauspunase alt läbi sõitma, on egoistlik ja endale/teistele ohtlik, sõltumata sellest, kui palju sa oma "õhtust sõidukaaslast tallinnas" gruppi rongiks tituleerida tahad. Rongkäigul on konkreetne eesmärk, sihitult ringitiirutamine kannatab oodata.
Aga äkki seletad,mis on motomatkal ja paarisaja rattalisel kolonnil ühist.Ma ei kujuta ette matka 200 sõbraga
ML-Transport AS
-
urmas66 kirjutas:Aga äkki seletad,mis on motomatkal ja paarisaja rattalisel kolonnil ühist.Ma ei kujuta ette matka 200 sõbraga
Mõlemat tuleb mõistusega võtta, mitte ringis onaneerida.
Tegelt oli enamus ristmikel keegi takistamas autode ja inimeste liikumist. Sellel aastal sujus paraad üllatavalt mõnusalt. Tallinna linnas ei saa motoparaadideks mingi valemiga ametlikku luba. Samas pole Tallinnal mingi probleem pool linnast sulgeda mingi jooksmis või siis kõndimis ürituste tõttu.
keegi ilma delfi "vahuta" ka selle tuubilingi siia lisaks, oleks päris vahva, mul miskipärast läbi delfi ja fb mitte ei ava neid asju ja ega ju ajakirjanikud on ka läinud sedateed, et teeme uudise stiilis- "internetis on..." ja siis kirjutatakse mida leiti netist- aga ei mingit viidet ega linki saan aru, et eesmärk on puhtalt klikkide kogumine aga no võiks ju mõistusepiiresse jääda.
Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
tubli poiss kui tal spido ei valeta,2 realisel teel 299kmh
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Ehe propaganda uudis eesmärgiga tsikkliviha õhutada. Peale matsurohket päeva laetakse üles vana video, et rahvas üles kütta ja klicke teenida.
-
Mu lapsed liiklevad samas ruumis, kus see debiilik. Väga hea meeldetuletus. Kui rinkal sõita ei oska/julge/raatsi, siis müü tsikkel maha ja kao tänavalt kuradile.
Iga aasta sõidab keegi niimoodi ja naamoodi ja mõni ka vahest kasti. Mis selle väga vana uudise päris uudisväärtus on?
Samas päris lahe, et Eestis kastan õitseb ja puud lehes ja kevad täies hoos.
-
- Tsikkel: SpeedTriple 1050
- Tänatud: 1 kord
Kustutage see lihtsalt ära. Pole mõtet sellisest jamast põlema minna.
kenk kirjutas:Kustutage see lihtsalt ära. Pole mõtet sellisest jamast põlema minna.
Ega tõesti...
-
- Tsikkel: HD
- Tänatud: 10 korda
liiklejapaljudest kirjutas:Alates tänasest teete minu kaubikust möödasõitu ainult teise sõidurea kaudu, vastasel juhul võib juhtuda, et põikan teekonarusest mööda ja seda enda sõiduraja piires. Seni olen vastu tulnud ka ummikutes, aga peale selliste postituste lugemist puudub igasugune poolehoid ja teen omalt poolt kõik, et see leviks. Kas vaikiv heakskiit või sanktsioonid, nii lihtne see ongi.
Daltoonikud ja neerudoonorid
Tänasest alates ära ole kindel, kas kiirem tee viib ka sihile. Kui hakkad oma kaubikuga mõne 40-tonnisega mõõtu võtma, on kõik võimalik.
Kuhu me sellise suhtumisega jõuame? Vastastikune austus on ellujäämise võti.
-
- Toetajaliige
Yerba kirjutas:kenk kirjutas:Kustutage see lihtsalt ära. Pole mõtet sellisest jamast põlema minna.
Ega tõesti...
Probleem lahendatud(loe: kustutatud)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.