Juulis Norra
-
- Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 60 korda
Re: Juulis Norra
Hr.Nõel kirjutas:Koht ja aeg. 2 nädalat tagasi Berliinis. Olin kohapeal 3 päeva, lihtsalt nautisin seda melu.
Swedpanga mastercardi( nii deebet kui credit) võid jumala eest omale urruauku toppida. maestroga oleks veel hakkama saanud.
mastercardiga bensukates... jah seal saab. Aga linnas sees. õlletoad, hotellid, poed, kaubanduskeskused jne... unustage ära.
See on puhtalt Saksamaa eripära. Sai kunagi sellest räägitud tüübiga, kes töötas nende kaardimaksekeskuse tarkvara arenduses. Seal on nii tihe konkurents müügikohtade vahel, ja kasumimarginaalid nii madalad, et krediitkaardi maksekulu sööks kasumi ära. Seega kasutatakse kas sula või kohaliku deebetsüsteemi.
Norras mul otseselt sellega probleeme ei olnud (kasutasin SEBi kaarti, mis maksesüsteemi jaoks näeb välja kui tavaline Visa, aga tegelikult on deebetkaart), küll aga üks kord läks kaart pooleldi lukku - tankla kaardimasin ei võtnud selle vastu. Helistasin panka, öeldi et vahel juhtub, ja on vaja pangaautomaadis ära käia ja sula välja võtta, siis saab korda. Ebamugav, aga võis olla hullem. Teine asi, mida meeles pidada, on see, et ntx Norra Statoili automaattanklad panevad kaardi peal kinni kohe mingi 300 eur, ja kui näiteks vale automaadi juurde lähed ja tehingut tühistad, siis läheb mõni päev, enne kui raha kontol jälle saadaval.
Minu teada Norras teemaksud ja sillad jne.. on mootoratastele tasuta. Kui siia trolltunga kanti sattute andke teada.. ma aprillist alates vahetan norras elukohta ja uueks kohaks saab Kristiansund. Et võin ka mõned km kaasas vurada ja nuh isegi tahaks trollis ära käia..
Ning ps.. kristiansundist läheb läbi legendaarne tee "atlantic road"
Millest olen kuulnud, et on päris raju sõita..
Sõltub teest. Sealsamas Atlandi teel on mandrilt saarele tulles kiirtee tsiklitele tasuta, aga teises osas, otseselt Atlandi tee ja Kristansundi vahelise tunneli sissesõidul, vägagi tasuline. (Omaette mulje oli tolliputka, mille sees istuv G4S vormis vanamees käis tööl eraisiku numbrimärgiga uhiuue Mersu E-klassiga.) Atlandi tee oli huvitav, aga ei ütleks et iseenesest raju - väga palju turiste ja tugev tuul.
SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.