Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab? → Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Lugemata postitus Postitas pühak »

Ma matsin aastaid tagasi omale aeda kaevust kuni mitme erineva strateegilise punktini kokku kuskil paarsada meetrit PEM toru maha. Kuna vaja on ainult suvel, siis panin toru ainult umbes labida sügavusele. Nüüd pole vaja voolikutega lolli mängida. FEB-ist ostsin, aga seda müüakse vist suvalistes ehitusmaterjali poodides. Enne, kui omale vajaliku jupi lased lõigata, küsi, et millist soodukat nad pakuvad, kui terve rulli ostad (100m). Mulle öeldi siis selline number, mille eest letihinnaga oleks saanud ainult 70m. PEM ise külmumist ei karda, küll aga põlved, muhvid, kolmikud ja kraanid. Ise matsin toru nii maha, et kõik ühenduskohad on muust tasandist natuke kõrgemal. Kaevu kõrvale panin torule tühjenduskraani vahele. Nüüd sügiseti keeran kõigepealt vee kinni, siis teen tühjenduskraani lahti ja lõpuks lasen kõige kaugemal olevast kraanist kompressori õhuga torud läbi. Enamus vett saan niimoodi välja, kõige madalamatesse kohtadesse natuke jääb, aga kriitilised kohad, mis on kõrgemale paigutatud, saab niiviisi kuivaks. Kuulkraanid tuleb talveks jätta poolde vinna, kui on kinni, jääb kuuli sisesesse kanalisse vett ja külm lööb kraani lõhki. Kui on täiesti lahti, siis jääb ka kuhugi sinna tihendite vahele mingil määral vett ja võib ikka lõhki minna. Poolde vinna jäetud kraanid pole mul veel seni pakasega puruks läinud.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”